Criminaliteit. Criminaliteit en overvallen komen in heel Tunesië voor. Houd daar rekening mee, ook op openbare plaatsen, in woonwijken en op plaatsen waar veel toeristen komen, zoals de markt, medina, hotel of het strand. Bezoek geen afgelegen straten, wijken en parken.
Je hebt een Nederlands paspoort nodig om te reizen naar Tunesië en bij aankomst krijg je een stempel die ervoor zorgt dat je maximaal drie maanden in het land met verblijven zonder visum. Je hebt géén wereldstekker nodig en wat betreft inentingen wordt DTP en Hepatitis A aangeraden. In Tunesië komt geen malaria voor.
Men kan betalen met cashgeld en internationale kredietkaarten (Carte Bleue Visa, American Express, Mastercard) worden in de meeste hotels en toeristische centra aanvaard. Alle converteerbare valuta (waaronder de euro) worden in wisselkantoren aanvaard.
Het kraanwater in Tunesië is over het algemeen niet veilig om de drinken. Water (voor drinken, ijsblokjes, tandenpoetsen, groente wassen, enzovoorts) moet eerst worden gekookt of afkomstig zijn uit flessen. In grotere plaatsen is het drinkwater vaak gechloreerd en mogelijk wel veilig om te drinken.
Meer praktische informatie over Tunesië
In restaurants is een fooi van 10% niet ongebruikelijk. En ook taxichauffeurs, kruiers en dienstmeisjes verwachten doorgaans een extraatje. Tunesië is een Islamitisch land. Hierdoor dien je o.a. rekening te houden met kleding.
De huidige waarde van 1 EURS is TND 3,396 TND.
Budget reizen en backpacken in Tunesië
Een biertje kost ongeveer 1,75 euro. Een glas cola kost ongeveer 0,50 euro.
In Tunesië gebruiken ze stopcontacten van type C en E. In Nederland heb jij stekkers C en F. Jouw stekkers passen in de stopcontacten in Tunesië. Je hebt geen reisstekker nodig.
Veiligheid in Tunesische badplaatsen
Corendon biedt alleen vakantieresorts aan die in het veiligere gebied liggen. Zo geldt het versoepelde reisadvies Tunesië onder andere voor de badplaatsen aan de Golf van Hammamet. Denk hierbij aan Sousse, Monastir, Hammamet, Port el Kantaoui, Skanes, Nabeul en Mahdia.
Een vakantie naar Tunesië is altijd een fantastisch idee. Genieten in luxe hotels, tot rust komen op prachtige stranden en in heerlijke hammams en versteld staan van de mooiste archeologische opgravingen. Dit zonnige land is bijna magisch te noemen. En dat op slechts 2,5 uur vliegen!
Een paspoort is wel verplicht. Het is ten zeerste aanbevolen om zelfs in geval van een georganiseerde groepsreis, met een paspoort naar Tunesië te reizen. Een geldige identiteitskaart wordt in geval van een georganiseerde groepsreis én indien u uw voucher met hotelreservatie kunt voorleggen, soms aanvaard.
U mag dit belastingvrij meenemen: 200 sigaretten (1 slof), óf. 50 sigaren, óf. 250 gram tabak, óf.
Criminaliteit. Criminaliteit en overvallen komen in heel Tunesië voor. Houd daar rekening mee, ook op openbare plaatsen, in woonwijken en op plaatsen waar veel toeristen komen, zoals de markt, medina, hotel of het strand. Bezoek geen afgelegen straten, wijken en parken.
Tunesië is vooral populair als all inclusive strandbestemming. In sommige strandplaatsen is het toerisme doorgeslagen, maar Tunesië heeft meer te bieden dan strand en de overheid zet daar ook steeds meer op in. Vlak achter de kust ligt een gastvrij land met talloze historische schatten en lege woestijnen.
Tunesië is een fijn land voor een vakantie in het voor- of najaar. Je vindt er volop fijne hotels en resorts aan de kust. Perfect om even te relaxen en je batterijen weer op te laden. Maar ook wie niet alleen wil relaxen en zich graag onderdompelt in de lokale cultuur, kan in Tunesië terecht.
Naar welk gebied kan ik beter niet reizen in Tunesië? Er is in Tunesië een verhoogde dreiging op terroristische aanslagen, ook op toeristen en westerlingen. Sommige gebieden kun je beter vermijden.
Hoe lang is het vliegen naar Tunesië? De vliegtijd naar Tunesie is circa 3 uur met een rechtstreekse vlucht.Met een tussenstop is de vliegduur 5 tot 7 uur.
Milde doch natte winters worden afgewisseld met droge warme zomers, waarin de zon uitbundig schijnt. In het zuiden van Tunesië zit je in de bovenste regionen van de Sahara, met het bijbehorende warme woestijnklimaat. De zone tussen de Sahara en de koelere en nattere kustgebieden in het noorden heeft een steppeklimaat.
Heb ik een reisstekker nodig in Nederland? Nee, je hebt geen reisstekker nodig in Nederland als je in Nederland woont. De stekkers van je elektrische apparaten passen.
Een wereldstekker heb je nodig als je je elektrische apparaten wil gebruiken in het buitenland. Bij Blokker ben je hiervoor aan het juiste adres. Wij bieden zowel universele- als wereldstekkers aan die te gebruiken zijn in verschillende landen zoals Curaçao, Amerika, Schotland, Cuba, Aruba, Denemarken en India.
Stopcontact type C
Deze heeft twee ronde pinnen en zit bijvoorbeeld aan je telefoonadapter, oplader van je tablet of aan andere apparaten. Deze stekker is niet geaard en is verwant aan de type F stekker, dit is de ronde variant die wel geaard is.
Tunesische keuken
Tunesiërs zijn gek op koken en gebruiken vaak veel specerijen als komijn, koriander en saffraan. Rode peper en knoflook vind je in vrijwel alle gerechten terug. Als tussendoortje eet men veel zoete hapjes maar ook het dessert is vaak mierzoet. – Mechoui, gegrild/gestoofd lamsvlees.
Munteenheid. Tunesische dinar (TND).
Valuta: De munteenheid van Tunesië is de dinar (TND, ongeveer 1 dinar voor 0,34 euro). Wij raden je aan kleine coupures mee te nemen en steeds kleine bedragen te wisselen. Overal geldt een door de staat vastgelegde wisselkoers.