Smaak van zure sinaasappels, rabarber, gentiaan. Erg verfrissend. Een klein zuurtje blijft hangen. Lekker in een Aperol Spritz: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en een scheutje bruiswater.
Spritz met Aperol
Aperol is een alcoholische drank geboren in 1919 in Veneto, en is gemaakt met een infusie van sinaasappel en kruiden. Het recept is geheim en is nog steeds het originele recept. Aperol Spritz smaakt ook bitter, maar het smaakt zoeter dan Campari Spritz.
Aantal: Aperol is een van de bekendste drankjes in Italië. Het lage alcoholgehalte laat toe om het puur en gekoeld te drinken. Daarnaast is Aperol uitstekend om te mengen in een longdrink met soda, fruitsap, andere alcoholische dranken of mousserende wijn.
Wat betreft de smaak zijn de twee ook goed van elkaar te onderscheiden. Allebei bitterzoet, te danken aan de sinaasappel, maar Aperol toch een net even iets zoeter dan Campari. Campari is dus wat bitterder en heeft ook meer de smaak van onder andere rabarber, bessen en een mysterieuze blend van kruiden.
De naam van deze Spritz komt van het populaire aperitief Aperol dat een fel oranje kleur heeft. Het alcoholgehalte van de drank is dus variabel, maar mag niet meer dan 15° bedragen.
Aperol Aperitivo 1 Liter PRIJS 12,45 | Kopen Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrank.nl.
Maar waar komt dit fel oranje gekleurde drankje eigenlijk vandaan? Aperol werd oorspronkelijk geproduceerd door distilleerderij Barbieri, gevestigd in Padua. Aperol wordt in het hedendaagse geproduceerd door Campari. De ingrediënten zijn onder andere bittere sinaasappel, gentiaan, rabarber en kina.
Bij het vergelijken van Aperol en Campari, is een eenvoudige manier om de twee te onderscheiden, door Campari te beschouwen als de "oudere broer / zus." Kijk eens terug naar alles wat we hebben besproken - leeftijd, kleur, alcoholgehalte en zelfs smaak - en Campari is in elk opzicht groter.
Aperol bevat slechts 11 procent alcohol en bewaar je dus ook in de koelkast. Voor een kwaliteitsvolle aperol spritz gebruik je best geen fles die langer dan een maand open is.
De Aperol Spritz of Veneziano Spritz is de ultieme Italiaanse cocktail voor op het terras. Lekkere combinatie van bitter, zoet en bruisend.
Op de terrasjes in Italië is het gebruikelijk dat wat fingerfood met je drankje wordt geserveerd. Serveer je Aperol Spritz met wat chips, nootjes of zoute stokjes.
De spritz is altijd een verrassing, net als zijn geboorteplaats. De spritz kent veel namen zoals Spriz Aperol, Spritz Veneziano, Aperol Spritzer, Spritz Campari, enz en geen enkele spritz smaakt altijd hetzelfde.
Alcoholpercentage. De alcoholpercentage van Aperol Spritz bedraagt 11%. Serveertip: serveer met een schijfje sinaasappel en een olijf op een prikkertje. Zo serveren ze Aperol Spritz in Venetië.
Uit een fles aperol kun je wel 17 spritzjes maken, dus ook met de kosten van de prosecco en spa erbij altijd nog stukken goedkoper!
Aperol Spritz
Een likeurtje zit bomwol suiker en dus bevat zo'n feestelijke cocktail al gauw flink wat suikerklontjes en calorieën. het advies is daarnaast om niet dagelijks alcohol te drinken, of hooguit 1 glas per dag.
Aperol is ontstaan in het Italiaanse Padova in 1919, gemaakt door de ´Gebroeders Barbieri´, specialisten in het produceren van likeur sinds 1880. In de jaren '50 ontstaat het recept voor de populaire Aperol Spritz. Over de jaren kreeg het verfrissende feloranje drankje steeds meer liefhebbers.
Aperol is een oranje-rode likeur die in 1919 in Italië is uitgevonden. Het recept zelf is geheim, maar er zitten smaken in van bittere sinaasappels, rabarber en gentiaanwortel.
Voor 4,50 euro heb je een glas met het populaire oranje goedje in handen. Bij Il Bacaro worden er per week bijna 500 glazen van verkocht.
De basis is het drankje. Dat kan een glas frisse, witte wijn zijn, maar traditioneel zijn drankjes bij de apertivo licht alcoholisch en bitter van smaak. Hierdoor passen ze perfect bij zoute hapjes. Een glas bitterzoete Campari op ijs, Aperol Spritz of Campari soda zijn perfecte drankjes bij de aperitivo.
Lillet is een blend van witte wijnen uit Bordeaux en sinaasappel-likeur. Het is het vrouwelijke aperitief van het moment: elegant en verfijnd, licht en fris. Je drinkt het puur, on the rocks of in een cocktail.
De naam Aperol komt uit het Frans: de heer Barbieri was in Frankrijk geweest, waar het aperitief aperò werd genoemd. Voeg een "l" toe en we krijgen Aperol. Aperol is een aperitief likeur met een rood-oranje kleur en een bitterzoete smaak, verkregen door het infuseren van sinaasappel en kruiden in alcohol.
Na zeven jaar proeven, bijschaven, nog meer proeven en nog eens bijschaven lanceerden Luigi en Silvio tijdens een internationale drankenbeurs in Padova een nieuw aperitief: Aperol, waarbij de naam was bedoeld als knipoog naar het Franse apéro.