De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl. Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel in België.
Augurken hoef je niet te koken, stomen, verwarmen of bakken om ze te kunnen eten. Rauw zijn ze heel goed eetbaar, bijvoorbeeld als tussendoortje. Een bekend gerechtje met augurk is de rolmops, een gefileerde haring gevuld met augurk wordt opgerold en in azijn gelegd.
Augurken bevatten heel weinig calorieën, zo'n 14 per 100 gram. Je kunt er daarom best veel van eten zonder dat je er van aankomt. Helaas zitten er niet veel goede voedingsstoffen in een augurk. Dus ja, gezond zijn ze niet echt..
Verse augurken moet je koel bewaren in de groentelade van de koelkast. Ze zijn ongeveer 2 weken houdbaar. Ingemaakte augurken zijn in ongeopende pot houdbaar tot de datum die op de verpakking staat. Eenmaal geopend in de koelkast bewaren.
Augurk invriezen? Het kan wel, maar we raden het af omdat je de augurken na ontdooien niet meer op de gebruikelijke wijze kunt eten.
Rauwe augurken hebben weinig smaak. Na het plukken worden ze in een bad met zout water gelegd om nadien opgelegd te worden in een zure of zoetzure mengeling van azijn, zout, kruiden en suiker. Je krijgt een verfrissende, sappige en smaakvolle snack.
Augurken zijn dus een vrucht die lijken op soort kleine komkommer. Een rauwe augurk heeft maar weinig smaak. Daarom worden ze in een bad met zout gelegd, en daarna nog in andere mengelingen afhankelijk van het soort augurk. Pas daarna krijgen ze de verfrissende, sappige smaak.
Een augurk is een kleine komkommer. Met het verschil dat een augurk rauw niet lekker is. Daarom worden augurken ingelegd in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker. Er zijn vele verschillende soorten augurken: van zeer klein (cornichons) tot heel groot (zure bommen).
Verse augurken kun je het beste in de groentelade van de koelkast bewaren. Ze zijn dan zo'n 2 weken houdbaar. Let bij ingemaakte augurken op de houdbaarheidsdatum op de pot. Als de pot eenmaal geopend is, bewaar de augurken dan in de koelkast.
Augurken, zilveruitjes en overige producten in het zuur kunnen prima buiten de koelkast bewaard worden. Het zuur zorgt ervoor dat deze niet schimmelt en bacteriën krijgen geen kans.
Is de augurk gezond? Komkommers zijn gezond, dus het originele vruchtje waarvan de augurk gemaakt wordt ook! Er is echter een grote maar: de augurk wordt bewerkt met zout en soms met suiker, wat het natuurlijk een flink stuk minder gezond maakt. Desondanks blijft de augurk relatief arm aan calorieën.
Er wordt wel eens gezegd dat augurken helpen bij afvallen. Augurken bevatten weinig calorieën zo een 14 calorieën per 100 gram augurken. Je kunt er daarom veel van eten zonder dat je aankomt. Maar gezond zijn ze helaas niet.
De test gaat om de uitstraling, de augurk, de beet en de smaak van de verschillende augurken. Kesbeke komt in alle categorieen als beste uit de "pot"! En mag zich daarmee eervol winnaar bekronen tot de lekkerste augurk van Nederland!
De smaak en het uitzicht van een verse augurk is dan ook vergelijkbaar met die van een komkommer. Het zijn als het ware mini-komkommertjes maar worden in tegenstelling tot de echte komkommer zelden rauw gebruikt in de keuken. Meestal kopen we ze in de supermarkt opgelegd in azijn en kruiden, zuur of zoet.
Een augurk is net een kleine komkommer. Toch is de schil wat meer mosgroen van kleur. Augurken zoals wij ze kennen in Nederland worden ingemaakt in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker. De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn en/of pekel.
Augurken bevatten net als andere groentes veel voedingsstoffen die gezond zijn voor jou en je baby, zoals vitamine B9 en folaten. Genoeg groente eten tijdens de zwangerschap zorgt ook voor een goede spijtvertering en vermindert daarmee de kans op obstipatie.
Laat zeker 4 dagen staan, voordat je ervan gaat genieten. Gebruik daarbij een schone lepel, zo blijft dit zuurgoed zeker 3 weken goed in de koelkast.
Tafelzuur (ingemaakte groenten) Tafelzuur is ingelegde groenten en fruit, welke als bijgerecht geserveerd wordt. Voorbeelden zijn: atjar, kimchi, chutney, piccalilly, zilverui, zure augurk, amsterdamse ui. Er zijn duizenden tafelzuren in de wereld.
Augurken zijn over het algemeen in elke supermarkt te koop, je vindt ze vaak bij de conserven in glazen potten. Naast de zilveruitjes en Amsterdamse uien, die overigens allebei ook onmisbaar zijn in de keuken als het aan mij ligt.
Voldoende water drinken voor, na en tijdens het sporten is daarom van belang, maar het vocht uit een pot augurken zou voedingswetenschapper Liesbeth Smit niet aanraden. “Het sap bevat water, suiker, azijn, zout. Dit drinken is op geen enkele manier gezond.
Een zure bom is een Noord-Nederlandse term voor een ingelegde (grote) augurk, die vooral in Nederlandse haringkarren wordt verkocht. De smaak is zoetzuur, waarbij het zuur overheerst.
Veel natrium
Een grote pot augurken is vaak zo'n 650 gram, dus stel je eet de hele pot op dan zit je op 2,28 gram aan natrium. Teveel natrium wordt sterk geassocieerd met het ontwikkelen van een hoge bloeddruk. Dus overdrijf niet met de augurken maar eet ze met mate.
Er zitten 5 kilocalorieën in 1 grote (20 gram) augurken. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'augurken'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Er zitten niet veel voedingsstoffen in de augurk, behalve vitamine K (1 augurk bevat 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid). Daarnaast bevat de augurk veel zout. Conclusie: een augurk is een prima tussendoortje en altijd beter dan een zak chips, maar beter niet een hele pot leegeten.