Het wordt al eeuwenlang gebruikt voor de verbetering van de spijsvertering en een goede werking van de darmen. In melkwei zit orootzuur (de weifactor genoemd). Dit zuur wordt voor 100% door het lichaam opgenomen en wordt zeer snel getransporteerd naar die zones van het lichaam waar het werkzaam moet zijn.
Melkwei is heel rijk aan vitamines van de B-groep en aan mineralen, stabiliseert je bloedsuiker en is verdund uitwendig gebruikt een fantastisch middel voor je huid (een beetje vergelijkbaar met appelazijn).
In de keuken kan je wei gebruiken waar je anders water zou gebruiken. Zo kan je bij soep en sausen kaaswei gebruiken als bouillon. Ook bij de bereiding van milkshakes en roomijs of bij het koken van pasta en rijst kan je melkwei gebruiken. Wij maken er onder andere dit lekker brood mee.
Het versnelt de spijsvertering en zorgt ervoor dat je minder snel zin hebt in tussendoortjes. Verder verbrandt je sneller vet, werkt het zuiverend en is het voor de huid erg goed. Door Molkosan wordt je darmflora geoptimaliseerd. Dit komt door het melkzuur in Molkosan zit.
Het beste antwoord. Daar sta je niet meteen bij stil, maar het is eigenlijk heel logisch: wei is niet anders dan wat er van de melk overblijft na het maken van kaas, dus net zo gezond als de melk die je drinkt.
Wei bevat meer essentiële aminozuren dan eieren of kaas. Het is rijk aan lysine, tryptofaan, methionine en cystine. In de pens worden de aminozuren echter grotendeels afgebroken en omgezet tot microbieel eiwit. Daarnaast bevat wei ook veel calcium, fosfor, natrium, kalium en chloor.
GEBRUIK VAN WEI-EIWITTEN IN DE SPORT
Wei staat bekend als een snel eiwit dat tien tot twintig minuten na inname is opgenomen. Caseïne is dan weer een langzaam eiwit (acht uur na inname). Deze snelle opname leidt tot een piek van aminozuren in het bloed, ideaal om de eiwitsynthese te versnellen.
Gefermenteerd MELKeiwitconcentraat van Zwitserse orgine, natuurlijke aroma. Voeg dagelijks 2 eetlepels molkosan toe aan een glas (200 ml) koud water. Molkosan kan langdurig worden gebruikt. Gebruik molkosan minimaal 10 dagen na elkaar.
Molkosan 1 of 2 keer een eetlepel in een glas water (3 tot 7 dagen) kan helpen bij de vertering. Molkosan en Brooddrank (natuurwinkel) hebben beiden een goede werking op de darmflora en op de vertering. Je kunt ze dagelijks drinken.
Het is rijk aan vitamine B1, 6 en calcium. Tijdens de product van kaas is melkwei een soort van reststof. Dit geconcentreerde goedje lijkt op gelei en bevat veel goede mineralen. 2-3 lepels per dag schijnt voldoende te zijn om binnen een aantal dagen de darmflora op te knappen.
Wei is een goede bron van kwalitatieve proteïnen
Het is een compleet, hoogwaardig eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat. Bovendien is het goed verteerbaar en wordt het snel geabsorbeerd in de darm in vergelijking met andere soorten eiwitten.
Na 24 uur is de hangop klaar voor gebruik! Omdat de massa is veranderd in een stevige ” bonk” kun je dit zeer eenvoudig uit het doek halen. Je kunt de hangop dagenlang in de koelkast bewaren.
Eiwit is een voedingsstof en een bouwstof. Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten en noten.
Wei is een bijproduct van de kaasbereiding. De wei (weivloeistof) bevat onder andere de serum- of wei-eiwitten en de in water oplosbare vitaminen en mineralen die ook in melk voorkomen. Het wei-eiwit wordt ook wel afgezonderd van de weivloeistof en onder meer verwerkt in eiwitverrijkte voedingsmiddelen.
Voeg dagelijks 2 eetlepels Molkosan toe aan een glas (200 ml) koud water. Molkosan kan langdurig worden gebruikt. Gebruik Molkosan minimaal 10 dagen na elkaar.
Wei-eiwit wordt gewonnen uit melk, tijdens het productieproces van kaas, de kaasbereiding. Door het toevoegen van een complex van spijsverteringsenzymen (stremsel) worden de eiwitten uit melk gescheiden. Melk bevat twee soorten eiwitten: 20% wei en 80% caseïne.
Groene thee, die als rijke bron van antioxidanten je lever soepel houdt. Honing stimuleert de lever (vooral rozemarijnhoning). Maar neem er ook weer niet te veel van op, want honing is een vorm van suiker. Havervlokken zijn vezelrijk en daarom gunstig voor de verwijdering van gifstoffen.
Molkosan van A. Vogel is een 100% natuurlijk product dat is bereid uit gezuiverde en geconcentreerde melkwei van verse Zwitserse alpenmelk. Het heeft een milde, friszure smaak, is neutraal van geur en bevat een hoge concentratie rechtsdraaiend melkzuur (L+).
Er zijn aanwijzingen dat probiotica kunnen helpen bij verstopping en bij sommige vormen van diarree. Maar er is (nog) geen bewijs dat het gebruik van probiotica nuttig is voor mensen die geen darmklachten hebben. Ook een gunstig effect op de weerstand is niet wetenschappelijk bewezen.
Brooddrank is een melkzure drank, gemaakt op basis van zuurdesembrood, dat uit biologisch-dynamisch geteelde tarwe, rogge en haver speciaal hiervoor werd gebakken. De drank komt tot stand na een langdurig fermentatieproces.
Aciforce Probioticum van A. Vogel is een product dat valt onder de zogenaamde probiotica. Dit probioticum is een supplement met drie miljard bacteriën uit vijf bacteriestammen (Bifidobacterium bifidum, Enterococcus faecium, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus salivarius, Lactococcus lactis) per dosering.
Elke verpakking geeft een dosering en een dagelijks gebruik aan. Over het algemeen komt dit neer op een shake van ongeveer 40 gram en 2-3 shakes per dag. Dit is geen slecht advies maar een richtlijn gecreëerd om de gemiddelde sporter te bedienen.
Een schep eiwitpoeder gemengd met water bevat 110 calorieën. De shake mengen met melk kan het aantal calorieën drastisch veranderen. Een eiwitshake met 250ml magere melk bevat 190 calorieën terwijl een eiwithshake met gewone melk 270 calorieën bevat.
Door het roeren splitst de 'pudding' in de kaastobbe zich na 15 minuten in twee delen: het vloeibare deel is de wei. Onderin de kaastobbe zit een soort kraantje; door dat open te draaien, tapt de boerin de wei af. In de kaastobbe blijven kleine korreltjes achter; dat noem je de wrongel en dat is de basis voor de kaas.