Reuzel waar te koop? De Reuzel producten zijn te koop op hun eigen website Reuzel.com en bij verschillende drogisterijen zoals Kruidvat, Etos en Trekpleister. Maar natuurlijk kun je de haarproducten ook kopen bij bol.com.
Pamapol Reuzel met Ui 460g bestellen? - Koken, soepen, maaltijden — Jumbo Supermarkten.
Reuzel kun je met gemak een aantal weken in de koelkast bewaren, maar zeker ook invriezen. Wil je het dus vaker gebruiken, smelt dan veel in 1x en vries het in porties in. Uit een kilo varkensvet haalde ik ongeveer een liter vloeibare reuzel of lard.
Gebruik. Reuzel kan gebruikt worden om op brood te smeren in plaats van boter of margarine, of verwerkt in stroopvet. Reuzel komt voor in recepturen voor pasteideeg. Vroeger werd het gebruikt als goedkoop vet.
Saindoux | Reuzel is een gesmolten varkensvet, gefiltreerd en geraffineerd.
Er zit 5 gram vet in 1 theelepel (5 gram) reuzel, waarvan 2,3 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Zie ook: Reuzel. Onder spekvet verstaat men het vet dat verkregen wordt door het uitbakken van spek. Het uitgebakken spek was knapperig, vooral de zwoerd.
Snijd de reuzel in lange repen en vervolgens in blokken (circa 2,5 x 2,5 cm) of laat je slager dat doen. Door de niervet eerst in blokjes te snijden (of zeer grof te malen, 14 mm plaat), laat het vet beter olie los. Smelt de reuzel op (zeer) laag vuur tot het is gesmolten.
Verzadigde vetten zoals kokosolie, ghee, smout, ossewit, spekvet, eendenvet, en roomboter zijn goede vetten en de beste keuze. Dit zijn stabiele en ontstekingswerende vetten, ze beschermen tegen oxidatie en hebben tevens nog andere belangrijke gezondheidsvoordelen.
Smout, ook wel reuzel genoemd, is dierlijk vet. Het wordt verkregen door het spek, voornamelijk van de varkensbuik, te smelten. Wat overblijft is het gesmolten vet en niet-smeltbare restjes. Dit noemen we de kaantjes.
Deze kaantjes, zoals ze worden genoemd, zijn uitstekende smaakmakers voor stamppotten en heerlijk (vers en warm) op roggebrood met een snufje zout. Je moet ze wel op het allerlaatste moment over de stamppot strooien want dan zijn ze nog lekker knapperig.
Kaantjes worden bereid door runderniervet of reuzel te smelten. De in het vet aanwezige kliertjes en stukjes bindweefsel worden daarbij gefrituurd. De zo ontstane kaantjes bestaan vooral uit de bindweefsel-eiwitten elastine en reticuline.
Van lard naar Crisco
Dit is vandaag de dag de best verkopende vorm van shortening en is in Nederland verkrijgbaar bij Jumbo en online hier.
Smout, ook wel reuzel genoemd, is dierlijk vet. Het wordt verkregen door het spek, voornamelijk van de varkensbuik, te smelten. Wat overblijft is het gesmolten vet en niet-smeltbare restjes.
Kies daarom voor halvarine, margarine of vloeibare boter. Deze botersoorten bevatten in verhouding meer onverzadigde vetzuren en minder verzadigde vetzuren dan roomboter, kokosvet, harde margarine of bak- en braadvet uit een pakje.
Gebruik olijfolie
Het dagelijks consumeren van olijfolie kan het risico op een hartinfarct sterk verlagen en helpt tegen een hoge bloeddruk. Olijfolie heeft nog meer positieve effecten. Olijfolie is namelijk ook goed voor de cholesterolbalans in het bloed en daarmee goed voor de bloedvaten.
Vet, vetter, vetst
Aan boter is nog water toegevoegd: zo'n 18 procent. Hierdoor zitten er meer calorieën in olijfolie." Maar de boter bevat natuurlijk juist wel verzadigd vet, voegt het Voedingscentrum toe. "Daarom kun je stellen dat olijfolie gezonder is."
kaantjes zijn gemaakt van de reuzel van het varken. Reuzel is zacht vet uit de buikwand, dit wordt gebakken tot krokante stukjes. Lekker op de boterham met een beetje zout. Wat na het bakken overblijft is gesmolten reuzel.
Smout, ook wel reuzel genoemd, is vet uit de buik van het varken. Dat vet verhitten we. Zo krijgen we gesmolten vet en de niet smeltbare kaantjes. Die kaantjes bakken we tot ze helemaal droog worden.
Er zit 73,2 gram vet in 1 lapje (100 gram) spek, waarvan 28,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
In de vriezer (ja dat kan, heel veel dingen waarvan je het niet verwacht kun je in de vriezer bewaren!) is het tot wel twee maanden houdbaar. En als het eenmaal gebakken is (probeer dat eens op deze spettervrije manier) kun je het nog vijf tot zeven dagen koud bewaren.
Nóg lekkerder na even opwarmen in magnetron, oven of pan. Het uitgebakken ontbijtspek wordt met de hand gezouten, gedroogd en op beukenhoutsnippers gerookt. De plakjes worden één voor één afgebakken in de hete lucht oven.
Om gezond te bakken kun je dus het beste vloeibaar vet gebruiken. Je kunt hierbij denken aan verschillende soorten oliën, maar bijvoorbeeld ook aan vloeibare margarine of een vloeibaar bak- en braadproduct. Er zijn verschillende typen olie verkrijgbaar in de supermarkt, zoals olijfolie, zonnebloemolie en arachideolie.
Verzadigde vetten en transvetten zijn slechte vetten omdat ze het cholesterolgehalte in het bloed kunnen verhogen. Onverzadigde vetten zijn goede vetten, omdat ze bijdragen tot de instandhouding van een normaal cholesterolgehalte in het bloed en daarmee een bijdrage aan de hartgezondheid leveren.