Verstegen Saffraan heel bestellen | ah.nl.
Saffraan bestellen | Albert Heijn.
1 kg saffraan kost tussen de 30.000 en 40.000 euro. Voor 1 kg saffraan heeft men zo'n 180.000 bloemen nodig. Met 1 gram saffraan, daarentegen, kan men zo'n 100 porties bereiden!
In de oude Perzische geneeskunst werd saffraan aanbevolen bij uiteenlopende aandoeningen waaronder maagdarmproblemen, premenstrueel syndroom, laag libido, astma, depressie, geheugenproblemen en pijn. Volgens de Chinese geneeskunde verbetert saffraan de bloedcirculatie en helpt het bij menstruatieklachten.
Warm water test
Doe een beetje saffraan in kokend water en wacht 5 minuten. Als de kleur van de saffraandraadjes na 5 minuten niet wit wordt, geeft dit aan dat deze origineel is. Als dit in minder dan 5 minuten gebeurt, betekent dit dat de saffraan nep is.
Saffraan is het duurste specerij ter wereld. De prijzen verschillen van jaar tot jaar, maar een saffraan prijs per kilo van €30.000 is bepaald geen uitzondering. Gelukkig heeft het een zeer sterke smaak, waardoor een paar gram of zelfs milligram vaak al voldoende is om er gerechten mee te bereiden.
Het assortiment van Delicious Vanilla bestaat uit verschillende hoeveelheden saffraandraden, afkomstig uit Iran. Hoewel dit specerij ook in andere landen geproduceerd wordt, komt 90% er van uit Iran. Deze Perzische saffraan is de meest intense ter wereld en wordt daarom gezien als de beste kwaliteit.
Let wel op dat u niet meer als 1,5 gram saffraan per dag gebruikt. De gemakkelijkste manier om van de gezondheidsvoordelen van saffraan gebruik te maken is door middel van het zetten van saffraan thee.
Voedingsmiddelen zoals saffraan kunnen ook allergische reacties veroorzaken. Echter zijn er uit diverse studies waarbij tests zijn uitgevoerd op mensen geen significante of gevaarlijke bijwerkingen gevonden bij dosering onder de 1.5 gram per dag.
Saffraan is tegelijkertijd rustgevend als opwekkend. Saffraanwijn of -thee, is lustopwekkend. Het verhoogt de gevoeligheid van de vrouw en de viriliteit van de man en wordt beschouwd als een krachtig afrodisiacum.
Saffraan thee (puur!)
500 ml kokend water0,05 gram saffraandraadjes (10-15 stampers) Een halve liter water koken. Doe de water in een kan of in 2 mokken.
Het wordt gebruikt om gerechten te kleuren (en smaak te geven), zoals visgerechten, groentes, maar vooral rijst. In de Nederlandse keuken wordt saffraan gebruikt in drop en thee en in de Aziatische keuken in marinades. Verder geeft het smaak aan tabak, dranken, medicijnen en snoepjes.
In de oude Perzische geneeskunst werd saffraan aanbevolen bij uiteenlopende aandoeningen waaronder maagdarmproblemen, epilepsie, premenstrueel syndroom, laag libido, astma, slapeloosheid, depressie, geheugenproblemen en pijn.
De meeste mensen die beginnen met het elke dag nemen van Saffraan voelen de effecten na 10-20 dagen.
Het wordt per gram aangeboden en verpakt in mooie potjes en doosjes. De prijs is ongeveer 3 euro per gram. Dat komt overeen met de prijs in Iran.
Saffraan thee is een heel eenvoudige thee om te maken. Het enige wat je namelijk nodig hebt is wat goede pure saffraan draden. Saffraan thee drinken is ook nog eens heel gezond. Er zijn allerlei studies gedaan over de positieve werking er van.
Saffraan werkt ontstekingsremmend en heeft een pijnstillende werking. Voor een extra sterke werking voeg je een halve theelepel geelwortel (kurkuma) toe aan de thee.
Hoe wordt Positief Saffraan Complex ingenomen? Eénmaal daags 1 capsule tijdens de maaltijd met water innemen. De duur van gebruik kan naar behoefte worden verlengd. De aanbevolen dagdosering niet overschrijden.
Gebruik je de draadjes ( niet het poeder) dan kun je deze direct gebruiken in gerechten. Zorg ervoor dat er voldoende tijd en ruimte is, om de kleur vrij te laten komen. Dank bijvoorbeeld aan rijst koken. Door één of twee draadjes mee te laten koken verkleurt de rijst en krijgt het een verfijnde smaak.
In een dopje of envelopje zit 0,05 mg saffraan – dat is een hoeveelheid die je niet op een gewone weegschaal kunt afwegen. Gewoon enkele draadjes uit je doosje halen dus, en als de bereiding te weinig kleurt, nog een of twee draadjes extra toevoegen.
Houd een plantafstand van 15 cm en graaf de bollen 10 cm diep in de grond. Poot de krokusbollen begin juni zodat je de stampers in september kunt oogsten. Droog de stampers op keukenpapier op een warme plek voor 1 tot 3 dagen. Saffraan koel bewaren in luchtdichte bakjes voor maximaal 5 jaar.
Saffraan komt van de stamper van een mooie paarse krokus die vooral groeit in Iran, maar ook in Marokko, Spanje, Griekenland en India. Voor 1 kg saffraan moet je twee voetbalvelden vol krokussen hebben! Dat verklaart meteen waarom saffraan absoluut de duurste specerij ter wereld is.
De unieke smaak laat zich het best omschrijven als een aardse honing-achtige smaak. Er volgt een licht bitter accent aan het einde, waardoor er een unieke smaakbeleving ontstaat. Saffraan is op die manier een fijne toevoeging aan bijvoorbeeld paella, risotto en andere (Perzische) rijstgerechten.
Saffraan ruikt sterk, leerachtig, zacht, aards, hooi-achtig, soms herinnert het zelfs aan rubber of plastic. De geur komt van de bestanddelen picrocrocin en safranal. Vaak wordt saffraan aan parfums toegevoegd om een leerakkoord te ondersteunen.