Het kan gebruikt worden als vochtinbrenger, toegevoegd worden aan lotions of crèmes, of zelfs gebruikt worden als ingrediënt in zelfgemaakte zeep. Bij het gebruik van cacaoboter op de huid, is het belangrijk om een product te kiezen dat een hoog percentage cacaoboter bevat.
Cacaoboter werkt verzachtend voor de huid. Daarnaast zit het vol antioxidanten die je huid weer strak maken en tekenen van veroudering tegengaan. Ook zorgt cacaoboter ervoor dat een product makkelijk smeerbaar is wanneer het product op kamertemperatuur is.
Kleur, smaak en gebruik
Het heeft een kenmerkende geur en is wit tot lichtgeel van kleur. Cacaoboter wordt voornamelijk gebruikt voor het maken van chocolade.
Cacaoboter geeft een rijke smaak en zijdezachte consistentie, waardoor het de perfecte basis is voor het maken van chocolade zonder dat er zuivel of room nodig is. Het kan worden gebruikt in cakes, bliss balls, taarten, 'nicecream', smoothies en eigenlijk alles waar je romige cacao aan wilt toevoegen .
Gebruik: De gekleurde cacaoboter kan, na tempereren, met een penseel direct op het te versieren oppervlak worden aangebracht. Men kan ook de gekleurde cacaoboter na het smelten meteen in de vorm spuiten met een spuitpistool zonder deze te tempereren.
Cacaoboter wordt gebruikt voor het maken van chocolade, maar ook als vetstof voor bakken en braden.
Cacaoboter is erg hard en broos bij kamertemperatuur. Maar het smeltpunt is een heerlijke 98 graden lichaamstemperatuur. Dit maakt het supermakkelijk om te gebruiken zoals het is: wrijf pure cacaoboter over je huid tot het smelt en masseer de luxe olie vervolgens in je huid .
Cacaoboter is afkomstig uit Zuid-Amerika en wordt verkregen door het persen van cacaobonen waaruit cacaoboter en cacaopoeder ontstaat. Het versmeltingspunt van cacaoboter ligt rond de 35°C. Heerlijk in smoothies en kan bij het bakken van koekjes en cake gebruikt worden ter vervanging van boter.
Cacaoboter kan niet alle voordelen van grasgevoerde boter in Bulletproof Coffee vervangen, maar het is een heerlijke verbetering . Voeg tot een eetlepel toe en meng het met je boter en Brain Octane C8 MCT-olie. Krijg alles wat je nodig hebt om thuis Bulletproof Coffee te maken met een Bulletproof Coffee Kit.
Cacaoboter Cacaoboter wordt gebruikt bij het maken van chocolade en is een ander gezond vet dat vol zit met antioxidanten en polyfenolen. Cacaoboter kan helpen het immuunsysteem van uw lichaam te verbeteren en ontstekingsniveaus te verlagen. U kunt het gebruiken bij het bakken om gewone boter te vervangen .
In een recent experiment verhoogde cacaoboter het LDL-cholesterol niet zo veel als voorspeld door het totale verzadigde vetzuurgehalte. Echter, vanwege het aanzienlijke palmitinezuurgehalte verhoogde cacaoboter de LDL-cholesterolconcentraties meer dan de meeste vloeibare plantaardige oliën.
De smaak van de cacaoboter kan variëren van geen cacaosmaak (neutraal) tot een duidelijke cacaosmaak. Cacaoboter met cacaosmaak wordt gebruikt in witte chocolade.
Het rookpunt van cacaoboter ligt bij 230 graden Celsius , wat hoger is dan dat van koolzaadolie, boter en olijfolie (en het lage rookpunt van olijfolie is de reden waarom u twee keer moet nadenken voordat u ermee gaat frituren).
Cacaoboter kan op zichzelf worden gegeten, maar het is lekkerder als je het in chocoladerecepten gebruikt, gemengd met andere ingrediënten . Cacaoboter voor de huid. Cacaoboter is vast, maar je kunt het direct op je droge huid of droge lippen wrijven. Het smelt na een tijdje vanwege de temperatuur van je huid, dus het kan een beetje rommelig zijn.
Hydraterende verzorging
Hierdoor blijft het haar gehydrateerd en het versnelt daarnaast ook nog het herstelproces van beschadigde lokken. Bovendien zorgt cacaoboter ervoor dat het haar beschermd is tegen uitdroging, omdat er een beschermende laag wordt toegevoegd aan het haar dat helpt vocht vast te houden.
Voordelen van cacaoboter voor je huid
Cacaoboter is een ontstekingsremmende verwennerij voor je huid. Tevens gaat cacaoboter ook roodheid en zwellingen tegen. Cacaoboter (Cocoa Butter) kan/kunnen (net als vele andere cosmetische stoffen) onder verschillende namen op de verpakking staan.
Gebruik gesmolten cacaoboter in plaats van andere soorten olie, margarine of roomboter in recepten zoals koekjes, brownies en cakes voor een subtiele chocoladesmaak (voor het beste resultaat gebruikt u alleen een gedeeltelijke vervanger, houd er rekening mee dat cacaoboter het recept na het koken nog wat steviger maakt).
Cacaoboter is een heerlijke moisturizer en rijk aan de vitaminen K en E. Vitamine E is een sterke antioxidant en beschermt je huid tegen vrije radicalen en vroegtijdige huidveroudering. Vitamine K versterkt je huid, maar zorgt tegelijkertijd voor soepelheid.
Cacaoboter is het deel van de cacaoboon dat geen sporen van cafeïne bevat .
Het verschil zit hem in de ingrediënten. Pure chocolade wordt namelijk gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter en suiker.Melkchocolade wordt gemaakt van cacaopoeder, cacaoboter, suiker en melkpoeder. Zowel het cacaopercentage als het cacaoboterpercentage moet 25% of meer zijn.
Cacaoboter van voedingskwaliteit verschilt van cacaoboter van cosmetische kwaliteit, zelfs in de prijs (het is duurder dan cosmetische kwaliteit). Er wordt extra verfijning uitgevoerd in het productieproces van cacaoboter van voedingskwaliteit. De deeltjes zijn fijner en het is extra gefilterd .
Last van droge lippen? Niets is minder aantrekkelijk om je lover met schrale en ruwe lippen te zoenen. Smeer je lippen dan ook dagelijks in met cacaoboter ze zullen super zacht en kusbaar zijn.
Andere voordelen van cacaoboter
U weet dat cacaoboter goed is voor de droge huid, het haar kan helpen en zelfs rimpels, vlekken, littekens en andere vlekjes kan verminderen .
Een veelvoorkomend gebruik van cacaoboter is om littekens, rimpels en andere vlekken op de huid glad te strijken . Veel vrouwen geloven dat cacaobotercrèmes en -lotions tijdens en na de zwangerschap kunnen worden gebruikt om striae te voorkomen en minimaliseren.
Omdat het bij kamertemperatuur vast is, kan het worden gebruikt als ingrediënt bij het bakken en koken als vervanging voor plantaardige olie of boter in recepten, en als kookhulpmiddel . Je kunt het ook gebruiken om bakvormen in te vetten – dus het is zeker de moeite waard om in je kast te hebben.