AH Verse gnocchi bestellen | ah.nl.
Grand'Italia Gnocchi di Patate zijn gemaakt van 80% aardappel en zijn een heerlijk, echt alternatief voor pasta, aardappels en rijst. De lichte, luchtige textuur en volle aardappelsmaak maakt de Gnocchi di Patate uniek en verrassend lekker.
Maar als je in Italië bij een pastarestaurant eet, staat er ook vrijwel altijd gnocchi op de menukaart. Maar wat is gnocchi eigenlijk? Het is een pastasoort die wordt gemaakt van aardappel en meel. De aardappels gekookt en gepureerd alvorens ze worden gekneed met meel en zout.
Het hoofdbestanddeel van gnocchi is aardappel, glutenvrij dus. Helaas wordt het met ei en meel gemengd tot een soort deeg dus kant-en-klare gnocchi bevat gewoonlijk gluten. Maar gnocchi is vrij makkelijk zelf en glutenvrij te maken. Zelf gnocchi maken is niet moeilijk maar je bent er wel even mee bezig.
Gnocchi vult heel goed. Beter dan gewone aardappeltjes. Ondanks dat het calorierijk is, maar je hebt verder een gezond eetpatroon, is het prima om zo nu en dan gnocchi te eten. Het bevat ook nog genoeg vitamines en mineralen, dus het is zeker niet alleen 'vullen' wat je doet met gnocchi.
Je kan ze enkele maanden in de vriezer bewaren (maar de meeste pastaliefhebbers houden dit niet vol ;). Wanneer je de gnocchi klaar wil maken haal je ze uit de vriezer. Je hoeft ze niet op voorhand te laten ontdooien.
Gnocchi kan het best vergeleken worden met knoedels of met dumplings. Ze kunnen zowel koud, als warm gegeten worden. De warme variant wordt gekookt en eventueel kort gebakken in een beetje olijfolie of boter. Hierdoor krijgt de gnocchi een krokant korstje en wordt goudbruin.
Verhit intussen ruim olie in een pan en frituur de gnocchi per hooguit twee tot ze mooi opbollen. Laat ze uitlekken op keukenpapier en leg er meteen een plakje coppa op zodat deze een beetje smelt. Herhaal tot het deeg op is.
Gnocchi kun je ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezer, mits goed en luchtdicht verpakt. Verse zelfgemaakt gnocchi kun je 2 dagen bewaren in de koelkast. Ook in een schotel verwerkte gnocchi kun je 2 dagen in de koelkast bewaren.
Opwarmen/bereiden en bewaren
Je kan de gnocchi het beste opwarmen in de magnetron op 600 Watt 4-6 minuten. Of je warmt ze, afgedekt, op in een voorverwarmde oven, op 200 graden, ongeveer 10 minuten. Opwarmen in een pannetje op middelhoog vuur kan ook. Schep de gnocchi dan halverwege voorzichtig om.
Twijfel je of je gnocchi nog goed is? Gebruik altijd je zintuigen (kijk, ruik en proef). Behalve als het gaat om een TGT-datum. Dit staat namelijk voor Te Gebruiken Tot, en dat betekent dat je het product na die datum écht niet meer kunt consumeren, óók niet als het er goed uit ziet en ruikt.
Gnocchi is een Italiaanse pasta-soort dat gemaakt wordt van aardappel en meel. Je kunt ze kant en klaar kopen maar ook heel eenvoudig zelf maken.
Gnocchi – zowel zelfgemaakt als uit de winkel – kun je eenmaal bereid en afgekoeld 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ingevroren is gnocchi ongeveer 3 maanden houdbaar.
Gnocchi – zowel zelfgemaakt als uit de winkel – kun je eenmaal bereid en afgekoeld 2 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Ingevroren is gnocchi ongeveer 3 maanden houdbaar. Leg de deegbolletjes los van elkaar op een bord in de vriezer om plakken te voorkomen.
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort. Het woord gnocchi, meervoud van het Italiaanse gnocco, betekent "klont". De Aziatische varianten worden vaak met het Engelse woord "dumpling" aangeduid, de Nederlandse variant is knoedel. Gnocchi zijn vooral bekend in de variant van aardappel; gnocchi di patate.
Op een Italiaanse kaart vind je eerst de antipasti, daarna de primi piatti, vervolgens de secondi piatti, vaak nog contorni en tot slot de dolci. De letterlijke vertaling van antipasti is 'voor de pasta'. Kortom, voordat je pasta gaat eten, kun je eerst iets voor de pasta eten.
Chips vervalt niet. Nooit. Ze worden misschien wat wak.
Gedroogde en ongekookte pasta is gemiddeld genomen ongeveer 2 jaar, of 24 maanden houdbaar. Het kan zelfs voorkomen dat pasta 3 jaar houdbaar is. Als pasta 2 jaar houdbaar is, tellen we dat natuurlijk vanaf het moment dat de pasta geproduceerd en verpakt is.
Droge pasta
Wordt gedroogde pasta toch vochtig, dan kunnen er melkzuurbacteriën op groeien en wordt hij zuur. Dat is niet lekker, maar ook niet schadelijk. Raakt pasta beschimmeld, gooi hem dan weg.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Soep staat immers meerdere minuten te koken. Daardoor zijn de meeste bacteriën gedood, door het koken. Bij opwarmen kun je juist extra veel bacteriën in het gerecht krijgen. Daarom soep en andere gerechten slechts één keer opwarmen, en niet veelvuldig opwarmen.
Rijst- en pastagerechten kunnen besmet raken met de Baccillus Cereus-bacterie. Deze bacterie maakt gifstoffen aan die tot een voedselvergiftiging kan leiden. Je voorkomt een besmetting door het eten snel terug te koelen naar 4 graden, niet langer dan 2 dagen te bewaren in de koelkast en goed te verhitten voor gebruik.
Bij soep in blik gaat het niet alleen om wat er in het blik zit, maar ook om het blik zelf. In veel voedingsmiddelen uit blik of pak zit de hormoonverstorende stof Bisphenol A, oftewel BPA. Je valt er echt niet meteen dood door neer, maar het kan wel schade aanrichten aan de gezondheid.