Het is een perfecte siliconenkit om te gebruiken voor de badkamer (perfect voor douche, bad en wastafel), toilet, behandeld hout, tegels, keramiek, dilatatievoegen, beton, geschilderde ondergronden, glas, koper, metaal, staal, stucwerk en kunststof (niet allemaal).
Voegkit is ideaal voor je aansluit- en bewegingsvoegen, bijvoorbeeld bij kozijnen en deuren. Voegkit hecht op veel verschillende (bouw)materialen, zoals glas, (gelakt) hout, metaal, voorbehandeld beton, baksteen en gips. Voegkit geurt niet en is goed overschilderbaar.
Siliconenkit. Deze kit wordt wel eens verward met sanitairkit, maar is meer geschikt voor de drogere ruimtes. De kit is minder elastisch dan sanitairkit. Kijk op de verpakking of de kit overschilderbaar is.
Hybride/polymeerkit is geschikt voor het verlijmen van allerlei bouwmaterialen, zoals bijvoorbeeld: steen, beton, glas, gips, PU, PVC en harde kunststoffen.
Acrylaatkit droogt sneller dan siliconenkit en is overschilderbaar, deze kit is minder elastisch en waterweren dan siliconenkit. Voor in de badkamer kan je dus het best siliconenkit gebruiken, ook blijft deze vele male elastischer bij uitharding.
Kit over kit aanbrengen is iets wat met enige regelmaat voorkomt. Dit is echter slechts een tijdelijke oplossing die in een later stadium voor problemen gaat zorgen. Onze kitters adviseren om altijd eerst de oude kitvoegen te verwijderen en deze vervolgens opnieuw aan te brengen.
Siliconenkit is een van de materialen die effectief zijn voor het waterdicht maken. Siliconenkitten kunnen effectief worden gebruikt om beton te beschermen en waterdicht te maken. Silicone functioneert ook als een scheurvuller en kit, die kan worden toegepast op scheuren tot een kwart inch of 0,6 cm dun.
Welke kit gebruik je voor de badkamer? Sanitairkit is erg elastische siliconenkit, en wordt wordt voornamelijk gebruikt in vochtige ruimtes. Het is namelijk goed bestand tegen schimmel en vocht. Het is daarom de ideale kit voor de badkamer en het toilet.
Kies het liefste voor een kit die fungiciden bevat, omdat dit toekomstige aantasting door schimmels en bacteriën kan voorkomen. Kies een kleur die het dichtst ligt bij de kleur van de douchebak of bij de voegen tussen de tegels – in veel gevallen zal dat gewoon wit zijn.
De uitleg: gebrek aan zuurstof. Wanneer u dit probleem ervaart, is de kans groot dat er weekmakers in de kit zitten die oplosbaar zijn in terpentine. Een oplosmiddelhoudende verf kan in dat geval niet gebruikt worden om kit over te schilderen, want een oplosmiddelhoudende verf droogt meestal oxidatief op.
Voordat je begint met kitten zorg je voor een schone, droge ondergrond. Met een sopje en doekje maak je alles vetvrij. Maak daarna de ondergrond goed droog voor je begint. Zorg ervoor dat een eventueel oude kitlaag verwijderd is, ga niet over de oude kit heen kitten.
Je kan rekenen op ongeveer 1-2 milimeter verdere uitharding van de kit per 24 uur, uiteraard afhankelijk van de kit en de omstandigheden. Het kan dus een behoorlijke tijd duren, soms wel een week, voordat de kit helemaal is uitgehard. Sommige kitsoorten, zoals MS-polymeerkit, harden uit op basis van vocht.
Nieuwe Kitlaag klaar voor gebruik
Na 10 minuten ontstaat er een huidje op de kitlaag, maar pas na minimaal 2 uur is de kitlaag bestendig tegen water en kan je dus gaan douchen. Afhankelijk van de dikte van de voeg duurt het nog even voordat de kitrand volledig is uitgehard (4mm per 24 uur).
Het antwoord en de oplossing van al uw problemen met PE (lees: je oude Tiga) is MESA PE/PP Primer i.c.m. Mesa industriekrachtlijm 5 gram. Je primert eerst de PE onderdelen, vervolgens lijm je de boel aan elkaar. Voor 15 euries heb je de spulletjes in huis en kun je lekker PE knutselen.
Speciale MS-Polymeer kit voor het verlijmen van onze rubbermatten en -tegels op vrijwel iedere ondergrond. Deze kit wordt gebruikt in de scheeps-, ventilatie-, automotive-, container-, en bouwsector. Maar niet alleen op rubber, ook op aluminium, rvs, natuursteen en beton hecht de kit goed.
Kit wordt aangebracht rondom de badkuip, de douchebak, maar ook de wasbak (naad tussen wastafel en wand), de naad van een hangtoilet en de (betegelde) muur om het schoonmaken te vergemakkelijken en niet te vergeten de hoeken van de badkamer, waar tegels op elkaar aansluiten.
De beste manier om oud siliconenkit te verwijderen is met een scherp mes, bijvoorbeeld een Stanley mes. Zorg ervoor dat je veiligheidshandschoenen draagt en wees extra voorzichtig om te voorkomen dat je de douchebak beschadigd. Na het verwijderen van de meeste kit, blijven er altijd wat restjes achter.
5. Kan ik siliconenkit buiten gebruiken? Ja, siliconenkit is buiten te gebruiken en wordt voor verschillende toepassingen buiten gebruikt. Bij temperaturen onder de 5 graden zal de doorharding worden vertraagd.
Adheseal is een sterk verlijmende kit die zelfs als onderwaterkit te gebruiken is. Dit betekent dat u dus zonder het water af te tappen, de reparatie onderwater kunt uitvoeren. Dit bespaart u veel tijd en geld! Belangrijke kanttekening is dat deze vorm van reparatie gezien moet worden als noodreparatie.
Butylkit blijft flexibel, de buitenlaag droogt in, van binnen niet. Dit maakt dat de kitverbinding vrij gemakkelijk is te verwijderen. Door weersinvloeden kan deze kit uitdrogen. Ook al blijft de kit jarenlang weersbestendig, moet je deze kitverbinding regelmatig controleren en zo nodig vervangen.
Helaas wordt er door glaszetters nog wel eens een kit gebruikt waar siliconen in zitten. Indien dit toch geschilderd moet worden, kunnen anti-siliconen druppels gebruikt worden. Deze zijn er bijvoorbeeld van Avis. Een paar druppels door de verf, en doorgaans vloeit en hecht de verf nu goed.
Opnieuw kitten over het bestaande kitwerk, is frotwerk met een 10. Het beste is om de oude kit te verwijderen, goed schoonmaken, en opnieuw afkitten. Gebruik ook een afstrijk houtje of schuin afgesneden pvc buis om de kit mooi strak af te werken nadat je er wat zeepsop hebt opgespoten.
Waardoor ontstaan scheuren in kit? Door een verkeerde kit te gebruiken, kan er beweging ontstaan tussen de bouwmaterialen. Hier kan de kit niet bestand tegen zijn. Bij dilatatievoegen moet er rekening worden gehouden met de breedte van de voeg en de beweging die er kan ontstaan door temperatuurschommelingen.