Belangrijk is dat de schotel vrij zicht heeft op het oosten en zuiden. Op die positie aan de hemel staan namelijk de satellieten waarmee je satelliet-tv verbinding gaat maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kompas. Zo weet je zeker dat de schotel de juiste kant op staat!
De ASTRA 3-satelliet vind je op 23,5 graden oost ten opzichte van het zuiden. De ASTRA 1-satelliet staat op 19,2 graden oost ten opzichte van het zuiden. Je vindt de ASTRA 1-satelliet op 160,8 graden ten opzichte van het noorden (180 graden min 19,2 graden is 160,8 graden).
U heeft een plek nodig met een vrij zicht naar het zuiden, 19.2 graden van zuid naar oost. Er mogen geen bomen of huizen staan tussen de antenne en de satellieten. De schotel dient loodrecht gemonteerd te worden, hiervoor kunt u het beste een waterpas gebruiken. Vervolgens bepaalt u de elevatie en azimuth.
De schotel MOET buiten staan ! (lijkt mij wel handig) • De coaxkabel van de schotel mag niet langer zijn dan 30 meter vanaf de receiver. De schotel moet voor de Astra 19.2°/ 23.5° minimaal een diameter van 60 centimeter hebben. Zorg ervoor dat de schotel vrij zicht heeft, dus geen bomen, panden, etc.
Je controleert de verticale kantelhoek aan de achterkant van de schotel. Bij de schotels van Canal Digitaal staan aan de achterkant de graden hiervoor in het framework gegraveerd. De juiste kantelhoek voor Nederland is 29 graden.
Gratis satelliet tv
zijn helaas niet gratis te ontvangen. Voor gratis satelliet tv heb je nog steeds een schotel en tv ontvanger nodig. Je hoeft alleen geen geldige smartcard van een aanbieder in de tv ontvanger te steken. Zonder smartcard en geldig abonnement kijk je dus alleen de gratis te ontvangen zenders.
Voor Nederland en België adviseren wij u tenminste een 70 centimeter schotelantenne voor de ontvangst van de Astra 1, 2 en/of 3 satelliet. U heeft dan het hele jaar door voldoende signaal om ongestoord te genieten van de vele TV en radiozenders via de satelliet.
Een LNB gaat niet snel stuk, wel raden wij U aan om de LNB te vervangen als deze ouder is dan 10 jaar.
Satfinder-app snel en eenvoudig
Het werkt vrij eenvoudig. Zet de app op je telefoon, ga op de plek staan waar je schotel staat (of komt te staan) en zet hem aan. Stel vervolgens de afmetingen van je schotel in, hoogte en breedte, zoek uit de lijst de satelliet of satelieten die je wilt hebben.
Astra 23,5°O (of Astra 3) is de satellietpositie 23,5 graden oosterlengte op de geostationaire baan rond de Aarde. Vanaf deze positie zenden een of meer omroepsatellieten van de onderneming SES S.A. radio- en televisieprogramma's uit naar Europa.
De Geostationary Earth Orbit (GEO)
De positie van een satelliet in en geostationaire baan bevindt zich recht boven de evenaar en de kunstmanen in dergelijke banen bevinden zich op een hoogte vanaf 35.786 kilometer.
Voor de ontvangst van de Astra 1, 2 en 3 satelliet adviseert DeSchotelShop minimaal een 70 cm schotel, indien u deze kwijt kunt. Voor de ontvangst van de Hotbird satelliet adviseren we (minimaal) een 80 cm schotel.
Het beste antwoord. Voor het ontvangen van de Astra 1 en 3 heb je een duo lnb (kop) nodig. Daar zitten twee koppen in die op de juiste afstand staan op de satellieten op zowel 19.2 als 23.5 te ontvangen. Aannemende dat je een HD abonnement van Canaal Digitaal hebt, is het verstandig om ook daar de lnb te kopen.
O.a. Discovery HD, National Geographic HD, RTL 4 HD,RTL 5 HD, RTL 7 HD, NET5 HD, SBS6 HD, NED 1 HD, NED2 HD, NED 3 HD. Ook het 2e kanaal van Eredivisie live voetbal is hier beschikbaar.
Belangrijk is dat de schotel vrij zicht heeft op het oosten en zuiden. Op die positie aan de hemel staan namelijk de satellieten waarmee je satelliet-tv verbinding gaat maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kompas. Zo weet je zeker dat de schotel de juiste kant op staat!
Voor de ontvangst van de populaire Nederlandse zenders in HD dien je ontvangst te hebben van Astra 3. Deze satelliet bevindt zich op 23.5 graden oost ten opzichte van het zuiden. In het grootste gedeelte van West-Europa kun je het signaal ontvangen met een standaard 64cm schotelantenne.
DiSEqC (Digital Satellite Equipment Control), uitgesproken als "Dai-sek" is een communicatieprotocol tussen een satellietontvanger en mechanismen als een satellietschakelaar of een antennerotor. Het protocol maakt gebruik van de coax-kabel om data en signalen heen en weer te sturen en om spanning te leveren.
Controleer de HDMI- of scartkabel
Probeer daarom eerst het volgende: Controleer of de uiteinden van de kabel aan beide kanten goed zijn aangesloten. Druk de kabel aan beide uiteinden goed aan. Probeer een andere HDMI- of scartaansluiting op de televisie.
Slechte coaxkabels, connectoren en splitters zijn hier veelal de oorzaak. Controleer deze dan ook of ze in orde zijn en vervang ze. Zwak signaal met goede kwaliteit kun je versterken maar biedt voor het ontvangst geen verbetering.
De schotelantenne van de televisiekijker ontvangt het signaal vanaf de satelliet en geeft dit signaal door naar de ontvanger van degene die televisie wil kijken. De ontvanger verwerkt de signalen vanaf de schotelantenne en geeft deze signalen door naar de (digitale) televisie.
Kosten satelliet tv en schotel
Het kan zijn dat je de schotel in bruikleen ontvangt wanneer je een abonnement afsluit. Is dit niet het geval, dan moet je zelf alles aanschaffen. De kosten voor de schotel en randapparatuur bedragen rond de 200 euro.
Geen probleem! Ook via de Canal Digitaal TV App kan je draadloos televisie kijken. Je kijkt dan onderweg waar je maar wilt naar al je favoriete tv-programma's via je telefoon, tablet of laptop. Zelfs binnen de EU gebruik je de app op 5 apparaten en kijk je op 2 tegelijk!
In Nederland zijn de drie landelijke kanalen van publieke omroep NPO – NPO 1, NPO 2 en NPO 3 – ongecodeerd en dus gratis digitaal via de ether te bekijken. Dit geldt ook voor de regionale tv-zender van de provincie waar men kijkt alsmede de regionale tv-zender van een aangrenzende provincie.