(zie onder Let op!) U kunt zelf het bedrag overmaken naar Stichting Derdengelden Online Payment Platform. IBAN: NL56 RABO 0347 8485 16, t.n.v. Online Payments Foundation, BIC: RABONL2UXXX.
Een bankrekening nummer check uitvoeren? Handmatig: Als u wilt valideren of het bankrekeningnummer overeenkomt met de naam van de rekeninghouder, dan kunt u zelf de IBAN controleren. De bank van de ontvangende rekeninghouder faciliteert de mogelijkheid om zelf het IBAN nummer te controleren.
Je wilt graag betalen aan de juiste persoon of het juiste bedrijf. De IBAN-Naam Check geeft een melding als de naam en IBAN die je intoetst anders zijn dan de gegevens die bekend zijn bij de bank. Dit voorkomt vergissingen en helpt fraude te bestrijden.
Met de IBAN-Naam Check krijg je voor het versturen van je betaalopdracht een melding als de ingetoetste naam bij het IBAN wel óf niet overeenkomt met de naam die bekend is bij de bank. Als je je betaalopdracht hebt verzonden, controleren wij niet meer of de naam en het IBAN dat je hebt ingevuld bij elkaar horen.
Wegens privacy-redenen geeft een bank niet zomaar de gegevens vrij van een rekeninghouder. Zie dit maar als een goede zaak, want je zou zelf waarschijnlijk ook niet graag willen dat iemand aan de hand van je IBAN-nummer zomaar aan je adresgegevens kan komen.
Degene op wiens naam een bank- of spaarrekening staat. Meestal is het mogelijk om een rekening op naam van twee personen te zetten; in dat geval wordt ook wel gesproken van een en/of-rekening.
Waar bijvoorbeeld jouw ING IBAN nummer staat op je pinpas, is onder het kleine kopje 'betaalrekening'. Jouw IBAN is gebaseerd op je rekeningnummer, waaraan een bankcode, een landencode en een controlegetal wordt toegevoegd. We zullen je een voorbeeld van een IBAN geven: NL54 INGB 0001 2345 67.
Zo bestaat het Nederlandse IBAN uit 18 cijfers en letters. Het bevat het oude Nederlandse bankrekeningnummer van 10 cijfers of minder, voorafgegaan door de landcode NL, een 2-cijferig controlegetal en de 4-letterige code van de betaaldienstverlener (bijvoorbeeld de verkorte naam van de bank).
In ons land bestaat een IBAN-nummer uit 16 tekens (oorspronkelijk waren dat er 12). Aan het begin staan de letters 'BE', gevolgd door 2 cijfers.Daarna volgen de 12 cijfers van het nationaal rekeningnummer.
Een crimineel kan toegang hebben gekregen tot je bankgegevens en daarmee geld van je hebben gestolen. Bijvoorbeeld door je computer, smartphone of tablet te hacken. Je kunt ook een nepmail hebben gekregen met een link naar een website die lijkt op die van je bank.
Het is zeker niet fraudevrij. Via telefonisch bankieren kan je bij veel banken geld overmaken naar een andere rekening. Dus iemand anders kan ook misbruik maken van jouw toegangscode en ibannummer. Zo kan diegene dus jouw geld overmaken naar zijn/haar eigen rekening.
Bv: Bank van De Post BE54 0000 0000 0097 of kortweg bpost -0097. Idem voor de lopende kredieten. Iedere bankfinanciering heeft een afzonderlijk nummer en dit kan als extensie toegevoegd worden aan de boekhoudrekening.
Waar je je IBAN kunt vinden:
Een voorbeeld: NL44 RABO 0123 4567 89. Alle SEPA-landen gebruiken dit systeem. Zo betaal je snel je zakelijke rekeningen in binnen- en buitenland.
Het IBAN van Nederlandse bankrekeningnummers bestaat uit 18 tekens: 2 letters voor de landcode ('NL'), 2 controlecijfers en het rekeningnummer. Een voorbeeld: Het IBAN van rekeningnummer 123456789 van de Rabobank is NL44 RABO 0123 4567 89. De nieuwe Europese incasso vraagt steeds naar uw IBAN-nummer.
Onze bankgegevens: Rekeninghouder: Kranendonk B.V. Rekeningnummer: 731.0070773.35 (KBC-bank te Turnhout) IBAN: BE57 7310 0707 7335.
NL10INGB0005300114 met tegenrekening naam ING Bank NV. NL13ABNA0506417344 met tegenrekening naam ABN AMRO Bank NV.
IBAN / BIC code van je eigen rekening
De BIC van de ING is INGBNL2A. Een voorbeeld van een correcte IBAN-code is NL20INGB0001234567.
Het laatste deel van je IBAN bestaat uit je rekeningnummer. Een voorbeeld van een Nederlandse IBAN zou dus kunnen zijn: NL12 INGB 0000 1234 67.
Het is belangrijk om de naam van de ontvanger exact in te voeren zoals deze op het door de overheid uitgebrachte identiteitsbewijs staat vermeld. U kunt mogelijk een naamswijziging doorvoeren als het geld niet is opgehaald.
Het begrip wordt juridisch heel veel gebruikt. Bij een schenking is de begunstigde de ontvanger van de schenking. Bij een uitkering van een verzekering is dat degene die de uitkering ontvangt. En bij een bankoverschrijving vul je een rekeningnummer en een naam in, de naam is van de begunstigde.
U vindt deze naam op uw bankpas of bankafschrift.