Een EX-A document is een uitvoerdocument. EX staat dan ook voor 'export'. Er zijn in de basis twee situaties waarin u een EX-A document nodig heeft. Op de eerste plaats heeft u dit document nodig wanneer u goederen die binnen de EU zijn geproduceerd wilt verzenden naar een locatie buiten de EU en die daar blijven.
Met het EX-A document, ofwel de uitvoeraangifte van de douane, kunt u bewijzen dat de goederen de EU hebben verlaten. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Met dit bewijs toont u aan dat u terecht 0% btw heeft gefactureerd.
De EX1 is eigenlijk een algemene term voor de aangifte van definitieve uitvoer. Dat is dus van toepassing bij al je aangiftes die je in onze webshop doet (tegenhangers zijn de EX2 en de EX3 die respectievelijk gaan over tijdelijke uitvoer en doorvoer.)
Een uitvoeraangifte is een (digitaal) document dat je nodig hebt voor de Douane, wanneer jouw goederen het vrije verkeer van de Europese Unie (EU) verlaten.
Met het douanedocument (CO-A), ofwel de uitvoeraangifte van de douane. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Dit bewijst dat u zakelijk terecht 0% BTW heeft gefactureerd.
Met het douanedocument (EU-A), ofwel de uitvoeraangifte van de douane, kunt u bewijzen dat de goederen de EU hebben verlaten. Het is een bewijs van uitvoer, de Confirmation of Exit. Met dit bewijs toont u aan dat u terecht 0% BTW heeft gefactureerd.
Met het T2L toont men de status aan van vrije goederen. Dit vervoersdocument dient opgemaakt te worden voor de rederij of rederijagent die de boot afhandelt in de haven van aankomst.
Dit uitvoerdocument heeft de douane nodig om de zending voor export te kunnen verwerken en goed te keuren. Pas wanneer de goederen zijn goedgekeurd door de douane, mag de export daadwerkelijk plaatsvinden. Daarnaast dient het EX-A document ook als bewijs dat de goederen de EU daadwerkelijk hebben verlaten.
Een belangrijke eis is dat uiterlijk 150 dagen na de datum van vrijgave voor uitvoer moet zijn aangetoond dat de goederen het douanegebied van de Unie hebben verlaten. Als het douanekantoor van uitvoer na 150 dagen geen informatie over het uitgaan heeft ontvangen, kan dit kantoor de aangifte ten uitvoer ongeldig maken.
Ex-politiekegevangene bestaat uit de bijzondere voorbepaling ex en de woordgroep politieke gevangene. Na ex (in de betekenis 'voormalig') komt altijd een koppelteken: ex-voorzitter,ex-collega enzovoort. Als ex met een woordgroep wordt gecombineerd, vormt de hele woordcombinatie een samenstelling.
Een ex kan zijn een voormalig echtgenoot of echtgenote.
Betekenis EUR.
1 certificate) is een preferentieel handelsdocument dat ervoor kan zorgen dat jouw klant een verlaging of kwijtschelding van douanerechten ontvangt. De hoogte van het douanerecht (invoerrecht) kan voor ieder land en ieder product verschillend zijn. De Douane maakt het EUR. 1-certificaat geldig.
Een T2 document is douane document dat wordt gebruikt als transit document voor zendingen binnen de EU naar/door 1 van de zogenaamde EVA landen (Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein en IJsland) en de UK.
naar Noorwegen heeft u een EU-A nodig. Is uw product binnen de Europese Unie geproduceerd? Wanneer uw product binnen de EU is geproduceerd is het verstandig om een EUR. 1 Certificaat bij uw zending te leveren, hierdoor krijgt u korting of zelfs vrijstelling op de invoerrechten in Noorwegen.
Reken op 0 tot 17% invoerrechten. Dit zijn kosten die uw pakketdienst maakt om aangifte te doen bij de Douane. Dit zijn vaste bedragen die verschillen per bezorger - die kan u er meer over vertellen.
Uitvoer, wederuitvoer en uitgaan
De Implementatie Manager legt het verschil uit tussen 'uitvoer' (zijnde de aangifte ten uitvoer), 'wederuitvoer' (zijnde de aangifte tot wederuitvoer) en 'uitgaan' (de controle dat goederen ook daadwerkelijk de EU verlaten).
NCTS (New Computerised Transit System) is het douanesysteem waarmee je een elektronisch aangifte kunt doen voor extern communautair douanevervoer. Hiervan is sprake wanneer niet-communautaire goederen van de ene plaats in de EU naar een andere plaats in de EU worden vervoerd.
Het Enig Document is een elektronisch douaneformulier dat in het goederenverkeer tussen EU-landen en de EVA-landen wordt gebruikt. Dit zijn IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein. Een compleet Enig Document bestaat uit 8 exemplaren.
Een T2LF is eigenlijk hetzelfde als een T2L, met het onderscheid in de regio's waarvoor het gebruikt wordt. Het vervoeren van goederen van het douanegebied van de Unie naar een gebied dat ook behoort tot het douanegebied maar niet tot het BTW gebied gebeurd met een T2LF.
Bij het vervoersdocument T1 spreken we over niet-unie goederen.Bij T2 zijn het unie goederen. Meestal komen goederen die op T1 vervoerd worden niet uit de Europese Unie en staan bijvoorbeeld op Schiphol of in de Rotterdamse haven.
Een douane-entrepot type C (C-sum douaneloods) is een particulier douane-entrepot. Dat wil zeggen dat alleen de beheerder van het douane-entrepot (entreposeur) er goederen in kan opslaan. Die goederen hoeven overigens niet zijn eigendom te zijn; hij kan ook voor anderen goederen opslaan.