Plaats de PIZZA op een rek met perkamentpapier, op de middelste plank van de oven. Bak niet meer dan één PIZZA tegelijk. Bak de PIZZA op 220°C, hoog/laag vuur, gedurende minstens 13 minuten. De kaas moet gesmolten zijn en de randen moeten goudbruin zijn.
Boven- en onderwarmte is een prima stand om pizza's op te bakken. In een heteluchtoven is het belangrijk dat je de ventilatorstand uitzet.En let op: hoe hoger de temperatuur van je oven, des te sneller is de pizza klaar. Bij 300 graden is een dunne, minimaal belegde pizza binnen 5 minuten klaar.
De pizzastand van een oven herken je aan het ventilatorsymbool met een streep eronder. Deze stand gebruikt een extra verwarmingselement aan de onderkant, waardoor de korst en de bodem van een pizza of quiche lekker krokant worden.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
De Convection Roast, Convection Bake of Turbo-modus, als uw oven er een heeft, zijn de beste keuzes voor het bakken van pizza . In deze modi verwarmt de directe hitte van het onderste verwarmingselement de steen of het staal grondig, terwijl de circulerende hitte zorgt voor gelijkmatig koken.
Gebruik de bakmodus voor standaard pizza . Voor een knapperige bodem op een enkele pizza, gebruikt u de convectiebakmodus. Voor meer bruine kaas op een enkele pizza, gebruikt u de convectiebraadmodus. Gebruik het onderste rek om pizza te bakken, zelfs als de baksteen niet wordt gebruikt.
Meestal is dit ergens tussen de 300 en 350 graden. Dit is om de korst en de bodem mooi knapperig te krijgen. De baktijd is bij deze temperatuur circa 3-4 minuten. Hoe lager de temperatuur waarop je bakt, hoe langer de pizza in de oven ligt.
Onderwarmte met (turbo) hetelucht
Onder meer voor het bereiden van pizza en quiche (en daarom soms ook wel de pizza functie genoemd). De onderwarmte zorgt voor een stevige bodem en de (turbo)hetelucht circulatie voor een mooie geleidelijke en snelle garing.
Ik streef naar een lanceringstemperatuur op de Steel die hoger is dan 550°F. Schakel de oven vlak voordat u uw pizza lanceert terug naar de bak- of convectiebakmodus . Dit zorgt voor een consistente luchtstroom en warmteverdeling, wat zorgt voor een gelijkmatige bak. Bak de pizza 5-7 minuten, afhankelijk van hoe knapperig u uw korst wilt.
Wacht nog eventjes met de thuisbezorgd-app te openen, want een fantastische pizza – belegd met al jouw favoriete ingrediënten – kun je ook gewoon zelf op tafel toveren. Je maakt de pizza namelijk gewoon op je bakplaat of rooster in de oven.
Het onderste rek in de oven is ideaal voor korstbrood en pizza's…
gebakken goederen die je intens bruin wilt hebben aan de onderkant. Het bovenste ovenrek is geweldig voor dingen die je een knapperige bruine bovenkant wilt geven... dingen zoals taarten en ovenschotels.
Warm (bevroren) pizza in 6-8 min. op in een voorverwarmde oven van °180 C.
Waar bak je in de oven? Eigenlijk bak je altijd in het midden van de oven, tenzij anders staat vermeld in het recept. Mijn appeltaarten bak ik bijvoorbeeld altijd iets onder het midden. Bij twijfel kun je voor hoge taarten (zoals een appeltaart), aanhouden dat ze iets onder het midden moeten.
Pizzastand. De pizzastand is vaak een combinatie van de heteluchtstand en het verwarmingselement onder in de oven. De extra hitte vanaf de onderkant geeft je pizza een krokante bodem. Je gebruikt de pizzastand ook voor andere gerechten waarbij de bodem goed moet garen, zoals een quiche.
Bak 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 230 graden (hetelucht 210 graden), tot de korst mooi lichtbruin en krokant is geworden (bak korter als je van een zachtere korst houdt, langer als je van extra krokant houdt).
Plaats op de zwarte metalen schaal.Bedek met pizzasaus, kaas en andere gewenste toppings.Gebruik de Speedcook-voorinstelling voor Pizza Deli/Fresh . De oven geeft een signaal om te controleren of de pizza gaar is op de minimale tijd.
Convectiebak- of convectiebraadstand
Voor het beste resultaat bakt u pizza het beste op het laagste rooster, het dichtst bij het onderste verwarmingselement. Plaats daarom de roosters in de oven en leg een baksteen of bakstaal op het rooster voordat u de oven verwarmt.
PIZZA. Het bakken en de warmteverdeling van een convectieoven bieden de ideale omgeving voor het maken van verschillende gerechten, waaronder zelfgemaakte pizza en in de oven gebakken spareribs . Bij convectiebakken wordt hete lucht naar elk gebied van de pizza gestuurd voor gelijkmatige bereiding op meerdere rekken.
Pizza's met ons rustiek rond pizzadeeg bak je meestal gaar tussen de 10 en 15 minuten, maar afhankelijk van de toppings kan dit soms ook tussen de 15 en 20 minuten zijn. Ook de baktijd van ons spelt pizzadeeg ligt tussen de 15 en 20 minuten.
De Pizza Setting of ook wel True Fan+ Bottom Heat genoemd is ideaal voor bevroren, verse en zelfgemaakte pizza, en creëert de perfecte knapperige bodem. Zowel de Fan als het onderste element werken samen in deze functie.
Lekker! Voordat je begint met bakken, is het handig om te weten welke temperatuur je oven moet zijn voor elk specifiek gerecht. Natuurlijk is er hier geen goed of fout, eigenlijk heeft iedereen hierbij zijn eigen voorkeur. Over het algemeen worden pizza's afgebakken bij een temperatuur tussen de 300 en 350 graden.
Heteluchtovens werken vaak op een iets lagere temperatuur dan conventionele ovens, maar bereiken toch dezelfde resultaten. Hierdoor zijn ze energiezuinig en uitstekend geschikt voor het bereiken van een knapperige en goudbruine textuur in gerechten zoals braadstukken, gebak en pizza's .
Bakplaat Bakblik Ø 36 cm. De bakplaat is zeer geschikt om pizza's op te maken in de oven. De plaat heeft een diameter van Ø 36 cm. De gaatjes in de onderkant zorgen ervoor dat ook de bodem van de pizza erg lekker krokant wordt.
Bakplaat: Een standaard bakplaat kan ook worden gebruikt . Zorg ervoor dat deze groot genoeg is en hittebestendig. Ovenrek: Als u geen bakplaat of steen hebt en u wilt een knapperigere korst, kunt u de pizza direct op het ovenrek bakken. Leg er een vel bakpapier onder om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.
De pizzastand van je oven herken je aan het symbool met een ventilator en volle streep onderaan. Bij de pizzastand wordt de hitte gelijkmatig verdeeld door de ventilator in de oven, terwijl het onderste verwarmingselement zorgt voor een intense hitte onderaan.