Op grond van het Vaststellingsbesluit
Het Binnenvaartpolitiereglement (BPR) bevat de verkeersregels voor de Nederlandse binnenwateren. Zo staan hierin de borden en overige verkeerstekens vermeld, de te voeren verlichting, tekens en geluidsseinen voor vaartuigen, en de voorrangs- en uitwijkregels op het water.
Toelichting: Op de Maas is het BPR van kracht.Op de Boven-Rijn, Neder-Rijn, Waal, Lek en Pannerdensch Kanaal is het RPR van kracht.
Het Rijnvaartpolitiereglement (RPR) bevat de verkeersregels voor de Rijn. Het is geldig op Boven-Rijn, Waal, Pannerdensch kanaal, Neder-Rijn en Lek.
Vaarregels en voorrangsregels op het water
Op verschillende wateren gelden afwijkende regels. Het Binnenvaart Politie Reglement (BPR) geldt op de meeste wateren. Rivieren die vanuit Duitsland naar Nederland kabbelen en het Pannerdensch kanaal, zijn belast met het strengere Rijnvaart Politie Reglement (RPR).
BPR en RPR
De R staat voor de Rijn. Het Rijnvaartpolitiereglement. Het RPR geldt namelijk op de grote rivieren die direct vanuit Duitsland Nederland in stromen. Dat zijn de Boven-Rijn, Neder-rijn de Lek en ook op het Pannerdensch kanaal.
Het antwoord: B. Het juiste antwoord is antwoord B: je bent dat niet verplicht op een open sloep van 8 meter. Artikel 1.11 van het BPR zegt hierover: Aan boord van een schip moet een bijgewerkt exemplaar van het geldige Binnenvaartpolitiereglement aanwezig zijn.
RPR is de afkorting van 'Rechtspersonenregister' wat vroeger het HR of Handelsregister was. Rechtspersonen (vennootschappen, VZW's, stichtingen) moeten dit vermelden op hun facturen, gevolgd door het gerechtelijk arrondissement waaronder de rechtspersoon valt.
Op de gehele Waal is het Rijnvaart-Politiereglement ( RPR) van toepassing, maar in de voorhavens van Tiel, Sint Andries en Weurt geldt het BPR. Binnen de sectoren van Millingen en Nijmegen geldt naast het RPR een regeling, dit in verband met de meldplicht in een sector en voor wie dit geldt en wanneer.
Het Binnenvaartpolitiereglement (BPR) bevat de verkeersregels voor de Nederlandse binnenwateren. Zo staan hierin de borden en overige verkeerstekens vermeld, de te voeren verlichting, tekens en geluidsseinen voor vaartuigen, en de voorrangs- en uitwijkregels op het water.
Je vermeldt "RPR" (de afkorting van rechtspersonenregister), gevolgd door een plaatsnaam. De plaatsnaam geeft aan onder welk arrondissement jouw rechtspersoon valt. De vermelding "RPR Antwerpen" geeft bijvoorbeeld aan dat deze rechtspersoon valt onder de bevoegdheid van de Ondernemingsrechtbank te Antwerpen.
Productomschrijving. ANWB Wateralmanak deel 1 bestaat uit het Binnenvaart Politie Reglement (BPR) van Nederland en België en is verplicht aan boord van je motor- of zeilboot. Het BPR beslaat alle wet- en regelgeving die van belang zijn voor de watersporter.
Het vaarbewijsexamen. Het examen Klein Vaarbewijs doet u bij het CBR. Geen enkele vaarschool mag examineren en het CBR houdt zich niet bezig met het lesmateriaal.
Een uittreksel uit het bevolkingsregister (de Basisregistratie personen) heeft geen houdbaarheidsdatum.
Een groot schip is volgens het BPR: niet klein!
Vaart u met een plezierboot van 22 meter lengte dan valt u onder de categorie groot schip, terwijl u met uw klein vaarbewijs pleziervaartuigen mag varen tot 25 meter lengte.
De BPR is bedoeld om de markt op het niveau van de Unie te harmoniseren, de goedkeuring van werkzame stoffen en de toelating van biociden te vereenvoudigen en tijdschema's in te voeren voor de beoordeling door de lidstaten, het opstellen van adviezen en het nemen van besluiten.
De vaarwegen in bijlage 9 zijn alleen de vaarwegen in beheer van Rijkswaterstaat. Het is dus mogelijk dat er nog meer vaarwegen zijn waar het verplicht is om tijdens slecht zicht op radar te varen. Zie de Wateralmanak. Op de Rijksvaarwegen die niet in bijlage 9 staan, hoef je geen goedgekeurde radar te hebben.
De Waal stroomt van de Rijn bij Pannerden via Nijmegen, Tiel en Zaltbommel naar de Merwede bij Woudrichem. De rivier wordt veel gebruikt door de scheepvaart. Hij is zo'n 85 kilometer lang en 150 meter breed. De diepte ligt tussen 2.5 meter en 1.1 meter onder NAP.
Vennootschappen zijn verplicht om ook het woord 'rechtspersonenregister' of de afkorting RPR na hun ondernemingsnummer te zetten, gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.
Juiste vermelding RPR opzoeken
De samenstelling van arrondissementen en afdelingen vind je via de website van de ondernemingsrechtbanken. Je vindt de voor jouw bedrijf bevoegde rechtbank gemakkelijk op basis van de postcode van de maatschappelijke zetel.
RPR is de afkorting van 'rechtspersonenregister'. Rechtspersonen moeten dit vermelden op hun facturen, gevolgd door het gerechtelijk arrondissement waaronder de rechtspersoon valt, bijv. RPR Antwerpen. Sinds 1 april 2014 zijn de gerechtelijke arrondissementen hervormd, dus ook de rechtbanken van koophandel.
Dat hangt helemaal af van de lengte en snelheid van het schip én van je leeftijd. Je hebt geen vaarbewijs nodig voor roeiboten, zeilboten tot 7 meter lang en ook niet voor open motorboten tot die lengte, als die maximaal 13 kilometer per uur kunnen varen.
Met een snelle motorboot mag u varen op bijna alle openbare wateren in Nederland die voor de scheepvaart open staan.
Je kunt varen zonder vaarbewijs op een boot met een maximale snelheid van 20 kilometer per uur en/of met een lengte van maximaal 15 meter. Overschrijdt de boot één van deze richtlijnen, dan moet je examen doen voordat je hier als schipper mee het water op gaat.
Het vaarbewijs bestaat alleen nog uit theorie, u hoeft dus nog geen praktijkexamen te doen. Uit de meest recente bekende slagingspercentages van Vamex blijkt dat voor Vaarbewijs 1 is 64,6% slaagt en Klein Vaarbewijs 2 64,8%. Wel wordt Vaarbewijs 2 vaak moeilijker ervaren dan vaarbewijs 1.