Waar komt het vandaan? Muskus is een sterk ruikende afscheiding die afkomstig is uit de geurklieren van een bronstig mannelijk muskushert. Naarmate ze ouder worden ontwikkelen deze herten een klier die een sterk ruikende afscheiding produceert om partners aan te trekken.
Muskus is een sterk ruikende afscheidingsstof dat uit de geurklier van het mannelijke muskushert komt. De klier ontwikkelt zich naarmate het hert ouder wordt om eventuele partners te lokken met de geurstof. Deze bijzondere en typerende geur wordt al eeuwenlang geliefd. Niet alleen bij herten, maar ook bij mensen!
De grootste groep synthetische musks zijn bekend als 'witte musk' (white musk). Ze geven een schoon, licht poederig, zeepige, zoete (soms zelfs licht fruitig), zijdezachte geur in de basis. Deze houden zeer lang aan en ontwikkelen het beste op de huid zelf.
ZWARTE MUSK
Er zijn ook synthetische varianten ontwikkeld die zich ook hebben gericht op de typische Musk geur. Deze type Musk word zwarte Musk genoemd. De geur daarvan is veel voller, dierlijk, hout en harsachtig.
Muskus is het meest schizofrene ingrediënt in de parfumerie: het kan ruiken naar 'vuile', dierlijke afscheidingen, een warme huid, propere babybilletjes of zelfs vers gewassen lakens. De dierlijke aroma's komen van de authentieke, natuurlijke muskus: het is de klierafscheiding van een bronstig mannelijk muskushert.
Waar komt het vandaan? Muskus is een sterk ruikende afscheiding die afkomstig is uit de geurklieren van een bronstig mannelijk muskushert. Naarmate ze ouder worden ontwikkelen deze herten een klier die een sterk ruikende afscheiding produceert om partners aan te trekken.
Wat maakt parfum niet-vegan? Als parfum-fan op zoek naar een vegan variant hoef je niet te letten op het mijden van melkextracten, honing of bijenwas. Deze dierlijke ingrediënten zitten vrijwel nooit verwerkt in parfum. Wel, moet je kijken naar het woordje parfum op de ingrediëntenlijst.
Het wordt gebruikt in wierook en zalven om de woonruimtes, kleding en baarden van leden van de high society te parfumeren. In de geneeskunde wordt het gewaardeerd om zijn stimulerende eigenschappen. In de moslimreligie begint zijn rol bij Mohammed die zichzelf insmeerde met musk en het als het beste parfum beschouwde.
Het maken van roqya-water is heel simpel. Je kan al met enkel de eerste surah van de Koran (Al Fatiha) roqya-water maken. Bij het maken van roqya water draait het vooral om de intentie. Na elke surah blaas/spuw je op het water.
De Standaard werker, oftewel de Gadim Al-Sihr: De sahir zoekt toenadering bij de 'Afareet en Maarid van de Shayateen(Koningen en hoge leiders), door vele daden van ongeloof, Shirk, grote zonden enz te plegen.
Amber, ook wel ambergris, is een overwegend grijskleurig, hard wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen. Het woord is afgeleid van het Arabische anbar (عنبر).
Het aroma van amber is houtachtig en heel oosters. Het is een combinatie van de geuren van zoethout, specerijen en honing. De tonen van amber zijn verwarmend, poederachtig, en geven parfums een zoetig tabak- en vanille aroma.
Castoreum (Bevergeil)
Ze gebruiken dit donkerbruine, harsachtige goedje om hun vachtje mee in te vetten. Castoreum heeft een dierlijke, kruidige, zoete geur. In parfums wordt het vaak gebruikt om een stoere leer-geur na te bootsen, vandaar dat het voornamelijk wordt gebruikt in heren parfums.
Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Bij de gangbaarste parfums is dat oplosmiddel alcohol, maar parfums op basis van vettige stoffen zijn in opkomst. Daarnaast bevat parfum vaak een fixatiemiddel en ook één of meer kleurstoffen.
Het is een sprankelende en vrolijke geur. Het geeft een energieke frisheid in parfums en ruikt minder zuur dan een citroen. Het heeft een aromatische geur met een licht peperig kruidig accent.
Vetiver geeft een warme, diepe en elegante geur aan parfums. Vetiver ruikt houtig, aarde-achtig (earthy), gerookt, zoutig, haast naar zilte zee.
Het boze oog is een blik waarvan geloofd wordt dat hij anderen letsel kan berokkenen en zelfs in staat is om iemand te doden die erdoor getroffen wordt. Vooral kinderen, zwangere vrouwen en dieren zouden er gevoelig voor zijn.
Hoe doe je roqya bij jezelf? Roqya kan door middel van Koranverzen en dua verricht worden. Als je weet van wie je het boze oog hebt gekregen dan kun je aan degene vragen om zich voor jou te wassen. Dit water kun jij in één keer van achter over je lichaam gieten.
Roqya doen we naast medische geneeskunde en niet in plaats van. Belangrijk is dat het niet de medische behandelingen mag vervangen. Roqya is een du3a (smeekbede) een geen methode om te achterhalen wat een persoon mankeert. Het inschakelen van raqi om te achterhalen wat je toestand is, kan zeer gevaarlijk zijn.
De twee engelen zullen vragen: 'Wie is jouw Heer?' , 'Wie is jouw profeet?' en 'Wat is jouw godsdienst?' Indien de vragen juist beantwoord worden, zal de tijd tot de Dag des oordeels aangenaam zijn.
Als het leven van een mens eindigt en deze nog maar 40 dagen te leven heeft, valt er een blad met zijn naam erop voor Azraël, de Engel des Doods. Vanaf die dag beschouwen alle engelen deze persoon als dood. Hij heeft dan nog maar 40 dagen in de wereld te leven.
Als zij tegen jullie strijden, strijdt dan tegen hen; zo is de vergelding voor de ongelovigen. Maar als zij ophouden, dan is God vergevend en barmhartig. Strijd tegen hen tot er geen verzoeking meer is en de godsdienst alleen God toebehoort. Als zij ophouden, dan geen vergelding meer, behalve tegen de onrechtplegers. »
Rituals heeft vegan dames- en herengeuren. Onze favoriet is Fleurs de l'Himalaya. De geur van wilde orchideeën, pioenrozen en katoenmusk geven je het gevoel alsof je door het Tibetaanse gebergte loopt.
E-mail van P&G klantenservice op 24 juli 2019: “Ik kan u laten weten dat voor zowel Ariel als Lenor die beide onder P&G vallen, bevatten geen ingrediënten afkomstig van dieren of van dieren afgeleide producten en deze producten worden ook niet op dieren of watervlooien getest.
Zo kan je als consumenten letten op het 'EU Ecolabel' en de 'Nordic Swan Ecolabel' letten. Dan bevat het product geen schadelijke chemicaliën, benadrukt stichting Tegengif.