Voor bestuurders van brommobielen gelden in basis dezelfde regels als voor automobilisten. Het antwoord is daarom niet ingewikkeld: brommobielen moeten op de rijbaan. Dat betekent niet op fietspaden. Op autosnel-, autowegen en wegen die zijn gesloten voor al het langzame verkeer mag u niet met een 45 km auto rijden.
Met een 45 km auto moet je op de rijbaan rijden en is rijden op het fietspad niet toegestaan. Daarnaast mag niet gereden worden op autowegen, autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer.
Een brommobiel mag rijden op 50-60- 70- en 80km wegen, auto(snel)wegen zijn verboden. Op 80-km wegen geldt regematig een uitzondering. Als het zgn. C9-bord (zie hieronder) er staat is de weg verboden voor langzaam verkeer en dus ook voor brommobielen.
Een brommobiel mag dus niet op de stoep geparkeerd worden. Er mag geparkeerd worden langs de weg daar waar toegestaan in parkeervakken. Voor betaald parkeren gelden ook dezelfde regels als voor personenauto's. Wel is het mogelijk om een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aan te vragen.
3. De brommobiel wordt niet toegelaten op autowegen en autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer. Deze wegen zijn te herkennen aan het verkeersbord C9: een rond wit bord met rode rand, waarin in zwart de symbolen voor trekker, bromfiets en fiets zijn afgebeeld.
Voor bestuurders van brommobielen gelden in basis dezelfde regels als voor automobilisten. Het antwoord is daarom niet ingewikkeld: brommobielen moeten op de rijbaan. Dat betekent niet op fietspaden. Op autosnel-, autowegen en wegen die zijn gesloten voor al het langzame verkeer mag u niet met een 45 km auto rijden.
Nee. U kunt niet met uw brommobiel door de wasstraat. U dient de brommobiel met de hand te wassen.
Voor een brommobiel gelden dezelfde regels als voor gewone auto's. U parkeert langs de weg als dit is toegestaan en in de parkeervakken. Voor het parkeren op gehandicapten parkeerplaatsen gelden dezelfde regels als voor auto's.
Een helm dragen is niet nodig. De brommobiel mag niet overal rijden. Autowegen en -snelwegen zijn verboden omdat u de minimumsnelheid niet haalt. Rechts rijden is verplicht en rijden op fietspaden, fietsstroken en voetpaden is verboden.
Je kent ze wel , die kleine autootjes zonder nummerplaat – bijvoorbeeld van het merk Aixam. Wat is zo'n brommobiel? Zo'n brommobiel is gelijkgesteld met een bromfiets klasse B. Dus moet hij ook de verkeersregels voor die bromfiets volgen en mag je ermee op de openbare weg rijden.
Voor sommige gemotoriseerde voertuigen heeft u geen rijbewijs nodig. Voorbeelden zijn sommige voortbewegingstoestellen, bepaalde twee- en driewielers, trage voertuigen en sommige voertuigen voor personen met een handicap. Bij de tweewielers hoeft u geen rijbewijs te halen voor de bromfiets klasse A.
U mag in een brommobiel / 45 km auto rijden indien u in het bezit bent van één van de volgende rijbewijzen: AM Rijbewijs. Rijbewijs B (auto) Rijbewijs A (motor)
Met een brommobiel moet je op de rijbaan rijden. Je mag niet op het fietspad of door fietstunnels rijden (tenzij anders is aangegeven). De maximumsnelheid binnen en buiten de bebouwde kom is 45 kilometer per uur.
Motorrijtuigen met een beperkte snelheid (MMBS)
Een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) kan niet harder dan 25 of 45 kilometer per uur. Voor veel van deze voertuigen heeft u een T-rijbewijs nodig.
Een auto 'zonder rijbewijs' mag niet meer dan 425 kg wegen
De maximumsnelheid is 45 km/u, het vermogen mag maximaal 6 Kw bedragen en het gewicht zonder passagiers mag niet hoger liggen dan 425 kg (zonder het gewicht van de batterijen wanneer het om een elektrische wagen gaat).
Kopen, huren of delen. In Nederland mag de Ami worden bestuurd door jongeren vanaf 16 jaar, je moet dan wel in het bezit zijn van rijbewijs AM. Citroën richt zich naast jongeren vooral op forenzen en ouderen, 'die weliswaar een auto hebben, maar op een praktische manier de stad willen doorkruisen'.
Bromfiets klasse B: rijbewijs A3 nodig.
Een brommobiel is..
Een kleine auto waarin men zonder (auto)rijbewijs mag rijden. De bestuurder moet zich houden aan verkeersregels voor een auto. De maximale snelheid bedraagt 45 km/h, dit geldt voor zowel buiten als binnen de bebouwde kom en zijn uitgevoerd met een dieselmotor.
Een brommobiel is geen gehandicaptenvoertuig.
Binnen de bebouwde kom geldt dezelfde regel voor brommobielen als buiten de bebouwde kom. Daarnaast mag een brommobiel niet rijden op autowegen en autosnelwegen. Wij hebben een divers aanbod brommobielen waardoor u eenvoudig van A naar B rijdt. Brommobielen die wij aan u verkopen leveren we gratis bij u thuis.
50 km/h is de standaard binnen de bebouwde kom. Zoals aangegeven merk je dat aan het plaatsnaambord dat je voorbij rijdt. De rijbaan wordt vaak aangegeven door middel van een onderbroken of doorgetrokken streep tussen jou en de tegenligger.
Daarom wordt de auto ook wel simpelweg een 45 km auto genoemd. Anders dan bij een gewone auto mag u de brommobiel al besturen met een AM-rijbewijs (een bromfietsrijbewijs). Dat maakt de 45 kilometer auto een zeer geschikte kandidaat als voertuig in het geval dat uw autorijbewijs niet meer wordt verlengd of is verlopen.