U kunt zelf beleggen of u laat uw beleggingen door een broker of een bank beheren. In Nederland zijn er een aantal banken waar u kunt beleggen. Zo kunt u bij de ING, Rabobank of ABN AMRO beleggen. Heeft u al een bankrekening bij één van deze banken, dan kan het starten met beleggen eenvoudig zijn.
Voor het tiende jaar op rij is Fintessa gekozen tot de Beste Vermogensbeheerder. Het is geweldig om te horen dat onze gedegen lange termijn beleggingsstrategie ook dit jaar door de lezers van Cash en Cashcow.nl als de beste wordt beoordeeld.
Maar u heeft onvoldoende tijd, kennis of ervaring om zelf actief op de beurs te handelen. Daarom zoekt u iemand die het voor u kan doen. Beheerd beleggen is dan de ideale oplossing. U kunt met elk bedrag starten, tegen een aantrekkelijk kostenplaatje en volledig online.
Bij de meeste partijen kunt u tegenwoordig online een (gratis) beleggingsrekening openen. Via Finner opent u eenvoudig een beleggingsrekening, of vraagt u een informatiepakket aan van de brokers van uw keuze. Zorg ervoor dat u een aantal gegevens bij de hand hebt, zoals NAW, BSN en kopie paspoort.
ING is het best betaalbaar als beleggingsbank
Beleggen kan zowel actief, in obligaties, valutaparen, opties en dergelijke, maar ook passief in beleggingsfondsen. Je kiest zelf welk risicoprofiel je aanhoudt. ING heeft relatief lage servicekosten, wat erg voordelig is als je zelf wilt gaan beleggen.
Bent u op zoek naar een gespecialiseerde broker dan kunt u denken aan Degiro, Lynx of Saxo Bank (voorheen Binck Green van Binck Bank). Hier is het aanbod van analyse- en handelsmogelijkheden ruimer en mogelijk tegen lagere kosten!
Vaak rekenen banken echter wel hogere kosten dan een online broker. Zo kunnen de transactiekosten, servicekosten of beheerkosten hoog zijn en drukken op uw rendement. Bij een online broker zijn deze kosten vaak een stuk lager. Daarnaast heeft u bij een online broker vaak meer vrijheid.
DEGIRO verkozen tot beste online broker van Nederland. In ruim 86 internationale brokeronderzoeken wordt DEGIRO als beste en goedkoopste manier genoemd om online te beleggen.
Je betaalt altijd een fee voor de basisdienstverlening voor Rabo Beheerd Beleggen. Heb je geen posities op je effectenrekening, dan betaal je het minimum van € 5 per kwartaal. Daarnaast geldt bij Rabo Beheerd Beleggen Actief een minimum van € 50 per kwartaal voor het beheer van je portefeuille.
Globaal ligt de beheerfee van vermogensbeheerders tussen de 0,5% en 1,5% per jaar. Vermogensbeheerders die collectief of passief beleggen zijn daarbij vrijwel altijd goedkoper dan vermogensbeheerders die individueel en/of actief beleggen.
Als je dus vermogensbeheerders gaat vergelijken, moet je letten op de volgende punten: rendement, kosten, duurzaamheid, betrouwbaarheid en de klantenservice.
Begin zo vroeg mogelijk met vermogensopbouw en stel het vooral niet uit. Hoe langer u regelmatig spaart, hoe makkelijker het wordt om voldoende vermogen te vergaren om uw streefdoelen te realiseren. En dat kan ook door maandelijks een bescheiden bedrag opzij te zetten. Het voornaamste is starten én volhouden.
Beleggen in aandelen van Shell lijkt momenteel een goede keuze vanwege de mindere periode die nu achter de rug is. Shell maakt weer winst dankzij de stijgende olieprijzen en dat betekent ook gunstiger tijden voor beleggers.
De enige manier om uw geld te laten opbrengen is door te investeren, en dat kunt u op verschillende manieren doen. Opties zoals speculeren op de beurs houden altijd een risico in en vereisen toch heel wat kennis van de huidige bedrijfscultuur. Andere mogelijkheden zoals een levensverzekering zijn minder liquide.
Door je geld te beleggen kun je ervoor zorgen dat jouw geld meer waard wordt. Let er wel op dat je alleen kunt beleggen met het geld dat je op korte termijn kunt missen. Het kan namelijk zijn dat de belegging weinig of helemaal niets oplevert. Als je met jouw spaargeld wilt beleggen heb je een buffer nodig.
Over het algemeen zijn DEGIRO, BUX Zero en eToro de drie beste brokers voor het beleggen in aandelen of fondsen. Deze brokers blinken uit in gebruiksgemak, lage tarieven, betrouwbaarheid, educatie of klantenservice. Niet verrassend dat de meeste mensen een van de volgende brokers kiezen.
Daarnaast is eToro ook nog geautoriseerd en gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), onder vast referentienummer 583263. Dit is de Engelse AFM en een van de strengste regulators voor financiële instellingen. Goed nieuws voor de klanten van eToro dus en zeker een pluspunt in deze eToro review.