Ze dienen om meer intra-abdominale druk te kunnen creëren. Met een riem kun je meer druk geven op je core, tegen de riem aan, waardoor je meer kracht kunt leveren. ' Het fabeltje dat de riem dient om de onderrug te ondersteunen leidt ook tot verkeerd gebruik ervan.
De algemene overtuiging is dat een riem helpt om je rug blessurevrij te houden, door de stabilisatie van de wervelkolom. Zo gebruiken de meeste mensen hem ook. Aan de andere kant gebruiken veel sporters geen riem, omdat ze denken dat het een overbodige last is die hun spieren minder zal laten werken.
Het grootste voordeel van een powerlift riem is dat het gebruik ervan spanning zet op je buik, waardoor er extra intra abdominale druk ontstaat. Door deze druk ben je in staat meer gewicht te verplaatsen en daardoor je kracht te vergroten. Intra abdominale druk is de druk in je buikholte.
Een riem met 10mm dikte is voor de meeste sporters de beste keus. De riem geeft voldoende ondersteuning zonder dat hij te stug wordt en vormt naarmate van tijd naar het lichaam. Wanneer je een dikkere riem neemt, heb je kans dat de rand van de riem mee snijdt tijdens de oefening.
Wat doet een lifting belt precies? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, verhoogt het juiste gebruik van een weightlifting belt de core strength en biedt je een soort tegenkracht. Door lucht in je onderlichaam te forceren en een zekere druk te creëren, ontstaat er iets wat wij intra-abdominale druk noemen.
Running Belt
Een fitness riem of Powerbelt wordt vaak gebruikt wanneer de onderrug zwaar belast wordt. De Trainingsriemen komen in verschillende materialen en maten voor en ook voor de vrouwelijke sporters hebben we een speciale Dames Trainingsriem.
Een halterriem is een belangrijk hulpmiddel bij oefeningen die een zware belasting zijn voor de rug. Halterriemen geven extra steun waardoor squats en deadlifts veilig uitgevoerd kunnen worden. Het geeft meer stabiliteit waardoor de juiste spiergroepen beter getraind kunnen worden.
Dé riem waar iedereen het over heeft en die bij iedereen op zijn verlanglijst staat. Deze riem hoeft niet ingedragen te worden maar past gelijk en kan direct gebruikt worden om pr's te zetten! Onze signature SBD belt beschikt over de gepatenteerde sluiting die een combinatie is van een prong (gesp) en lever sluiting.
Om nog preciezer te zijn, dit zijn de spieren die je er voornamelijk mee traint: de onderrug (musculus erector spinae), de bilpartij (musculus gluteus maximus), de dijen (musculus adductor magnus en musculus quadriceps femoris) en de de kuiten (musculus soleus).
Er zijn een paar combinaties in kleuren die we veel terug zien, zoals: Een blauw pak met een cognac riem. Een grijs pak met zwarte riem. Een beige pak met chocoladebruine riem.
De lengte van de riem meet je vanaf het einde van de gesp waar het leer van de riem begint tot het middelste gaatje van de riem. De totale lengte van de riem zal daardoor ongeveer 15 cm langer zijn zodat je de riem in het middelste gaatje kunt sluiten. Je mag de opgemeten omvang afronden naar de dichtstbijzijnde maat.
Voor mannen geldt dat de riem tegen de klok in door de lussen wordt gehaald. Dit houdt in dat de gesp aan de linkerkant zit. Voor vrouwen geldt het precies andersom. Als zij een riem dragen gaat deze met de klok mee door de lussen wat resulteert in een gesp aan de rechterkant.
Bij een 3-delig pak (colbert met vest/gilet ) draag je geen riem. Je riem draag je met het uiteinde aan de linkerzijde van je taille. De juiste riem lengte is die lengte als je de middelste opening gebruikt. Hoe gladder en donkerder je schoenen, hoe formeler en zakelijker je uitstraling.
Vrouwen dragen de riem met de klok mee. De gesp van een riem hoort op het middelste gat te sluiten. U stemt uw riem af op de kleur van uw schoenen. Draag een riem nooit samen met bretels.
De ongeschreven regels. In de regel draag je bij grijze- en donkergrijze pakken zwarte schoenen. Zwarte schoenen passen in het kleurschema van grijs, terwijl bruin juist contrasteert met grijs. Bij blauwe pakken draagt men doorgaans bruine schoenen.
Als beginner is het eerste doel om 60 kg te kunnen deadliften. Voor de meeste mensen is dit al zeer snel te bereiken of zelfs al vanaf het begin haalbaar. Het volgende doel is een 100 kg deadlift. Een 100 kg deadlift is al iets pittiger, maar voor de meeste getrainde sporters uiteindelijk te bereiken.
Je traint zowel je arm-, schouder-, been-, bil- als rugspieren. Een echte fullbody-workout dus! Als je de oefening juist uitvoert, bouw je ontzettend veel spiermassa op. Er is bijna geen andere oefening die je core zo goed traint als de deadlift.
Aangezien deadliften enorm intensief is, is het aan te raden om de oefening niet vaker dan 2 keer per week uit te voeren. Zou je 3 of 4 keer per week deadliften, dan krijgen je spieren niet voldoende tijd om weer te herstellen. En dat zou juist het proces van spiermassa opbouwen enorm vertragen.
Powerliften maakt je sterker
En niet alleen in de Squat, Bench en Deadlift. Doordat de Squat, Bench en deadlift compound oefeningen zijn, train jij alle spieren in je lichaam. Door de juiste techniek aan te leren kun je deze spieren ook praktisch inzetten in het dagelijks leven.