Water, erwteneiwit* (16%), koolzaadolie, kokosolie, rijsteiwit, aroma, stabilisator (methylcellulose), aardappelzetmeel, appelextract, kleurstof (rode biet), maltodextrine, granaatappelextract, zout, kaliumzout, geconcentreerd citroensap, maïsazijn, wortelpoeder, emulgator (zonnebloemlecithine).
Gezonde veganistische burger
Beyond Meat is redelijk uniek in hun keuze om geen soja te gebruiken in de vleesvervanger. Toch bevat de burger volgens het bedrijf meer eiwitten dan een vleesburger (20 gram) en bevat het alle essentiële aminozuren voor een gezond dieet.
WAAR WORDT BEYOND MEAT® VAN GEMAAKT? Onze ingrediënten zijn eenvoudig en gemaakt van planten. Beyond Meat haalt eiwitten, vetten, mineralen, kleur- en smaakstoffen en koolhydraten uit plantaardige bronnen zoals erwten, bonen, aardappelen en bruine rijst.
Het zou zo op vlees lijken dat je als consument niet doorhebt dat het geen vlees is. De burger bestaat voor het grootste gedeelte uit erwten en kleurstof van bieten. Verder nog wat koolzaad-, zonnebloem en kokosolie, suiker en gistextract. De gistextracten schijnen de burger zijn “vleessmaak” te geven.
De Beyond burger is plantaardig, dus een go! Voor de glutenallergie: Yes!
Wij raden je aan het product op de dag van aankoop, direct in te vriezen. Het product is dan nog ca. 2-3 maanden te bewaren in de diepvries. Inderdaad staat er op de verpakking niet meer dat u het product kunt invriezen; vanwege ruimtegebrek is deze tekst niet meer op de nieuwe verpakking opgenomen.
Reviews: Iwan: "Beyond Meat haalt alles uit de kast om de echte vleeseter te verleiden. Smaak, textuur en looks komen allemaal in de buurt van een echte hamburger. Voor de flexitariër is dit geen probleem, maar misschien wel voor de vegetariër?" Ook Koen is onder de indruk. "De burger is lekker dik en vlezig.
Bewaarinstructies. Gekoeld bewaren (0-7°C) en binnen 3 dagen na openen gebruiken. Niet opnieuw invriezen. Erwten zijn peulvruchten.
De AH plantaardige burgers zijn gemaakt van soja- (52%) en tarwe-eiwit (24%), plantaardige olie (kokos, zonnebloem), natuurlijke aroma's, verdikkingsmiddel, specerijen, aroma's, poeder (rode biet, tomaat), aardappelvezel, zeezout, kruiden, vitamine B12 en ijzer.
Bak de Beyond Burgers in een scheutje olie op middelhoog vuur aan beide kanten gaar. Dat duurt ongeveer 6 minuten.
Ging Beyond Meat aanvankelijk uit van een jaaromzet voor 2022 van 560 miljoen tot 620 miljoen dollar, nu rekent het op minder. Op 470 miljoen tot 520 miljoen dollar, om precies te zijn. Het verlies van 97 miljoen dollar was afgelopen kwartaal bovendien forser en de omzet lager dan analisten hadden voorspeld.
De Beyond Burger® wordt diepgevroren geleverd en is na ontdooien 7 dagen houdbaar in de koelkast.
De 'Vandaag vegetarische Burger de luxe' van Albert Heijn is Beste uit de Test. Deze scoort goed op smaak en gezondheid. De Aldi 'Meat free days Burger' is de gezondste burger. De geteste burgers bevatten veel zout, gemiddeld 1,4 gram.
De meeste vleesvervangers hebben sojabonen als belangrijkste grondstof. Daar zitten hoogwaardige eiwitten, ijzer en vitamine B1 in, en dat maakt soja een goed alternatief voor vlees. Ook qua textuur komt soja – vooral in combinatie met tarwegluten – behoorlijk dicht bij echt vlees in de buurt.
De meeste vleesvervangers zijn een goed alternatief voor vleesproducten. Vooral de soorten die op basis van soja gemaakt zijn. Vleesvervangers bevatten vaak veel eiwitten. Ook zijn de belangrijkste vitaminen en mineralen, die je normaal gesproken via vlees binnenkrijgt, in veel gevallen toegevoegd.
Ook wat betreft eiwitten komt rauw vegetarisch gehakt aardig in de buurt van 'echt' gehakt. En bijna alle merken, behalve Naturli, bevatten bovendien toegevoegde vitamine B12 en ijzer. Rauw vegetarisch gehakt is daarmee een prima vleesvervanger. Alleen het gehakt van Naturli is 100% plantaardig.
Het nieuwste plantaardige gehakt: ziet eruit, wordt bereid en Smaakt als vlees, maar is gemaakt van erwteneiwit. Voor in een pastasaus, wraps of een ovenschotel.
Na opening kunnen de producten nog twee dagen gekoeld worden bewaard. Voor veel van onze koelvers producten geldt dat als je ze op de dag van aankoop invriest, je ze tot 6 maanden kunt bewaren.
AH groenteburgers
Zo zijn daar de linzenburger, de bietenburger en de algen quinoa burger (mijn favoriet). Ook zijn er biologische varianten, zoals de pompoen rijmburger en de spinazieburger. De algen quinoa burger bevat maar liefst 17 gram eiwitten per 100 gram. De twee biologische burgers hebben er vijf.
Als je een gezond vegetarisch gerecht wilt maken, kun je vlees of vis vervangen door bijvoorbeeld eieren, peulvruchten, tofu of tempé. Je kunt ook kiezen voor een kant-en-klare vleesvervanger zoals een vegetarische burger, groenteburger, vegetarisch gehakt, vegetarische balletjes, falafel of vleesstukjes.
Wie thuis een hapklare hamburger van de slager, supermarkt of natuurvoedingswinkel wil bereiden, is het best af met de koelverse burger van de Keurslager. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. Hamburgers uit de koeling en de diepvries scoren hoog.