Omdat we weten dat over smaak niet te twisten valt, kun je bij Gall & Gall verschillende limoncello merken kopen, zoals Fiorito Limoncello, Pallini limoncello of Molinari Limoncello di Capri.
Limoncello Di Capri Likeur 70cl PRIJS 12,35 | Kopen Bestellen | Aanbieding Goedkoopdrankslijterij.nl.
Limoncello is een likeur die in Italië door particulieren zelf wordt gemaakt. Voor het beste resultaat worden citroenen van Sorrento en (pure) alcohol van 96% gebruikt. De hoeveelheden variëren, maar over het algemeen wordt aan een halve liter pure alcohol de schil van vijf citroenen toegevoegd.
Bij het Vara-programma Kassa (naar de test) komt Villa Massa als beste uit de test en bungelen merken als Fiorito en Pallini in de middenmoot of zelfs ergens onderaan. Datzelfde Fiorito komt vervolgens bij Ciao Tutti (test) als beste uit de bus en wordt Villa Massa afgeschreven.
Kater-gevoelig
Het drankje bevat al zo'n 30 procent alcohol, alleen de zoetzure smaak verbergt dat. Mede het kleine glaasje waarin de limoncello wordt geschonken, bedriegt je vaak. Het is vaak 1 slok en weg, binnen no time op dus.
Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan. Maar limoncello kun je ook heel goed mixen. De bekendste limoncello mixvarianten zijn die met tonic, 7up/Sprite of prosecco.
Limoncello, het populaire Italiaanse citroenlikeurtje, drink je ijs- en ijskoud. Bewaar 'm dus in de vriezer voor een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. Vroeger werd dit drankje op kamertemperatuur geschonken, totdat de Italianen erachter kwamen dat hij koud nog lekkerder was.
Kenmerken van een goede Limoncello
De citroensmaak en de alcoholsmaak mogen elkaar niet overheersen. Ze moeten perfect in balans zijn. De smaak van een echte Limoncello is stroperig en onderscheidend. Troebelheid is ook een kenmerk van goede Limoncello.
Een geopende fles kan je nog 2 weken tot maximaal een maand bewaren. We adviseren een vintage port dezelfde dag tot uiterlijk drie dagen na openen op te drinken.
Limoncello is een Italiaanse likeur (alcoholpercentage tussen de 30 en 35 procent) gemaakt van citroenen. Limoncello werd in Italië oorspronkelijk als digestief na de maaltijd gedronken, al is de likeur tegenwoordig ook populair in mixen met Prosecco en tonic.
Pak een shotglaasje en vul hem voor de helft met de limoncello. Schenk vervolgens via een barlepel de Flügel erbij. Proost!
Vrijwel onbeperkt houdbaar in hele verpakking.
Voor een standaardrecept combineer je ongeveer 30 ml van je favoriete gin met 25 ml limoncello. Giet ze direct in het mengglas met de kruiden (als je die gebruikt). Voeg dan 10 ml verse citroensap toe om de drank een beetje zuurder te maken, zoals citroenlimonade.
Het is lekker om limoncello te mixen met prosecco, maar je kunt limoncello ook mixen met andere drankjes. Denk dan bijvoorbeeld aan limoncello met tonic, met 7up of maak een limoncello scroppino (limoncello + prosecco + 2 scheppen vanille-ijs in de blender).
Limoncello bewaren in de vriezer
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!
Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook veelvuldig na het eten geserveerd als digestief. In de meeste gevallen wordt de limoncello ijskoud gedronken, rechtstreeks uit de vriezer.
Limoncello bewaren in de vriezer
Bewaar limoncello altijd in de vriezer, want de beste limoncello is ijskoud het lekkerst! Dankzij het hoge alcoholpercentage bevriest de limoncello niet. Wanneer je jouw limoncello in (of buiten) de koelkast bewaard kun je hem eventueel ook met een ijsklontje drinken.
Limoncello vs Limoncino
Het antwoord is simpel: in het noorden van Italië zegt men meestal Limoncino, in het zuiden Limoncello. Het belangrijkste ingrediënt is citroen, en van elke citroen kan je Limoncello maken. Limoncello kan dus ook wereldwijd worden gemaakt.
Voordat je de Limoncello gaat drinken: eerst een paar uur in de vriezer. Laat die lange zomernachten maar komen.
Als het goed is krijgt de limoncello nu de troebele en ondoorzichtige uitstraling die wij kennen van limoncello. Dit komt doordat de citroenolie die in de alcohol is opgelost in een lagere concentratie alcohol niet meer opgelost blijft maar gaat zweven.
Whisky, rode wijn en champagne geven je een flinke kater. Dit is uit een onderzoek gebleken. Donkere dranken bevatten meer schadelijke bijproducten. Dit zijn onder andere aceton en taninne.
Een glas Baileys waaraan tonic of bitterlemon wordt toegevoegd, vertoont een heftige chemische reactie tussen room en zuur. Er ontstaat een schiftende, sponsachtige massa die weleens is omschreven als 'borrelende stopverf'.