De oprichters van New York Pizza, de broers Max en Philippe Vorst en Richard Abram, haalden in 1993 'the original slice' vanuit Amerika naar Nederland. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht.
New York Pizza is opgericht in 1993 toen het 'the original slice' vanuit New York naar Nederland haalde. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht. Momenteel telt New York Pizza in totaal meer dan 340 vestigingen, in Nederland en Duitsland, waarvan 300 in Nederland.
De oorsprong van pizza in New Yorkse stijl ligt in de opening van Amerika's eerste pizzeria, Lombardi's, door Gennaro Lombardi in 1905 in de wijk Little Italy in Manhattan . Hier werden grote, brede pizza's geserveerd.
Met ruim 200 vestigingen in Nederland behoort New York Pizza tot één van de grootste Nederlandse franchise organisaties.
Via de rechter hoopt de keten zijn gelijk te halen. Of New York Pizza een fastfoodketen is, daar kun je over twisten, zegt foodservicewatcher Ubel Zuiderveld. Volgens de wet vallen de meeste vestigingen onder de detailhandel en niet onder horeca, omdat ze bezorgen en geen zitplaatsen hebben.
New York Pizza is een Nederlandse fastfoodketen die gespecialiseerd is in pizza's. De individuele vestigingen worden gerund door franchisenemers. In 2021 werd New York Pizza overgenomen door het Noorse bedrijf Orkla en samen met het Finse bedrijf Kotipizza overgedragen aan Consumer & Financial Investments.
In 2021 werd New York Pizza overgenomen door het Noorse Orkla en ondergebracht bij Consumer & Financial Investments samen met het Finse Kotipizza.
New York Pizza en Domino's
New York Pizza scoort hoger op gebruiksvriendelijkheid (7,1 tegen 6,2), met als gevolg dat hier significant minder bezoekers na de eerste indruk afhaken dan bij Domino's (10% tegen 16%). New York Pizza krijgt ook betere waarderingen voor de onderdelen vertrouwen en imago.
New York-style pizza dankt zijn kenmerkende korst aan het broodmeel met een hoog glutengehalte waarmee het wordt gemaakt. Mineralen die aanwezig zijn in het kraanwater van New York City worden ook gecrediteerd voor het geven van het deeg in metro-pizza's zijn karakteristieke textuur en smaak .
New York Pizza ging in 2017 naar de rechter omdat de fastfoodketen geen vestiging op de Ferdinand Bolstraat mocht openen van de gemeente Amsterdam. Dat had te maken met het bestemmingsplan van het pand, waar alleen het horecatype 'restaurant' geopend mocht worden, en geen 'fastfoodketen'.
De oprichters van New York Pizza, de broers Max en Philippe Vorst en Richard Abram, haalden in 1993 'the original slice' vanuit Amerika naar Nederland. Vanuit de eerste vestiging aan het Amsterdamse Spui werden pizza slices verkocht.
New-York style pies zijn vaak makkelijk te onderscheiden door hun extra grote en dunne korst . De korst is niet zo taai als die van de traditionele pie. Omdat de bodem niet zo complex is als die van traditionele pizza's, is het de perfecte achtergrond om lagen toppings en kaas op te leggen.
Het was in feite een grote pizzaketen – Pizza Hut – die het fenomeen begon toen ze hun Big New Yorker pizza gingen verkopen. Er was daarvoor niet echt iets bekend als “the fold” en het kunnen vouwen van de pizza is slechts één attractie van New York pizza.
Soms wil je even niet nadenken, maar de ultieme basic klassieker. En uiteraard ook voor een basic prijs. De New Yorker Basics dus, voor maar 5.99 euro bij afhalen. En dat natuurlijk met de uitzonderlijke smaakbeleving van de enige echte New York Pizza.
New York Pizza is een franchiseformule. De franchisenemers van New York Pizza kunnen gebruik maken van dit bewezen concept. Je kunt bij New York Pizza een bijzonder winstgevende vestiging hebben. De succesvolle, commerciële formule van New York Pizza staat dus als een huis.
Over New York Pizza
Vanaf 1996 richtte het bedrijf zich ook op de bezorging van pizza. Momenteel telt New York Pizza meer dan 229 vestigingen in Nederland, 2 winkels in Duitsland en 1 winkel in België.
Meel met veel gluten en handgegooid deeg
Een geheim voor de perfecte pizzabodem in Brooklyn-stijl is bloem met veel gluten. Dit ingrediënt geeft het deeg elasticiteit, waardoor het dun uitgerekt kan worden zonder te scheuren. Het deeg wordt vervolgens met de hand gegooid, een techniek die luchtzakken creëert voor een lichte, luchtige textuur.
Een pizza met pepperoni en salami, voor de echte liefhebbers. Deze pizza wordt standaard gemaakt op onze dunne Italiaanse bodem, maar je kunt de pizza ook bestellen op onze New York Style of Thin & Crispy bodem.
Maar wat maakt deze deegsoorten nou echt bijzonder en waarom is het zo gebonden aan de locatie? Nou, de nummer één genoemde reden staat in de ingrediëntenlijst: het water . De bewering is dat als het water niet uit New York komt, je pizza's en bagels niet die perfecte knapperige maar toch zachte, chewy bite zullen hebben die zovelen onweerstaanbaar vinden.
Meest gegeten pizza in Nederland
Op nummer één staat de pizza pepperoni, maar die wordt al gauw opgevolgd door de klassieke Margherita pizza.
Bestel de Beau Veggie Pizza
De Beau Veggie Pizza behoort samen met de Buffalo Chicken Pizza en The Boss' Pepperoni Pizza tot de delicatesse pizza's, door pizzakenners “de lekkerste pizza van New York Pizza“ genoemd.
Net als vorig jaar is pizzeria I Masanielli van Francesco Martucci uit Caserta de winnaar van de verkiezing Beste Pizzeria ter Wereld.
Hoeveel verdient een Bedrijfsleider (m/v) bij New York Pizza in Nederland? Gemiddelde New York Pizza-Bedrijfsleider (m/v) maandelijks betaling in Nederland is ongeveer € 2.775, hetgeen 12% onder het landelijk gemiddelde is.
Natuurlijk is Philippe Vorst, die New York Pizza (NYP) samen met twee anderen opzette in 1993, blij met de groei van zijn bedrijf in 2020. En met de 11,5 miljoen pizza's die vorig jaar door de 221 vestigingen werden verkocht.