De cacao die we gebruiken voor de productie van onze Milka Alpenmelkchocolade is afkomstig van vruchten van de cacaoboom. Cacaobomen groeien in de buurt van de evenaargordel. Ivoorkust en Ghana, India, Indonesië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn de belangrijkste groeiregio's waar we onze cacao vandaan halen.
1909. 1909 werd milka voor de eerste keer in oostenrijk geproduceerd en verkocht.
De naam "Milka" is een combinatie van de woorden Milch en Kakao (de Duitse termen voor melk en cacao, de belangrijkste ingrediënten van melkchocolade). Milka-chocolade wordt vandaag de dag geproduceerd op locaties zoals Lörrach, Bludenz, Straatsburg, Bratislava en Jankowice (Poznań).
Milka is een chocolademerk van het bedrijf Mondelēz International. In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam.
We werken al meer dan een decennium samen met onze partners om kinderarbeid uit onze toeleveringsketen te verwijderen. We hanteren een holistische benadering om basisoorzaken zoals armoede en een gebrek aan infrastructuur aan te pakken.
De merken hebben echter nog een flinke slag te slaan om echt duurzaam te worden. Dit geldt helemaal voor de merken die een E-label halen. Hieronder vallen onder meer Droste, Verkade, Merci, Penotti,Toblerone en Milka. De lijst van onderzochte merken vind je op de overzichtspagina van chocolademerken.
De kleinere producenten hebben meer succes. Bedrijven als Alter Eco en Divine maken geen gebruik van kinderarbeid, betalen eerlijke prijzen aan cacaoboeren, nemen maatregelen om ontbossing tegen te gaan en doneren aan goede doelen. Ook het Nederlandse Chocolonely behoort tot de top als het gaat om duurzaamheid.
En jammer genoeg voor de vele schoolkinderen bij wie het lilagekleurde dier zo populair is, wordt de fotogenieke Simmentaler-koe – op deze bijzondere uitzondering uit Servië na dan - ook niet paars geboren. Milka komt begin jaren '70 op het idee om van de paarse koe op de verpakking een centraal reclamefiguur te maken.
De vader van Kompas Olga 978 is Vigor, een Brown Swiss: het ras/'merk' van een Milka-koe.
Milka wil de koeien 'eren' voor hun bijdrage aan de Milka-chocolade. Zo wordt er een romantisch beeld geschetst van hoe de 'tedere chocolade' van Milka wordt gemaakt.
Toblerone is bedacht door de heren Theodor Tobler en Emil Baumann uit Bern in 1908. De naam is een porte-manteau van de namen Tobler en het Italiaanse woord torrone, wat een soort noga is.
Het omvat de snackafdeling van het voormalige Kraft Foods. In oktober 2012 werden de verse producten afgesplitst, die vooral in de Verenigde Staten worden verkocht. Deze laatste bleef actief onder de naam "Kraft Foods Group". De snackdivisie van Kraft Foods werd omgedoopt in Mondelēz International.
Inmiddels is de bekende Milka koe niet meer weg te denken van de verpakkingen en zijn er tientallen smaken van deze heerlijke chocolade in de schappen te vinden. Van Oreo tot Cheesecake en van Alpenmelk tot Karamel; voor iedereen is er een heerlijke chocolade reep.
De cacao die we gebruiken voor de productie van onze Milka Alpenmelkchocolade is afkomstig van vruchten van de cacaoboom. Cacaobomen groeien in de buurt van de evenaargordel. Ivoorkust en Ghana, India, Indonesië, Brazilië en de Dominicaanse Republiek zijn de belangrijkste groeiregio's waar we onze cacao vandaan halen.
Er bestaan verschillende keurmerken voor eerlijke chocolade. Het verschil zit meestal in de manier waarop ze eerlijkere prijzen voor cacao willen bereiken. De meest bekende is Fairtrade Max Havelaar. Dit keurmerk focust op eerlijke koffie, thee en chocolade.
Voor wie dus vraagt naar de beste chocolades kunnen we absoluut niet één merk aanraden. Ja, we hebben zo onze voorkeuren, momenteel vinden we Dandelion bijvoorbeeld helemaal geweldig. En Soma, wereldtoppers uit Canada . En ohja, de Guasare van Soma is ook bekroond tot beste chocolade ter wereld…
Volgens de organisatie Slave Free Chocolate voldoet Tony's Chocolonely niet meer aan de voorwaarden om bestempeld te worden als chocolade die zonder illegale arbeid is geproduceerd. Sinds een paar maanden staat het Nederlandse merk niet meer op de lijst van de Amerikaanse NGO.
Overal in Europa, en dus ook in Nederland, worden de chocoladerepen van Milka in een nieuw jasje gestopt. Vanaf augustus 2018 zal het Cocoa Life logo op de verpakking van de chocoladerepen te zien zijn.
Onze chocoladerepen worden gemaakt van 100% gecertificeerde duurzame cacao en dragen het Rainforest Alliance keurmerk. Sinds 2018 is 100% van de cacao die wij gebruiken duurzaam gecertificeerd volgens het Rainforest Alliance / UTZ Cocoa of Fairtrade Cocoa Program.
Keurmerken op cacao
Cacao met een keurmerk is geproduceerd met aandacht voor mens en milieu. Bij chocola kun je letten op de volgende topkeurmerken: Fairtrade en Rainforest Alliance. Het ene keurmerk legt meer de nadruk op mens en werk, het andere op milieu.
Mondelēz International is de grootste chocolatier en koekjesbakker van Europa. Het bedrijf is onder meer bekend van de merken Cadbury, Milka, Cote d'Or, Toblerone Jacobs, Tassimo, Carte Noir, LU, Belvita en Oreo.
100 g. 25 g = 3 driehoeken. 4 porties. *Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
De beroemde (en lekkere) Zwitserse chocoladereep, die gemaakt wordt met honing- en nougat, heeft namelijk een berg als logo, verwijzend naar de beroemde Matterhorn.