Curanol (zalf en tabletten) kopen bij De Online Drogist.
Curanol Zalf 30 GR | Etos.
Theranal is een van de meest gebruikte geneesmiddelen bij inwendige en uitwendige aambeien. Theranal verlicht snel de symptomen van aambeien zoals jeuk, pijn en irritatie èn zorgt dat de aambeien krimpen. Uiteindelijk zullen de aambeien verdwijnen.
Er geldt geen tijdslimiet voor de Curanol tabletten, dus u mag ze zo lang gebruiken als u wilt.
Curanol Zalf houdt de bloedvaten elastisch en bevordert de doorbloeding ter plaatse. De zalf bevat een combinatie van 4 natuurlijke stoffen die de wand van de bloedvaten van buitenaf elastisch houdt en de doorbloeding ter plaatse bevordert.
Bij aambeien kan je symptomen krijgen als jeuk, pijn of zwelling rondom de anus. Vezelrijk eten, voldoende drinken én beweging zijn belangrijk bij aambeien verhelpen. Je kan met een zinkzalf of barrière crème (cosmetisch product) aambeien verzachten, deze zalf creëert namelijk een beschermend laagje rondom de anus.
Aambeien zijn onschuldig en verdwijnen vaak vanzelf.
De meeste aambeien kun je behandelen met een crème die de aambeien doet krimpen en die jeuk en irritatie bestrijdt. Met een meer vezelrijk dieet kun je constipatie voorkomen, wat vaak een veelvoorkomende oorzaak van aambeien is. In sommige gevallen kan het nodig zijn om aan te vullen met zetpillen.
Adstringentia Adstringentia werken licht samentrekkend, beschermend en laten de aambei iets verschrompelen. Ze worden onder andere gebruikt bij jeuk en irritatie bij aambeien en zijn zonder recept verkrijgbaar.
Curanol tabletten bevatten vitamine C dat van binnenuit gunstig is voor soepele en elastische aderen. Zo blijven de bloedvaten elastisch en in een goede conditie.
Kies dan voor een crème of zalf met de werkzame stof Zinkoxide. Zinkoxide zorgt ervoor dat de huidirritatie vermindert en de aambei verschrompeld. Het is belangrijk dat je de zalf of crème na elke ontlasting aanbrengt rondom de anus. Gebruik hiervoor een vingercondoom.
Sudocrème: sommige mensen zeggen dat dit goed werkt tegen aambeien. In de praktijk blijkt dit echter slechts voor een enkeling te gelden. De zalf is hier ook zeker niet voor ontwikkeld.
Zinksulfaat-crème beschermt en droogt de huid. Het vermindert ook jeuk. Bij aambeien en bij jeuk en irritatie aan de anus. Het kan bij aambeien 2 weken duren voordat de huid voldoende is genezen.
Anusscheurtjes zijn scheurtjes van de huid in de anus. We noemen ze ook wel fissuren. Anusscheurtjes kunnen vervelende klachten geven, maar ze zijn onschuldig en verdwijnen vaak vanzelf.
De behandeling van eerste voorkeur bestaat uit het voorschrijven van een crème (Diltiazemcrème). Het werkzame bestanddeel zorgt voor een ontspanning van de verkrampte (binnenste) kringspier. Hierdoor verbetert de bloeddoorstroming en kan de fissuur genezen. Geduld is nodig voor een goed resultaat.
De getromboseerde aambei voelt hard aan en de zwelling is meestal niet terug naar binnen te duwen. De pijn is vaak het hevigst in de eerste week nadat het is ontstaan en vooral tijdens het ontlasten, bij afvegen en bij zitten.
Tandpasta. Een mogelijke gouden tip: er is veel anekdotisch bewijs dat tandpasta zou helpen bij het verschrompelen van de aambei. Je verlaagt daarmee de druk en pijn. Let op: deze methode is niet wetenschappelijk onderzocht.
Soms is het een rode bult. Die kun je met een beetje vaseline op je vinger zelf voorzichtig terugduwen voorbij de kringspier. Dan komt de doorbloeding weer op gang en verdwijnen de pijn en de aambei. In sommige gevallen komt hij de eerstvolgende keer dat je moet poepen weer naar buiten.
Als de aambeien in de anus afknellen, zwellen ze verder op en bestaat de kans dat ze kapot gaan. Hierdoor verliest u wat helderrood bloed na of op de ontlasting. De sluitspier van de anus en de huid rondom dit gebied raken daarvan meestal geïrriteerd, wat een branderig gevoel en jeuk tot gevolg heeft.
Heb je last van grote, uitwendige aambeien die na een toiletbezoek naar buiten blijven hangen? Dat kan vervelende klachten geven, zoals jeuk, irritatie en pijn. Deze uitwendige, uitpuilende aambeien kun je in dat geval voorzichtig terugduwen met de vingers. Prik nooit aambeien door en knijp ze niet uit.
Voel je een opgezette bult bij de rand van je anus, of kun je een opgezwollen ader zien met behulp van een spiegel? Als de symptomen alleen tot pijn, jeuk of bloed in de ontlasting beperkt blijven en niet erger worden, of met andere symptomen gepaard gaan wijst dat eerder op aambeien dan op kanker.
Als uw aambeien niet vanzelf overgaan door meer water te drinken, vezels te eten en te bewegen, kan uw huisarts u verwijzen naar het ziekenhuis. Daar doet de chirurg op de polikliniek een lichamelijk onderzoek. Vaak kunnen we dan direct de aambeien behandelen. Meestal zullen we de aambeien afbinden.
Aambeien genezen vaak vanzelf. Hoelang dat duurt verschilt bij iedereen. Van een paar dagen tot enkele maanden. Het hangt van de grootte van de aambeien af, hoeveel klachten u heeft en wat u zelf doet.
Bloedverlies uit de anus door aambeien of scheurtjes verdwijnt vaak vanzelf als u ervoor zorgt dat uw ontlasting zacht blijft en u niet meer hoeft te persen of hoesten. Is de oorzaak van het bloedverlies niet duidelijk? Dan is verder onderzoek nodig.
De oorzaken van aambeien liggen vaak op een heel ander vlak. Meestal ontstaan aambeien door een sterke toename van druk op de anale streek. Deze druk neemt vaak de vorm aan van hard persen. Als u onvoldoende drinkt, te weinig vezels eet of weinig naar het toilet gaat dan krijgt u een droge en harde ontlasting.