Bullepees is vrij hard en de meeste pups moeten even wennen aan het kauwen op bullepees. Door langdurig te kauwen op de bullepees wordt deze zachter en kan de pup deze goed verwerken. Runderkophuid is een echte traktatie voor de pup waar hij lang op kan kauwen.
Geef liever geen kluiven van gedroogd bot. Als het spijsverteringsstelsel van jouw pup nog niet is volgroeid kan het calcium in het bot namelijk ervoor zorgen dat er diarree of juist verstopping ontstaat. Geef liever een kauwbot gemaakt van gedroogd spiervlees.
Zoals hierboven aangegeven is het niet verstandig een hond langer dan 30 minuten op een bot te laten kluiven (meestal korter). Wie toezicht houdt, kan eventuele problemen direct ondervangen.
Begin met één keer per week en haal het bot na 5 minuten weg. Dan ga je naar 2 x per week. Na een tijdje kan je het langer geven 10, 15 of 20 minuten. En als je hond helemaal gewend is kan je 2 x per week een half uur een bot aan je hond geven.
Je puppy bijten afleren begint met het goed aangeven van je grenzen. Als je pup jou of iemand anders gaat bijten, loop dan weg en geef hem verder geen aandacht. Mocht hij je hard bijten, dan kan je hoog “Au!” roepen, het doet nou eenmaal pijn, en loop vervolgens weg.
Dan is het een goed idee om je hond lamsoren te geven. Door het kauwen op gedroogde lamsoren maakt de hond endorfine aan en dat is een gelukshormoon. Gedroogde lamsoren zorgen dus voor een gelukkige hond. Advies: 3 gedroogde lamsoren per week.
Het wisselen van tanden gaat gepaard met pijn en ongemak wat ervoor zorgt dat de bijt- en kauwbehoefte van je puppy juist zal toenemen. Ook hebben puppy's geen handjes om mee te voelen, maar willen ze wel de nieuwe wereld waarin ze leven ontdekken. Dit doen ze veel met de bek door te happen, kauwen en bijten.
Jonge pups kunnen elke kvv eten die compleet is voor puppy's, maar wel is het belangrijk dat het vlees heel fijn gemalen is. Waarom Rodi voor je pup? Sommige kvv-merken hebben enkel vlees wat grof gemalen is. Voor puppy's is dit relatief gevaarlijk in verband met verslikkingsgevaar.
Een goede richtlijn is de zogenaamde 10% regel die ook vaak wordt aangehouden voor oudere honden. Hierbij geldt dat 10% van de voeding die je de pup of hond geeft, mag bestaan uit snoepjes. Krijgt je pup dus 150 gram hoofdvoeding, dan mag je hem zo'n 15 gram snoepjes geven per dag.
Alle honden zijn dol op hun eigen warme en comfortabele bench waar ze rustig in kunnen liggen. Ze vinden het fijn om een veilige plek te hebben om in uit te rusten, of waar ze weg kunnen kruipen wanneer ze bang zijn voor onweer of vuurwerk.
Bij dagelijks gebruik helpt DentaStix de vorming van tandplak tot 80% te verminderen. Voor jonge en kleine honden: 1 stick per dag. Deze kauwsnack is niet geschikt voor puppy s jonger dan 4 maanden. Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.
Slapen van de pup
Een puppy (t/m 6 maanden) slaapt ongeveer 18 tot 20 uur. Dit heeft de pup nodig om te groeien, maar ook om alle prikkels te verwerken. Een jonge hond (vanaf 6 t/m 24 maanden) slaapt ongeveer 16 tot 18 uur. Een volwassen hond slaapt ongeveer 16 uur.
Maar, we raden wel aan om altijd bij hem in de buurt te blijven als hij er eentje op eet. Het zou altijd kunnen dat je trouwe vriend zich verslikt. Als laatste nog een kleine nota: Zoals bij alle hondensnacks, laat je hond genieten, maar met mate. Geef hem geen 5 varkensoren per dag.
Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree.
Ja, een hond mag yoghurt, maar met mate en tenzij je hond lactose-intolerant is. Yoghurt is niet giftig voor je hond, dus in die zin mag hij hier af en toe eens van proeven. Maar onthoud dat yoghurt eigenlijk bestemd is voor menselijke consumptie, net als alle soorten zuivel zoals kwark, kaas en karnemelk.
Een gekookt ei is niet schadelijk voor je hond (je kunt je hond zelfs een rauw ei geven) en veel honden vinden het lekker om er af en toe ééntje te eten. Een ei kan voor een pup overigens wat lastiger te verteren zijn dan voor een volwassen hond, in verband met het nog kwetsbare maag darm stelsel.
Leid hem bijvoorbeeld af met een snoepje vlak voor zijn neus of met een speeltje zodat hij met vier poten op de grond blijft. Vraag het bezoek om door de knieën te gaan, de pup even aan hun hand te laten ruiken en hem rustig over zijn borst te aaien terwijl u ervoor zorgt dat hij niet opspringt.
Wanneer je hond gedrag vertoont wat je niet prettig vindt, dan zou je je hond kunnen straffen. Dat kan op allerlei manieren. Je kunt `nee´ zeggen, een ruk aan de lijn geven, een speeltje afpakken of een stroomband gebruiken. Al deze handelingen hebben als doel het gedrag te stoppen of te doen afnemen.
Mijn pup is vals
Er zijn heel veel verschillende karakters. En bij sommige pups is de uitdaging absoluut groter dan bij andere pups. Ook als je al een ervaren hondenbezitter bent, kan het jou overkomen dat de nieuwste aanwinst ineens 'echt niet goed of zelfs vals is'.
Een puppy tot 10 weken oud geef je 4 tot 5 kleine maaltijden per dag. Van 10 weken tot 5 maanden geef je 3 maaltijden per dag en na de 5e/6e maand geef je 2 maaltijden per dag. Het belangrijkste is dat je je puppy altijd rond dezelfde tijden eten geeft; zijn inwendige klok raakt hier namelijk aan gewend.