Toepassing van salie olie
Salie is immuun stimulerend: te gebruiken bij alle bacteriële infecties, kou en griep. Op de huid: zie algemene toepassingsregels. In de huidverzorging is salie te gebruiken bij ontstoken of vette huid, cellulitis, psoriasis, etterende wonden en insectenbeten.
Salie stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen bij infecties en andere huidproblemen zoals acné, eczeem of schimmelinfecties. Remt overtollige talgproductie van de huid, normalisering van de afscheiding van de huid. Salie helpt bij de bestrijding van bacteriën, virussen en schimmels.
Salie olie voor haargroei werkt door het verbeteren van de bloedcirculatie naar de hoofdhuid, waardoor jouw haarzakjes worden voorzien van essentiële voedingsstoffen en zuurstof. Dit bevordert de haargroei en voorkomt onnodige haaruitval.
Vaak is het zo dat mensen die etherische olie op de huid gebruiken, dit blijven doen. Gebruik je gezonde verstand! Etherische oliën kunnen op je kruin, achter de oren, nek/hals en je slapen aangebracht worden. Als je een gevoelige huid hebt of de olie te sterk is, kun je de olie verdunnen met een basisolie.
Lavendel staat bekend om de kalmerende en ontspannende werking. Het is een geur die zowel bij mannen als vrouwen geliefd is. Twee druppels op uw kussen zal wonderen doen. Daarnaast kunt u lavendolie vrijwel moeiteloos met elke andere geur combineren, bijvoorbeeld met sinaasappel of kamille.
Het advies om etherische olie onder je te voeten smeren, omdat daar heel veel poriën zitten, is dus een tikkeltje vreemd. Want de poriën onder je voeten zijn zweetporiën, waardoor olie daar dus juist minder goed opgenomen kan worden door het water dat erdoor uitgescheiden wordt.
Salie is niet geschikt bij zwangerschap of als je borstvoeding heeft.Het wordt ook afgeraden bij epilepsie, maagdarmzweren en hormoonafhankelijke kankersoorten. Drink liever geen saliethee in combinatie met medicatie voor epilepsie of hormoonbevattende medicatie.
Ontstekingsremmende eigenschappen: Salie bevat verbindingen, zoals rozemarijnzuur en cafeïnezuur, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Het drinken van saliethee kan helpen ontstekingen in het lichaam te verminderen.
Salie bevat veel bio-actieve stoffen die gezondheidsvoordelen hebben zoals antiseptische, antibacteriële, antivirale, ontstekingsremmende, kalmerende en anti-oxiderende eigenschappen. Daarnaast bevat salie ook voedingsstoffen zoals flavonoïden, carotenoïden, fyto-oestrogenen, kalium, calcium, ijzer en vitamine K.
Salie werkt bloeddrukverhogend, als de bloeddruk laag is. Biologische Salie wordt traditioneel gebruikt als haarverzorging om de hoofdhuid te versterken, de haargroei te bevorderen en de talgproductie te reguleren. In grootmoeders tijd werd salie vooral als slaapmiddel toegepast.
Salie als geneeskrachtig kruid
De volgende opsomming leert ons dat Salie een belangrijk kruid is voor wie de geneeskrachtige werking hiervan wil leren kennen; Werkt tegen nachtelijk zweten tijdens de overgang, snel werkende schildklier en nervositeit. Werkt tegen ontstekingen en infecties. Bevordert de spijsvertering.
Mocht je de thee liever aan je laten voorbijgaan, dan kan je in natuurwinkels en zelfs in de supermarkt ook tinctuur van salie vinden. De werkzame dosis hiervan is 3 keer 25 druppels per dag. Heb je vooral 's nachts last van zweten, dan kan je 1 dosis van 50 druppels nemen voor je gaat slapen.
Etherische oliën kunnen op meerdere manieren worden gebruikt. Ze zijn bijvoorbeeld perfect als toevoeging in massage oliën, diffusers of compressies. Op deze manier kunnen de waardevolle en natuurlijke genezende eigenschappen onderdeel zijn van lichaamsverzorging, huidverzorging of een ander type behandeling.
Een eetlepel fijngesneden salie in een gerecht is vaak al voldoende. Salie geeft een warme, kruidige smaak af wat lekker combineert met sauzen, stampotten en stoofschotels. Geroosterde salie is ook erg smaakvol. Bijvoorbeeld in een groenteschotel.
Gebruik etherische oliën slechts inwendig onder toezicht van een deskundige op het gebied. Een gegronde kennis van de verschillende etherische oliën is echt noodzakelijk. Etherische oliën kan u innemen door ze te druppelen op een neutrale tablet, een suikertje of in een lepel honing.
Salie kan ook een bloeddrukverlagend effect hebben, wat gunstig kan zijn voor mensen met hoge bloeddruk.
Saliethee werkt niet alleen desinfecterend; het bevordert ook de spijsvertering en helpt tegen winderigheid. Salie heeft een krachtige antibiotische werking, waardoor het helpt tegen keelpijn en verkoudheid en tevens het zenuwstelsel kalmeert.
Geesten Verdrijven met Salie
Er werd gezegd dat de geur van witte salie gevreesd werd door slechte geesten, en deze ervoor zouden wegvluchten. Tijdens een ceremonie lieten de natives de witte salieblaadjes zachtjes smeulen, terwijl ze zuiverende mantra's prevelden. Velen zien salie daarom als 'Heilig Kruid'.
Je kunt je huis dus reinigen als je verhuist naar een nieuwe woning of als je op vakantie gaat. Als je gevoelig bent voor de sfeer en energie in een ruimte kun je overwegen de ruimte te reinigen met witte salie. Het zou, volgens kenners, negatieve energie verwijderen en bovendien een antibacteriële werking hebben.
– jojoba olie.
Het maakt de huid glad en soepel, verstevigt bindweefsel en voorkomt rimpels. Jojoba olie is anti-allergeen en geschikt voor alle huidtypes.
Pepermuntolie bij vermoeide voeten en benen. Pepermuntolie heeft een verkoelende werking. Daarnaast heeft het ook ontstekingsremmende eigenschappen. Deze essentiële olie wordt dan ook veel gebruikt bij het verlichten van spierpijn.
Jojoba olie is vochtinbrengend en verzacht de huid, terwijl etherische oliën zoals lavendel en pepermunt vocht vasthouden. Een paar druppels etherische olie volstaan. Gebruik shea butter om droge voeten te behandelen. Shea butter is rijk aan vitamines en vetzuren die helpen om de huid te voeden en te hydrateren.