Eetbaar goud heeft geen smaak of aroma. Eetbaar goud werd voor het eerst geëvalueerd in 1975 en is in 2016 opnieuw geëvalueerd door de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid. Goud is biologisch inert, het passeert het spijsverteringskanaal zonder geabsorbeerd te worden.
Goud staat voor rijkdom, kwaliteit en luxe
Goud staat voor rijkdom en kwaliteit, dat zijn natuurlijk hele fijne eigenschappen om over te brengen op een product of gerecht. Met een beetje bladgoud ziet een bonbon er bijvoorbeeld meteen al luxe uit.
Bladgoud, of ook wel eetbaar goud genoemd, is een vorm van goud die erg dun is en die wordt gebruikt om voeding mee te versieren. De ingrediënten van eetbaar goud zijn: 96,15% Goud, 3,85% Zilver. Bladgoud heeft geen voedingswaarden voor het menselijk lichaam.
Je kunt eetbaar bladgoud kopen bij Deleukstetaartenshop. Bladgoud is goud dat flinterdun is en kan gebruikt worden voor het versieren van taart, chocolade, cupcakes, koekjes, macarons en nog veel meer. Je kunt bladgoud eten en daarmee is het de ultieme luxe taartdecoratie!
Bladgoud is gemaakt van echt goud
Goudpoeder kun je vloeibaar maken door er wat druppels doorzichtige sterke drank door te roeren. Dan kun je hier zelfs mee verven.
Goud is biologisch inert, het passeert het spijsverteringskanaal zonder geabsorbeerd te worden. Consumptie van goud wordt echter afgeraden aan personen die allergisch voor zijn voor sieradengoud. De consumptie van goud heeft geen gezondheidseffecten.
Als je echter blaadjes bladgoud koopt , is het HEEL duur, omgerekend naar zijn gewicht betaal je vele malen de goudprijs. Flintertjes bladgoud zijn onbruikbaar maar worden wel toegevoegd aan oa drank. Goud zelf is HEEL GIFTIG als het opgelost is (AuCl3) in koningswater en geneutraliseerd.
Bladgoud eten
Heeft geen geur of smaak en tast daardoor de smaak van het drankje of culinaire creatie niet aan. Doordat goud een edelmetaal is, wordt het niet verteerd door uw lichaam en zal het zonder problemen uw lichaam verlaten. Bladgoud vanaf 22 karaat is geschikt voor consumptie (E175).
Zeer geschikt om in of op in hars sieraden te verwerken of in andere projecten zoals schilderijen, beeldjes nagels. Let op: deze koperen vlokken zijn niet eetbaar en kunnen NIET worden gebruikt voor het versieren van cake, ijs, gebak, drankjes, voedsel of op de huid.
Meestal wordt bladgoud buiten geplakt op metaal, hout en steenachtige ondergrond. Voor buiten werkt men (zeker bij verwerking buiten) met goud vast op vloei, d.w.z. goud dat mechanisch op een transferpapiertje geduwd zit.
Bladgoud is goud dat tot een dikte van 0,1 μm is gehamerd waarbij het hameren grotendeels nog steeds handmatig gebeurt. Bladgoud wordt gebruikt om allerhande voorwerpen van een gouden uiterlijk te voorzien, zoals meubilair, schilderijlijsten, beelden en ook deurposten, raamkozijnen, ornamenten en daken.
Vergulden is het bedekken van een voorwerp met een laagje goud.
Bladmetaal lijm van Polyvine is een speciale lijm op basis van acryl voor het plakken van bladmetaal. De bladmetaallijm heeft een lange werktijd voor het hechten van goud- en metaalblaadjes op een reeks van oppervlakten. De bladmetaal lijm trekt niet door het metaal heen, zodat de glans behouden blijft.
Ongeveer 16.100 dollar of ruim 13.200 euro: zoveel moet je vandaag op tafel leggen om 1 ounce (zowat 30 gram) rodium te kopen, meer dan het dubbele van de prijs begin 2020. Daarmee is het momenteel het duurste edelmetaal ter wereld, veel duurder dan goud, palladium en platina.
Een sieraad van 24 karaat goud bestaat uit 99,99% goud. Terwijl een sieraad van 14 karaat goud voor 58,5% goud bestaat. Vanwege deze percentages wordt 8 karaat goud ook wel 333 goud genoemd en wordt 22 karaat met 916 aangeduid. Puur goud is echter erg zacht en daardoor buigzaam en gevoelig voor slijtage.
In Nederland komen sieraden van 14 karaat goud het meest voor, met 18 karaat goud op de tweede plek. Dit goud is door de toevoeging van andere metalen harder en dus slijtvaster. Bovendien is het een stuk voordeliger dan hoger karaat goud, omdat 14 en 18 karaat gouden sieraden minder goud bevatten.
Goud heeft namelijk zowaar een functie in het lichaam. Het schijnt een rol te spelen in het gezond houden en het onderhoud van de gewrichten. Daarnaast is goud een goede geleider en is dan ook belangrijk bij het doorgeven van elektrische signalen.
Colloïdaal goud kan voor vele doeleinden gebruikt worden door zijn veelzijdige werking. De voornaamste toepassing blijft als stimulator van het afweersysteem. Ook wordt het gebruikt als geneesmiddel bij ziekten zoals artritis, reuma, multiple sclerose, huidzweren, brandwonden, klierziekten en meer.
Colloïdaal goud is puur goud dat vermengd is met gedestilleerd water. De gouddeeltjes zijn zo klein dat ze in het water zweven en geen toxische belasting voor het lichaam vormen. Colloïdaal goud is smaak-, reuk- en kleurloos.
Een object vergulden kan op verschillende manieren. Traditioneel lijmt men het goud (meestal bladgoud) manueel; maar tegenwoordig kan men ook mechanisch of chemisch vergulden. De manuele manier wordt vandaag de dag bijvoorbeeld nog gebruik voor lijsten in houtbewerking, decoratieve schilderwerken of interieurdecoratie.
Leg de velletjes bladgoud op de lijmlaag en druk voorzichtig aan. Bedek zo het hele ingelijmde oppervlak met de velletjes bladgoud. Zorg dat je steeds een stukje overlapt zodat je geen kieren en naden krijgt. Als je per ongeluk toch een onbedekt stukje hebt kun je dat met een klein stukje bladgoud bedekken.
Vergulden kan op de meeste metalen, zoals nikkel, messing, roestvrij staal (RVS), zilver en koper.
18 karaat goud plating ofwel verguld
Karaat staat voor de kwaliteitsaanduiding van goud waarmee de verhouding van goud tot de legering (toegevoegde edelmetaal) bedoeld wordt. Sieraden zijn er in verschillende karaat gehaltes. 18 Karaat houdt in dat 75% is gemaakt van puur goud en slecht 25% van andere metalen.