Gooi het condoom dan gewoon in de afvalbak in de keuken, buiten of waar je die ook hebt staan. Je kunt het condoom ook wikkelen in wat aluminiumfolie of in de verpakking van iets anders stoppen, dat huisgenoten echt niet meer open gaan maken als het in de prullenbak ligt.
Ja, in je portemonne is inderdaad de beste plek. Superhandig, want je hebt ze dan altijd bij je. Ik heb daar al een paar keer plezier van gehad :P. Altijd condooms bij je hebben is echt superhandig voor als je een keer zin hebt.
Het condoom stinkt of smaakt vies.
Een vieze smaak en/of een sterke geur kan veroorzaakt worden door eventueel zaaddodend glijmiddel. Ook kan het latex zelf een sterke geur hebben. Als je het folie opent en een minuutje laat uitwasemen zal een deel van de rubbergeur vervliegen.
De betrouwbaarheid van een condoom als anticonceptiemiddel is sterk afhankelijk van het juiste gebruik. Bij juist gebruik is de kans op een zwangerschap tussen de 2 en 5%. De kans dat een SOA wordt overgedragen is klein.
Het is een vaak gehoorde fabel dat je niet zwanger kunt worden wanneer je voor het eerst onbeschermde seks hebt. Dit is helemaal niet waar. Er is altijd een kans dat je zwanger wordt als je onbeschermde seks hebt, zelfs als het de eerste keer is.
Condooms zijn zo dun dat je ze bijna niet voelt. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo kun je kiezen wat het beste bij je past. Een condoom vangt het sperma (zaad) op bij het klaarkomen.
Vaak wordt de geur erger na het vrijen, en kan deze veranderen in een sterke visgeur. De sterke visgeur ontstaat deels door het mengen van sperma en vaginale afscheiding. Bacteriële vaginose is een veelvoorkomende aandoening bij veel vrouwen.
Als een condoom kapot gaat, scheurt het meestal ver door. Vaak blijft het dan (deels) in de vagina of anus achter. Het eerste wat je in dat geval doet, is het condoom uit de vagina of anus verwijderen. Soms gaat dit lastig.
Als condooms over de datum zijn kun je deze beter niet meer gebruiken omdat de betrouwbaarheid van het condoom dan minder wordt. Op de vraag "Kunnen condooms over de datum gaan?" is dus een duidelijk antwoord te geven: Ja! Latex condooms hebben een houdbaarheid van vijf jaar na productiedatum.
De meeste condooms zijn 1 tot 5 jaar houdbaar, maar de levensduur van het condoom is eigenlijk afhankelijk van het materiaal van het condoom. De houdbaarheid van latex condooms kan bijvoorbeeld oplopen tot 5 jaar, wat weer afhangt van het veilig bewaren van condooms.
Het condoom voorkomt zwangerschap minder goed dan voorbehoedmiddelen met hormonen of een spiraaltje. Het condoom beschermt ook tegen soa's.
,,Was of hergebruik condooms niet! Gebruik een nieuw exemplaar voor elke vrijpartij.'' Condooms helpen niet alleen om zwangerschappen te voorkomen, maar zijn ook een effectief middel om de verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen tegen te gaan.
Double Dutch. Een anticonceptiemiddel gebruik je om niet zwanger te worden en een condoom geeft bescherming om geen soa op te lopen. Het gebruik van een anticonceptiemiddel én een condoom samen is extra veilig.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Gezonde vagina's kunnen een beetje fris-zurig en een beetje ziltig ruiken. Ook een beetje een zoete geur wordt vaak genoemd (maar let op: een zoete smaak is niet in de haak – haha rijmende oneliner – zie verderop).
Melk en kaas geven een slechte adem
Die bacteriën breken de organische bestanddelen van voedsel af, waarbij onwelriekende zwavelwaterstoffen ontstaan. Op nummer 1 van de lijst van voedingswaren waardoor je uit je mond gaat stinken staat – verrassing!
Oorzaken van afscheiding zijn bijvoorbeeld menstruatiecyclus, de pil, zwangerschap en de overgang. Afscheiding is dus normaal bij vrouwen, maar bij overmatige of veranderende afscheiding is het goed om extra onderzoek te doen, dit kan dan bijvoorbeeld komen door een ontsteking, soa of schimmelinfectie.
Meest voorkomende reden om minder vaak of geen condoom meer te gebruiken is dat partners elkaar steeds meer vertrouwen en door dit vertrouwen niet verwachten dat ze een SOA van elkaar kunnen oplopen. Helaas is vertrouwen niet een goede meetmethode om te bepalen of je nieuwe partner SOA-vrij is.
PRO 64. Voor de penis met een omtrek van 13-14 cm: Condooms met een nominale breedte van 64mm.
Volgens Soa Aids Nederland heeft 40 procent van de jongeren tussen de 14 en 35 jaar wel eens onbeschermd seks. En volgens het rapport Seksuele Gezondheid Nederland uit 2017 blijkt dat 42 procent van de mannen en 55 procent van de vrouwen onbeschermd seks had bij de laatste one night stand.
Als je niet zwanger wil worden, gebruik dan een voorbehoedmiddel. Bekende voorbehoedmiddelen zijn: de pil, het spiraaltje of condooms. Andere voorbehoedmiddelen die goed beschermen tegen zwanger worden zijn: de prikpil, het hormoonstaafje, de hormoonring of de hormoonpleister. Elk voorbehoedmiddel is anders.
Voorvocht, zaadcellen en zwanger worden
Er kunnen dan spermacellen achterblijven in de penis, die het voorvocht meeneemt. Er bestaat dus wél een kans dat je zwanger raakt door voorvocht. Een erg kleine kans, maar voor het zingen de kerk uit is zeker geen betrouwbare anticonceptiemethode.
Als je tijdens de seks een condoom draagt, vangt het condoom bij het klaarkomen het sperma op. Hierdoor komt er geen zaad in de vagina, waardoor je beschermd bent tegen zwangerschap. Daarnaast komt de penis niet in de vagina, anus of mond van degene met wie je vrijt.
De condooms zijn gemaakt van transparant, natuurlijk rubber latex en hebben een prettige geur. De Easy-On-pasvorm is speciaal gevormd voor meer comfort. Nominale breedte van het condoom: 52 mm. Je ontvangt 24 stuks.