Vraag het na bij je lokale instanties of geef online even 'speelgoed doneren' in, gevolgd door je gemeente of provincie. Google wijst je verder de weg. Check ook even of er in jouw stad of gemeente een 'weggeefwinkel' is, waar je spullen kan brengen én meenemen.
In één keer van je overtollige speelgoed af met de gratis Reshopper app. Op zoek naar een adresje waar je je tweedehands spullen voor baby's en kinderen kwijt kunt? Reshopper heeft sinds kort haar digitale deuren geopend. Vanaf nu is het mogelijk om 24/7 je kinderspullen en speelgoed zelf online te verkopen.
Dat kan! Je kunt bijvoorbeeld kleding inzamelen, of boeken, knuffels, speelgoed of andere spullen waaraan behoefte is. Maar denk ook aan een dagje uit naar een museum, voetbalwedstrijd of een weekendje weg.
Kinderspeelgoed gezocht voor Oekraïense vluchtelingen in Purmerend. De gemeente Purmerend is begonnen met het inzamelen van buitenspeelgoed voor kinderen uit Oekraïne die met hun ouders gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld. Bij de Milieustraat aan de Van IJsendijkstraat kunnen inwoners hun kinderspeelgoed afgeven.
Er zijn verschillende instanties waar je jouw oude knuffels en speelgoed kunt doneren, zoals de speelgoedbank, de kinderafdeling in het ziekenhuis, en een crèche of school.
Je kan deze zaken weggeven aan een goed doel. Via de Oxfam-tweedehandswinkel krijgen kleding, boeken, brocante en computers een tweede leven. De spullen schenken doe je rechtstreeks in de Oxfam-tweedehandswinkel bij jou in de buurt. Kleren en schoenen kan je ook in een kledingcontainer stoppen.
Bij sommige supermarkten of winkelcentra staan speciale verzamelcontainers voor oude kleding en textiel. U kunt daar uw oude kleding in stoppen, maar ook schoenen, hoeden en zachte knuffelbeesten. En textiel zoals handdoeken, washandjes, tafellakens en dekbedovertrekken.
Kleine spullen kun je via diverse organisaties doneren, bijvoorbeeld via Stichting Babyspullen. Deze stichting maakt babystartpakketten met o.a. babykleding, verzorgingsproducten en beddengoed. Ze hebben op dit moment 200 inzamelpunten door het hele land, dus grote kans dat er één te vinden is bij jou in de buurt.
Bij Blokker vind je de liefste en leukste knuffels die al snel je grootste vrienden worden. De knuffels variëren van kleine knuffels tot grote knuffels, dus er is voor ieder wat wils. Elke diersoort komt voorbij in het brede assortiment van Blokker.
Het COA adviseert mensen die goederen of geld willen doneren het volgende: U kunt terecht bij de Welkom Winkels van het Rode Kruis in de buurt van asielzoekerscentra. Kijk voor de inzamelpunten op www.hulpvoorvluchtelingen.nl . Ook kunt u terecht bij het Leger des Heils.
– Leger des Heils Reshare geeft de kleren gratis weg aan mensen in nood (bijvoorbeeld daklozen of asielzoekers). Ook worden de donaties voor een klein prijsje in hun tweedehandswinkels verkocht. Soms versturen ze de kleding naar sorteerbedrijven. Dit laatste levert geld op die ze vervolgens in hulpprojecten investeren.
Waar kan ik mijn oude kleding en textiel doneren aan Leger des Heils ReShare? Kijk op onze containerlocator of bel gratis 0800 0322 voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor kleding en textiel bij jou in de buurt.
Leer een baby onder de 6 maanden niet aan om met een knuffel te slapen. Onderzoek toont aan dat knuffels voor deze baby's nog geen emotionele rol vervullen. Vanaf de leeftijd van 6 maanden kan een knuffel of doekje een geborgen gevoel geven. Een kind dat wakker is kan met zijn knuffel spelen of er troost bij zoeken.
Soms wordt geadviseerd tot 7 maanden geen knuffels in bed te hebben. Je baby moet namelijk in ieder geval goed zelfstandig zijn hoofdje kunnen optillen en kunnen omdraaien. Dan pas kan een knuffel veilig in bed. Let bij knuffels ook op kleine onderdelen als oogjes of draadjes die je kind wellicht kan los bijten.
Stap 2 ) Bepaal het aantal knuffels wat je in huis wilt per kind. Minimaal 1, maximaal 10. De beslissing is aan jou. Een kind schijnt volgens pedagogen aan 3 knuffels meer dan genoeg te hebben.
Lokale en particuliere inzamelingsinitiatieven
In Nederland zijn vele diverse lokale en particuliere initiatieven om spullen te verzamelen, zowel om aan Oekraïense vluchtelingen in Nederland te geven, als om naar Oekraïne en/of buurlanden te brengen.
Op zaterdag 3 september 2022 heeft de stichting het 16e hulptransport 2022 (vrachtwagen) naar Oekraïne gestuurd, met medische hulpgoederen (bedden, defibrillators, ECG's, matrassen, bad brancards, medische uniformen, medische disposables etc.)
Stichting Speelgoedbank Rotterdam is een stichting met als doel het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit (tijdelijk) niet meer kunnen betalen. Door speelgoed in te zamelen geven wij ALLE kinderen de kans om onbezorgd te kunnen spelen.
Voedselbank Haaglanden heeft niet de mogelijkheid om centraal kleding en speelgoed te verdelen. Neem contact op met een uitgiftepunt bij u in de buurt om te vragen of zij deze spullen uit kunnen delen. U kunt ook spullen afgeven bij de weggeefwinkel bij het Vadercentrum aan het Jonckbloetplein 80 in Laak.