Je brengt Beppy in door deze samen te vouwen en in je schede te schuiven. Als je Beppy hebt ingebracht neemt hij de vorm van je lichaam aan, daardoor is deze tampon erg comfortabel en voel je hem niet zitten. HOELANG KAN IK BEPPY TAMPON DRAGEN? De draagduur van een tampon hangt van de sterkte van je menstruatie af.
Beppy is een soepele tampon, die zich compleet naar jouw lichaam vormt. Past dus altijd, is ademend en bevat géén giftige (chloride) stoffen. Beppy zonder touwtje zie je en voel je niet.
De Beppy tampon is een zacht flexibel sponsje dat je inwendig draagt tijdens je menstruatie. Beppy biedt tot wel 8 uur onzichtbare bescherming. Onzichtbaar want Beppy tampon heeft geen touwtje. Zo kan je tijdens je ongesteldheid met Beppy tampons gewoon naar de sauna zonder dat iemand een touwtje ziet.
Beppy is een speciaal zacht sponsje. Beppy vouw je tussen je wijsvinger en duim samen, waardoor je Beppy makkelijk kunt inbrengen. Lees en bewaar altijd goed de gebruiksaanwijzing. Of je een Beppy makkelijk kunt inbrengen/ verwijderen is per persoon verschillend.
Het makkelijkste is om deze te verwijderen tijdens het douchen of in bad, dan ben je lekker ontspannen en is je vagina soepel en vochtig. Eventueel kun je Beppy wat laten zakken (verzwaren) door deze nat te maken met de douche, dan is Beppy makkelijk te pakken. Ontspannen is het belangrijkste.
Ten tweede omdat de tampon niet verdwaald kan raken in je lichaam of de baarmoeder binnengaan: de opening van de baarmoeder is veel te klein voor een tampon.
Houd de tampon vast met je andere hand, tussen je middelvinger en duimvinger. Plaats je wijsvinger aan de basis van het uiteinde van de tampon waaraan het touwtje naar beneden bungelt. 7. Terwijl je de lippen van je vagina nog steeds spreidt, duw je de tampon in je vagina.
In het algemeen bestaat er geen bezwaar tegen saunabezoek als u ongesteld bent. Regelmatig saunabezoek kan zelfs een goede uitwerking hebben op een te zwakke bloeding en de doorbloeding van de baarmoeder verbeteren.
Duw het sponsje met uw wijsvinger tot achter in de schede en laat het sponsje goed aansluiten op de baarmoedermond. Het inbrengen gaat het makkelijkst wanneer u gaat staan en één been hoger plaatst. Op een stoel bijvoorbeeld. Hoe vaak u het sponsje moet vervangen, is afhankelijk van uw menstruatie.
A: Ja, Beppy zit namelijk in je vagina. De vagina, urinebuis en anus liggen van elkaar gescheiden en hebben hun eigen openingen. Je hoeft de tampon dus niet bij elk toiletbezoek te wisselen.
Het is veilig om 's nachts een tampon te gebruiken, maar draag hem niet langer dan acht uur. Dus doe een nieuwe in voordat je naar bed gaat en zet je wekker om hem er acht uur later weer uit te halen. Als je graag uitslaapt of vaak de tijd vergeet, dat kun je 's nachts beter maandverband gebruiken.
Het verwijderen van een tampon is makkelijker dan het aanbrengen. Alle tampons zijn voorzien van een touwtje, waar je zachtjes, maar met vaste hand aan trekt, zodat de tampon volgt!
Hoe zit dit met de menstruatiecup? De meeste menstruatiecups kun je niet gebruiken tijdens seks en je partner kan deze voelen. Als je een cup gebruikt, zul je dus een alternatief moeten gebruiken als je tijdens de menstruatie seks wilt hebben.
Q: Hoe lang kan ik Beppy tampon dragen? A: De draagduur van een tampon hangt van de sterkte van je menstruatie af. Tijdens de eerste, zwaardere dagen van je menstruatie, moet je de Beppy tampon waarschijnlijk na 2 tot 6 uur wisselen. Tijdens de lichtere dagen kan Beppy ongeveer 6 tot 8 uur worden gebruikt.
Een menstruatiecup hoort geen pijn te doen. Niet bij het inbrengen, niet bij het uithalen en óók niet tijdens het dragen. Doet je cup zeer bij het inbrengen of uithalen? Dan is dat vaak het gevolg van aangespannen spieren.
Ga ik doorlekken? Nee. Als je de juiste producten gebruikt om je bloed op te vangen zul je niet doorlekken als je tijdens je menstruatie zwemt.
Breng de inbrenghuls voorzichtig in je vagina, gericht naar je onderrug. Stop wanneer je vingers je lichaam raken. Duw met je wijsvinger het onderste deel van de inbrenghuls (die buiten je lichaam bleef) helemaal naar boven. Hierdoor komt de tampon uit de inbrenghuls en in je vagina.
Je kan er alles mee doen, ook zwemmen! Daarna kan je ze, net zoals bij wasbaar maandverband, even uitspoelen en in een wetbag bewaren totdat je gaat wassen. In tegenstelling tot normale tampons, zijn deze in allerlei leuke printjes verkrijgbaar!
Qua hygiëne is er geen verschil tussen maandverband en tampons. Je kunt zelf kiezen. Beide bestaan in verschillende maten. Verbanden en tampons worden ook per stuk verpakt, zodat je ze gemakkelijk kunt meenemen.
Welke jij nodig hebt, hangt af van je hoeveelheid bloedverlies. Mini is voor licht bloedverlies en super voor zwaar bloedverlies. Gebruik altijd de tampon met het laagste absorptieniveau dat jij nodig hebt voor jouw bloedverlies. Gebruik dus geen tampon die een hoger absorptieniveau heeft dan jij nodig hebt.
Je vergeet je tampon
niet zo fris meer daar beneden en kun je daar geen andere reden voor bedenken? Gebruik een schone vinger om te voelen of je jouw vergeten tampon kunt vinden. Als het om een of andere reden niet lukt om 'm eruit te vissen, ga dan zo snel mogelijk naar een dokter.
"Hoe langer je een tampon draagt, hoe meer bloed het opneemt en hoe meer bacteriën erin kunnen groeien. Vanaf zes uur dragen neemt het risico op TSS toe." Als je langer dan acht uur gaat slapen, zet dan een wekker of kies voor maandverband.
Een normale menstruatiecyclus varieert van 23 tot 36 dagen, meestal 26 tot 30 dagen. De menstruatie zelf duurt 2 tot 7 dagen en normaal bloedverlies bedraagt doorgaans tussen 25 en 40 ml, tot maximum 80 ml. Een meisje krijgt haar eerste menstruatie (menarche) gemiddeld op de leeftijd van 12,5 jaar.
'Mini' wordt gebruikt bij licht bloedverlies (opvangvermogen 6-8 ml) aan het begin of einde van de menstruatie; 'normaal' bij gemiddeld bloedverlies (opvangvermogen 8-10 ml), 'super' voor zwaar, onregelmatig bloedverlies en voor het geval het onmogelijk is om tampons regelmatig te wisselen (opvangvermogen 10-12 ml) en ...