Waar koop je eigenlijk de beste burrata? 'Zonder twijfel: Andria in het Italiaanse Puglia. Beetje cliché, maar dat is gewoon burrata-town. In Nederland hebben ze een toffe bij Marqt.
Galbani Burrata bestellen | Albert Heijn.
Zanetti Burrata bestellen | Albert Heijn.
AH Burrata 50+ bestellen | Albert Heijn.
Kaas met room. Deze heerlijke Italiaanse mozzarella bezorgt je een sensationele smaakervaring. Galbani Burrata is de smeuïgste en romigste Italiaanse kaas van koemelk. Te gebruiken tot: zie bovenkant.
Lidl biedt naast de Burrata een ruime collectie producten aan. Houd de wekelijkse Lidl folder in de gaten om de beste aanbiedingen en acties te vinden. Naast Burrata, kunt u ook de volgende aanbiedingen vinden: Zanetti burrata 3-pack, aanbieding 2 & aanbieding 3.
Burrata is duidelijk een stuk vetter. Hierdoor bevat deze in vergelijking met mozzarella meer calorieën en minder eiwitten. Veel voedingsdeskundigen zullen zeggen dat mozzarella de gezondere variant is, mede doordat mozzarella minder verzadigd vet en cholesterol bevat.
Smaak en textuur
Heerlijk als aperohapje of als voorgerecht met wat citroenrasp, zout en goede olijfolie. Burrata eet je het beste zo of met een simpele tomatensalade erbij. Als je een kaas wil om ergens doorheen te scheppen of om te eten in combinatie met sterke smaken, is mozzarella dan weer een betere keuze.
Laat je burrata in water staan? Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, worden veel in de winkel gekochte burrata's bewaard in een gezouten pekel of water om ze vochtig te houden. Kun je burrata rauw eten? Rauw en vers gemaakt is misschien wel de allerbeste manier om deze delicatesse te eten.
Burrata is een verse kaas, die gemaakt is van mozzarella en room. De binnenkant is heerlijk romig en dat is geweldig in combinatie met frisse cherry tomaatjes. Toegegeven: Er is redelijk veel vet in de kaas en is daardoor niet de 'gezondste' keuze.
Burratina betekent `kleine burrata`, in deze verpakking zitten dan ook 3 kleine burrata's! Burrata is een soort mozzarella waarbij tijdens productie room is toegevoegd, waardoor deze een romigere smaak krijgt.
Tip: burrata is een verse en romige versie van mozzarella, maar je kunt de burrata ook vervangen door mozzarella.
Voedingswaarde per 100 g: Energie 881 kJ / 212 kcal.
Verdeel de burrata met een lepel over de crackers, bestrooi met de amandelen en druppel er wat goede olijfolie over. Bestrooi met peper, maar geef het zout apart erbij. Dien direct op, anders worden de crackers zacht.
Burrata is simpelweg mozzarella gevuld met extra room. Ja, je leest het goed: mozzarella + room! Het prachtige kaasje komt uit Puglia (Italië) en is een ware delicatesse uit de Italiaanse keuken.
Burrata bewaar je in de koelkast, na opening is de kaas vaak nog een paar dagen houdbaar. Kijk altijd op de verpakking voor de houdbaarheidsdatum.
Burrata kun je supergoed combineren in heel veel gerechten. Denk bijvoorbeeld aan een burrata salade, risotto met burrata, burrata op een plaattaart of pizza, door de pasta of een lekker burrata voorgerecht, zoals deze aubergine carpaccio.
Het verschil tussen mozzarella en burrata is dus de toevoeging van de room. Daardoor is de burrata romiger van structuur. Wat je vooral ziet als je het kaasje opensnijdt. Dan komt de smeuïge inhoud er uit.
Burrata is deels gemaakt van mozzarella. Ook qua uiterlijk lijken de twee erg op elkaar. Niet gek dus, dat ze vaak met elkaar vergeleken worden.
Kazen die gemaakt zijn van gepasteuriseerde of verhitte melk zijn veilig om te eten.
Burrata is een kaas van dagverse koemelk.
Typisch aan deze melk is dat ze fragieler en minder vet is dan schapenmelk. Dit geeft de kaas zijn typische zachte en romige smaak.
De burrata wordt gemaakt met ongepasteuriseerde buffelmelk uit Nederland. Dat er rauwe melk gebruikt is proef je echt terug in de kaas. De verse melk is een echt natuurproduct, wat betekent dat de samenstelling steeds weer kan variëren. In de zomer is de melk wat zuurder, en in de winter juist wat vetter.
In harde kazen zit veel calcium, maar ook relatief veel vet, verzadigd vet en zout. Kies daarom liever voor magere en halfvette kazen en plattekaas. Die laatste bevat minder vetten en zout, en hoort eigenlijk eerder bij de melkproducten dan bij de kazen.
Als je feta vergelijkt met buffelmozzarella is het verschil in zout nog groter. Mozzarella (zonder te veel zout en verzadigd vet) past dagelijks in een gezond voedingspatroon. Feta kan af en toe worden gegeten, waardoor feta een minder gezonde keuze is.
In kaas, melk en andere melkproducten zit verzadigd vet, wat het LDL-cholesterol verhoogt. Toch zijn het producten die goed zijn voor je gezondheid. Kies daarom voor producten met minder vet, zoals 20+ en 30+ kazen, mozzarella, hüttenkäse en zuivelspread en voor halfvolle en magere melk(producten).