Koop dan bij Arganolie.nl, de webshop die enkel gecertificeerde Arganolie aanbiedt. Bekijk het Arganolie certificaat.
In Nederland is er maar 1 webwinkel die deze Premium kwaliteit arganolie aanbiedt en waar van wij het certificaat bij EcoCert hebben kunnen verifieren: ArganWinkel.nl.
DE ARGANOLIE PRIJS BIJ ARGANOLIE.NL
De prijs verschilt natuurlijk per product. Voor 120 milliliter Pure, Biologische Arganolie betaal je € 29,95, maar vaak hanteren wij ook een aanbiedingsprijs. Voor 60 milliliter Arganolie betaal je € 20,95.
De meest natuurlijke arganolie
De arganolie van FAIR Studios heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het product is 100% puur en biologisch geproduceerd in de Arganvelden van Marokko. De rijke olie krijgt zijn regenererende werking dankzij het rijke gehalte aan antioxidanten en vitaminen.
Hydrateert de huid diep
Arganolie heeft diep hydraterende eigenschappen en daarom is de olie ook verwerkt in veel lotions en cremes. Maar het is natuurlijk nog veel krachtiger om 100% pure arganolie gewoon direct op je gezicht te gebruiken.
Deze natuurlijke olie is rijk aan vitamine E en antioxidanten. Arganolie is goed voor het verminderen of voorkomen van rimpels, het hydrateren van de huid en het verzorgen van haar en hoofdhuid.
Boordevol goede stoffen
Een andere reden waarom arganolie wat duurder is, is omdat het vol zit met goede ingrediënten zoals antioxidanten, essentiële vetzuren en vitamine E. Het is de meest rijke natuurlijke olie die je maar kunt vinden op deze aarde. Je kunt hem dan ook voor veel verschillende doeleinden gebruiken.
Deze olie is altijd geel van kleur en relatief helder. Dit komt voornamelijk door het feit dat de olie wordt gefilterd. Natuurlijk geurende arganolie is koud geperst en door een enkelvoudig mechanisch filtratieproces gegaan. Het heeft een beetje de geur van olijfolie, echter zit er een lichte citrusvruchtengeur aan.
Waar is arganolie goed voor? Het hoge gehalte aan antioxidanten en natuurlijke vitamine E in arganolie helpen rimpelvorming te vertragen. Echte arganolie ondersteunt het herstel van littekenweefsel en versterkt de nagels.
Je kan arganolie dagelijks gebruiken voor minder pluis en glanzend haar. Ook geeft het een algehele afgemaakte look. Neem een flesje arganolie mee in je tas om je haar een oppepper te geven wanneer nodig!
Kokosolie is misschien wel de populairste natuurlijke huidolie van het moment. Koksolie bevat veel antioxidanten die je huid kunnen beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen kunnen je bindweefsel aantasten, waardoor je huid minder elastisch wordt en er zichtbare tekenen van huidveroudering kunnen ontstaan.
Hoe lang is arganolie houdbaar? Als arganolie koel en donker bewaard wordt is het na de productie datum nog zeker 24 maanden houdbaar en zelfs nog langer. Er is niet precies bekend hoe lang arganolie houdbaar is. Wel zal na deze 24 maanden de kwaliteit van de arganolie minder worden maar zal zeker niet bederven.
Wat maakt Arganolie zo gezond? Arganolie is rijk aan essentiële vetzuren, vitamine E en anti-oxidanten. Dit zijn voedingsstoffen die weefsel genezen, littekens en striemen verlichten, ontstekingen bestrijden en bescherming bieden tegen de schadelijke effecten van de zon.
Zoals je hierboven in de reviews hebt kunnen lezen, is het aan te raden om voor Marokkaanse arganolie voor je haar te gaan. Deze arganolie is simpelweg het beste van het beste. De olie komt oorspronkelijk uit Marokko en volgens Marokkaanse tradities kan de olie ook het beste verwerkt worden.
Waar is arganolie goed voor? Izylar arganolie kun je onder andere gebruiken voor je huid, haar en nagels. Maar waarvoor dan precies? Nou, voor dit: reeds ontstane rimpels, huidveroudering, acne, droge huid, striae, haarverzorging, hoofdhuid, haargroei, hand en nagels, huiduitslag en eczeem.
Arganolie heeft een antiallergische werking en remt ontstekingen en irritaties in de huid. Hierdoor heeft het ook een positief effect op eczeem en de diverse ontstekingssymptomen die hierbij komen kijken. Arganolie kan eczeem niet verhelpen, maar vermindert wel aanzienlijk de klachten.
Net zoals cosmetische arganolie kun je ook culinaire arganolie op verschillende manieren gebruiken. Door haar geweldige nootachtige smaak is de culinaire olie de perfecte toevoeging aan salades of dips. Ook kun je bijvoorbeeld je avocado toast met wat arganolie besprenkelen.
Al eeuwen worden door de Berbers de onverteerde noten verzameld, die door de geiten die in de arganbomen klimmen om de vruchten te eten worden uitgebraakt tijdens het herkauwen. De noten worden handmatig gemalen en geperst om olie te maken.
De combinatie van de unieke componenten van arganolie kan de ontstekingssymptomen van huidaandoeningen als psoriasis verlichten. De bultjes, rode vlekken, ontstekingen en vochtverlies welke gepaard gaan met een droge, geïrriteerde huid kunnen met succes worden bestreden.
Vroeger kwam de Argania Spinosa voor door heel Noord-Afrika, maar de Arganboom is tegenwoordig alleen nog maar te vinden in het zuid-westen van Marokko. De schaarse bomen en de winning van Argan olie zijn beschermd door UNESCO en lokale instanties.
De heldere, korengele arganolie bestaat voor zowat 80% uit olie- en linolzuur. De olie wordt snel door de huid opgenomen en laat haar fluweel- en zijdezacht aanvoelen. Deze olie optimaliseert de barrièrefunctie van de huid en leent zich daardoor goed voor de verzorging van de droge huid.
Welke olie het beste is verschilt per persoon en per probleem. Arganolie is in principe geschikt voor elk huidtype en dus ook voor een droge huid. Wanneer je echter last hebt van een extreem droge huid kun je toch beter kiezen voor amandelolie. Deze is hier namelijk net iets meer geschikt voor.
Arganolie bevat een groot aantal helende eigenschappen, waaronder antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen. Beide helpen de symptomen te verminderen bij een aantal verschillende ontstekingsziekten van de huid, zoals psoriasis en rosacea.
Allergisch voor arganolie
Je kunt in zeer uitzonderlijke gevallen helaas een allergische reactie krijgen van arganolie. Dat geldt zowel voor de culinaire als de cosmetische arganolie. Soms is je huid het gewoon niet eens met het product dat opgesmeerd wordt. Het kan dan zijn dat deze vervelend reageert op de olie.