Vanaf vandaag start Coolblue met verkoop en levering van Coolblue Energie. Zo gaat de retailer klanten helpen om minder energie te verbruiken. Vandaag start Coolblue met de verkoop en levering van energie. Hiervoor heeft de retailer het energiebedrijf ServiceHouse* gekocht.
Bij Coolblue Energie is de energie natuurlijk groen. Je krijgt 100% groen opgewekte stroom uit Nederland, via zonnepanelen en windmolens. Ook krijg je gas waarbij de CO2-uitstoot gecompenseerd wordt door bij te dragen aan duurzame projecten voor het aanplanten en beschermen van bebossing in onder andere Zuid-Amerika.
56% van 18 klanten beveelt aan. In december 2021 neemt Coolblue alle lopende contracten van GreenNL over. Aangezien het enkel om een naamswijziging gaat, maar het bedrijf achter beide merken hetzelfde is, ziet u hier ook oudere klantervaringen die nog over GreenNL zijn geschreven.
Over Coolblue energie
Coolblue bestaat sinds 1999 en heeft in 2021 ServiceHouse overgenomen. ServiceHouse levert sinds 2014 stroom en/of gas aan tienduizende klanten. Dit doen ze door zelf de inkoop van energie te regelen en vervolgens via aangesloten merken, zoals Noord energie, HollandsStroom en GreenNL, te verkopen.
Bij ons betaal je voor je energie de dynamische inkoopprijs. Dat doen we om energie zo goedkoop mogelijk voor je te maken. Je koopt energie in op de groothandelsmarkt voor dezelfde prijs als de grote energieleveranciers. We maken daar geen marge op.
Thomas Hulshof, oprichter van Frank Energie: “Wij introduceren een alternatief dat is gebaseerd op transparantie en eerlijkheid. Een model waar je daadwerkelijk betaalt voor wat je gebruikt tegen een eerlijke prijs.
Vier energieleveranciers hebben een negatieve solvabiliteit: Fenor Energie, Gewoon Energie, VanHelder en Welkom Energie.
HAL is nu voor 49 procent eigenaar van Coolblue. De overige aandelen zijn in handen van 'beginbaas' Pieter Zwart en het management. Medeoprichters Paul de Jong (links op de foto) en Bart Kuijpers (rechts) zijn uitgestapt.
Vanaf vandaag start Coolblue met verkoop en levering van Coolblue Energie. Zo gaat de retailer klanten helpen om minder energie te verbruiken. Vandaag start Coolblue met de verkoop en levering van energie. Hiervoor heeft de retailer het energiebedrijf ServiceHouse* gekocht.
Nu heeft Coolblue met concurrenten als bijvoorbeeld Bol.com en Amazon geen kleintjes tegenover zich. Hoe gaat het bedrijf de strijd aan met deze bedrijven? Door de klant centraal te stellen.
Om als energieleverancier aan de slag te kunnen hebben zij ServiceHouse overgenomen. Begin 2022 had Coolblue 64.000 klanten en de ambitie om er in 2022 nog eens 100.000 klanten bij te krijgen. Coolblue Energie levert 100% groen opgewekte stroom uit Nederland, via zonnepanelen en windmolens.
Er is niet één energieleverancier aan te wijzen die de goedkoopste energie levert. Sommige leveranciers bieden klanten welkomstkortingen. Andere energieleveranciers maken gebruik van actietarieven. Je kunt via Pricewise profiteren van een groot aantal energie-aanbiedingen van energieleveranciers.
"Ook kun je kijken of je leverancier is aangesloten bij brancheorganisatie Energie-Nederland. Dan is er een geschillencommissie." Overigens adviseert de Consumentenbond op dit moment om niet over te stappen van energieleverancier. "De tarieven ontlopen elkaar niet heel veel op dit moment.
Studentenonderneming. Coolblue is in feite een uit de hand gelopen studentenonderneming, bol.com stamt af van een megalomaan project van het Duitse uitgeversconcern Bertelsman dat miljoenen verbrandde om een Europese en Amerikaanse concurrent van Amazon te maken.
De grootste energieleveranciers in Nederland zijn Essent, Eneco en Vattenfall. Andere grote energieleveranciers zijn onder andere Budget Energie, Green Choice, Vandebron, Energiedirect, OXXIO, Delta, NLE, Engie en UnitedConsumers.
De grootste energieleveranciers van Nederland zijn: Vattenfall, Essent en Eneco.
De Nederlandse retailreus Coolblue begon in 1999 op een Rotterdamse zolderkamer. In eerste instantie verkocht de studentenonderneming alleen mp3-spelers. Inmiddels is Coolblue uitgegroeid tot de tweede webwinkel van Nederland met een omzet van 1,5 miljard euro in 2019.
Op jaarbasis betalen mensen met een gemiddeld verbruik bij Vattenfall 472,80 euro extra. Maar volgens Vattenfall verbruiken zijn klanten gemiddeld minder – 2.250 kilowattuur elektriciteit en 1.200 kuub gas. Met dat verbruik betalen klanten 25,85 per maand meer.
1,4 maal de omzet. De omzet van Coolblue in 2020 was € 2 miljard – een mogelijke beurswaarde van ca. € 3 miljard.
Dat hun onderscheid relevant is wordt bewezen door hun succes; iedere webwinkel kijkt naar hun werkwijze en jaar op jaar groeien ze met ruime cijfers. De continue groei wordt gedreven door hun obsessieve focus op klanttevredenheid. Als je klant tevreden is, komen ze terug en stijgt de omzet. Een win-win situatie.
Rond 2000 bestaat er een groot internetwarenhuis, genaamd HotOrange. Ze besteden alles uit aan anderen, zijn volledig extern gefinancierd en hebben geen eigen klantenservice. Daar wilden de oprichters tegenin. Hot werd cool en orange werd blue.
Bij Coolblue kan je met een gerust hart shoppen. Ze hebben scherpe prijzen en leveren erg snel. En met regelmaat hebben ze ook mooie aanbiedingen. Klik op onderstaande button om direct naar de website van Coolblue te gaan.
De tien bedrijven waar het volgens de consumentenbond (pdf) om gaat zijn: Fenor, Allure Energie, Energie van Ons, DGB Energie, Huismerk Energie, Naked Energy, Vrij op naam, ServiceHouse, OM Nieuwe energie en Vandebron.