Magnesiumolie is ideaal om jouw spieren snel en effectief verlichting te bieden. Het voordeel van magnesiumolie is dat het via de huid direct wordt opgenomen en zo snel kan inwerken. Bij Holland & Barrett koop je magnesiumolie in smeerbare vorm en in spray.
De favoriet van vele magnesium gebruikers, omdat Himalaya magnesium olie (31% magnesiumchloride) supersnel resultaat geeft en direct wordt opgenomen. Himalaya magnesium olie is de beste magnesium olie en draagt bij aan de normale werking van de spieren, gewrichten en een betere nachtrust.
Ré-genesis magnesium olie draagt bij aan de doorbloeding van de spieren in nek, schouders, rug, armen, knieën en/of benen. Het gevolg daarvan is totale ontspanning. Magnesium olie ontspant ook bij onrustige of etalage benen.
Hoe gebruik je magnesium olie? Magnesium olie gebruik je door dagelijks zo'n 15 tot 20 sprays op de huid aan te brengen. Dit staat gelijk aan ongeveer 200 mg magnesium. Laat dit vervolgens 10 minuten inwerken voor je het (wanneer gewenst) afspoelt.
Door magnesiumolie kunnen symptomen die een lage bloeddruk met zich mee brengt, zoals duizeligheid (of licht in het hoofd), zwakke pols en misselijkheid tijdelijk erger worden.
Hoe kun je het herkennen? Magnesiumtekort is meestal moeilijk te herkennen. Vooral spier- en zenuwstoornissen staan op de voorgrond: spierzwakte of -krampen, beven, stuipen. Ook psychische veranderingen kunnen voorkomen zoals toegenomen prikkelbaarheid, depressie en psychose.
Een voetenbad met Zechsal magnesiumkristallen is heerlijk ontspannend, zuivert de huid en geeft een boost aan magnesium die zich door het hele lichaam verspreid. Een extra effect is dat er (zure) afvalstoffen worden afgevoerd. Na het voetenbad is de huid zacht en soepel.
In feite is 'magnesium olie' een mengsel van magnesiumvlokken en gekookt water. Je kunt het heel eenvoudig zelf maken door 100 ml water en 100 gram vlokken in een pannetje te doen en aan de kook te brengen. Zodra de vlokken zijn opgelost giet je het over in een sprayflesje en klaar ben je!
Laat het minimaal 10 minuten inwerken. Daarna afspoelen indien gewenst. Een lichte tinteling en een warm gevoel zijn normaal en duiden erop dat het magnesium wordt opgenomen. Uw huid wordt aangenaam soepel en u kunt nagenieten van de totale ontspanning.
Magnesium heeft een ontspannende werking op je zenuwstelsel. In die zin kan het dus zeker helpen om beter te slapen. Want wie meer ontspannen is, valt vlotter in slaap. Naast diverse andere lichaamsprocessen, speelt magnesium ook een belangrijke rol in de aanmaak van melatonine, hét slaaphormoon.
Het verzacht de huid, poriën worden kleiner en vuil en dode huidschilfers komen los. Hiervoor smeer je voor het slapen gaan een dun laagje magnesiumolie op de huid, was in de ochtend uw gezicht met water. Je kunt het ook gebruiken wanneer je last hebt van eczeem, huidallergie of andere huidklachten.
Het toedienen van extra magnesium kan RLS-symptomen verminderen. Magnesium wordt daarom regelmatig ingezet als een natuurlijk middel tegen RLS, ook omdat het naast het verminderen van de symptomen je algehele lichamelijke conditie verbetert.
Spierkrampen ontstaan door een gebrek aan magnesium en een toename van calcium in de spieren. Magnesium ontzuurt spiercellen na een intensieve training. Via de huid wordt de magnesium snel en diep in de cellen opgenomen. Na enkele minuten doet het zijn werk en voel je de ontspanning.
Waar zit magnesium in? Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals noten pitten, zaden, (groene) groenten, peulvruchten, vlees, vis, volkorenproducten en melkproducten. Met name in noten, zaden, pitten en cacaopoeder (pure chocola) zit veel magnesium.
Voor normaal onderhoud van uw magnesiumbalans, neem twee keer per week een voetenbad. Bij gezondheidsklachten bevelen wij aan om óm de dag een voetenbad te nemen, bij voorkeur 's avonds voor het slapen gaan. Dosering: 125 gram op ca. 4 liter warm water.
Kruidvat Magnesium Citraat is goed voor de geestelijke balans, ondersteunt het energieniveau en speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Citraat is de best opneembare vorm van magnesium en het is een goede aanvulling tijdens en na het sporten.
Wanneer magnesium nemen? Het algemene advies is om een magnesiumsupplement in te nemen bij de maaltijd. Net als je doet met de meeste andere mineralen- en vitaminesupplementen. Als je last hebt van stress kun je het supplement ook voor het slapengaan innemen (dus na de maaltijd) voor het ontspannen van de spieren.
Magnesium kan je zowel 's ochtends als 's avonds innemen. Neem je het 's ochtends in, dan geeft het je een energieboost voor de dag die komt. Neem je magnesium een uur voor het slapengaan, dan helpt het je ontspannen en goed doorslapen.
Magnesium zorgt ervoor dat de huidcellen normaliseren waardoor de symptomen worden verzacht. Ook bij verschillende infecties zoals eczeem, acne of andere ontstekingen zorgt magnesium dat de huid tot rust komt. Door het gebruik van het mineraal magnesium zal de hoeveelheid jeuk worden verminderd en de huid gehydrateerd.
Magnesium draagt bij aan een goede stofwisseling in de hersenen. Magnesium heeft een ontspannende werking op het hoofd en de nekspieren. Hierdoor kan Permsal verlichting bieden bij veel gevallen van hoofdpijn. Het is aan te raden om dagelijks preventief magnesium te gebruiken om migraine en hoofdpijn te voorkomen.
Magnesiumcitraat wordt vaak gebruikt door mensen met een sportieve levensstijl. Het is wetenschappelijk bewezen dat citraat de magnesiumwaarden in alle weefsels verhoogt, dus ook in de spieren (Ates, 2019). Daarom draagt magnesium bij aan: Het behoud van sterke en soepele spieren.
Magnesium olie kan klachten verlichten. Pijnlijke spieren en magnesium olie: pijnlijke spieren in het lichaam veroorzaakt door spierspasmen en spierkrampen houdt vaak spanning van de spieren in. Het gebruik van magnesium olie kan hierin verlichting bieden. Ons lichaam bestaat uit ongeveer 600 spieren.
Magnesium wordt ook via de huid opgenomen
Magnesium kun je eten, maar ook smeren. En dat is fijn! Magnesium is namelijk één van de weinige stoffen die goed doordringt tot de verschillende huidlagen en via de huid direct in je bloedbaan terechtkomt.