Pas HGX spray tegen vlooien toe bij kieren, naden of andere plaatsen waar insecten zich schuilhouden, zoals onder of achter kasten, koelkasten, radiatoren en apparatuur. Stofzuig de ruimte eerste goed voorafgaand aan de behandeling.
De spray spuit je rechtstreeks op probleemgebieden zoals scheuren, kieren, tapijten, manden en andere aangedaan plaatsen in huis.
Hoe gebruik je een vlooienspray? Een vlooienspray is te gebruiken op huisdieren en in je leefomgeving. Je sprayt het middel over de vacht van het dier en laat het intrekken. Je hoeft het middel niet uit de vacht te wassen.
Houd na gebruik de deuren een half uur gesloten. Hierna kunt minimaal een uur de kamer ventileren. De werkzame bestanddelen blijven na de behandeling 4 tot 6 weken actief. Gedurende deze periode wordt aangeraden zo min mogelijk andere schoonmaak- of verdelgingsmiddelen op de behandelde oppervlakten te gebruiken.
Zout strooien tegen vlooien
Overal waar je huisdier is geweest en wat je niet kunt dweilen (vloerbedekking, kleden, meubels, etc.), strooi je zout. Laat het vervolgens een paar uur met rust, zodat het goed intrekt.
Wat zijn de beste vlooiensprays? De beste vlooienspray voor honden is: Beaphar dimethicare spray. Voor katten is de beste vlooienspray: Frontline Spray Anti Vlooienmiddel en Tekenmiddel. De beste vlooienspray voor het huis: Beaphar Vlooienspray – Vlooienbestrijding.
Chemische bestrijdingsmiddelen tegen vlooien bij honden en katten komen ook terecht bij de mens. Bij geteste personen werden tijdens een onderzoek 47 verschillende pesticiden aangetroffen. Die zijn kankerverwekkend of kunnen de hormoonhuishouding van mensen verstoren.
Naast fipronil is ook permethrin is zeer giftige stof die vaak wordt teruggevonden, hoewel het vooral insecten zijn die daar last van hebben. Fipronil valt onder insecticiden en kan irriterend zijn voor de slijmvliezen, de huid en de ogen als je hiermee in contact komt.
Een paar vlooitjes kunnen in enkele weken uitgroeien tot een ware vlooienplaag. Gelukkig zit er maar een heel klein deel van de vlooienpopulatie op uw huisdier, de meeste vlooien gaan tussen de plinten, in het tapijt of in uw stoffen bank zitten.
Vlooien bestrijden met azijn en je huis wassen
Was matten, kleden en kussenhoezen of ander stof regelmatig op 60 graden in de wasmachine. Voeg eventueel een scheut azijn toe, schoonmaken met azijn is niet alleen goed voor de machine maar werkt ook tegen de insecten. Hierdoor dood je de eitjes en larven.
Deze vroege levensfasen (zoals ei, larve en pop) kunnen vele maanden, mogelijk zelfs jarenlang overleven, gezien de juiste omstandigheden. Onder normale huishoudelijke omstandigheden zal de levenscyclus van de vlo na ongeveer twee weken aflopen (afhankelijk van temperatuur en vochtigheid).
Een ander effectief middel is vlooienspray. Dit middel doodt de vlooien niet direct, maar wel binnen 24 tot 48 uur. Daarnaast heeft dit middel voor drie maanden een beschermende werking tegen nieuwe vlooien. Daarom is dit middel zowel geschikt voor het bestrijden als het voorkomen van vlooien.
Bij onze kliniek is een omgevingsspray te verkrijgen die vlooien en vlooienlarven doodt gedurende 4-6 weken na de behandeling. Let op: deze spray niet op uw huisdier toepassen, gebruik daarvoor een voor dat doel geregistreerd middel.
Zoals de meeste insecten, hebben vlooien een hekel aan de geur en smaak van azijn, dus zullen ze hun best doen om het te vermijden. Azijn is dan ook een goed middel om tegen volwassen vlooien te gebruiken. Azijn is veilig in gebruik en milieuvriendelijk.
Behandel alle katten elke 4 weken gedurende het hele jaar. Indien je in je omgeving veel vlooien ziet, is het aan te raden om je hond en kat elke 4 weken te behandelen. Als je ook specifiek tegen teken behandelt, dan kun je het beste elke 4 weken behandelen gedurende het hele jaar.
Hoe vaak katten ontvlooien? Eigenlijk moet je jouw kat het hele jaar door ontvlooien. De werkingsduur verschilt per anti-vlooienmiddel, maar over het algemeen is het maandelijkse kost of eens per twee maanden, zeker als je een buitenkat hebt.
Eenmaal per maand wordt een pipetje vloeistof leeg gemaakt op de huid van hond en kat. De werkzame stof verspreidt zich in de huid en doodt de vlo nog voordat deze bloed gaat zuigen (98-100% van de vlooien gaan binnen 24 uur dood).
Een volwassen vlo gaat vanzelf dood als er geen gastheer aanwezig is. Zonder een bloedmaaltijd overleven de beestjes zelfs maar een paar dagen. Eitjes en poppen overleven helaas wel lang: tot wel een jaar. Bij trillingen op de grond en bij warme temperaturen kunnen die snel uitkomen.
Maandelijks een pipet Stronghold of Vectra Felis in de nek houdt uw kat en huis vlovrij. Deze middelen zijn bij uw dierenarts te krijgen. Gebruikt u bij een vlooienplaag in uw huis bovendien Indoor-X Omgevingsspray om uw huis vlovrij te maken.
Vlooien springen in bed. Dit in tegenstelling tot bedwantsen die alleen lopen in bed. Vlooien zijn overdag ook actief, terwijl bedwantsen vooral 's nachts actief zijn. Vlooien vinden een plekje midden op je matras prima.
Dweilen met dettol of javel (ontsmettingsmiddelen) zal niet zo veel helpen omdat deze stoffen enkel een bacteriële en schimmelwerende werking hebben. Vlooien zijn echter insecten en je zou dus al moeten dweilen met een insecticide om ze te doden.
Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.