Gebak en grote koeken bevatten vaak veel koolhydraten en veel vet.Deze kunt u beter niet te vaak eten. Het gebruik van speciale producten voor diabetespatiënten, zoals suikervrije chocolade, gebak en koek, is af te raden.
Iemand met diabetes mag in principe alles eten, dus ook nog best een gebakje. Als hij er wel rekening mee houdt wat hij verder eet die dag. Suikervrije producten zijn niet nodig. Wel is het voor mensen met diabetes extra belangrijk om gezond en regelmatig te eten, en veel te bewegen.
Eet niet te veel bewerkt vlees, zoals worst, corned beef, pasteitjes, pasteitjes en spek.
Suikerhoudende dranken zoals frisdrank, vruchtensap en gezoete zuiveldranken (330 ml/dag) Rood vlees (vanaf 100 gram onbewerkt rood vlees per dag) Bewerkt vlees (vanaf 50 gram bewerkt vlees, zoals vleeswaren, per dag) Eieren (7 of meer per week) en hoge inname van cholesterol (400 mg/dag)
7. Taart en gebak. Een punt appeltaart = 7 suikerklontjes. Als je zondigt doe het dan goed, een taart zonder toegevoegde suiker bevat vaak wel andere dikmakers.
Gezonde optiesToch een lekker gebakje of taartje eten op de verjaardag van je oma? Neem dan bijvoorbeeld een stukje vruchten- of rijstevlaai. In een stukje van deze heerlijke vlaai zit namelijk ongeveer de helft van het aantal calorieën van een appelflap of monchou taart.
Battenberg (56,4±7,3 g/100 g) bevatte gemiddeld de hoogste hoeveelheid suiker, variërend van 46 tot 62 g, gevolgd door Genoa (45,9±3,7 g/100 g) en red velvet cakes (44,2±4,2 g/100 g), terwijl blueberry muffins (24,6±1,4 g/100 g) de laagste hoeveelheid suiker bevatten.
Gevolgen. Te veel suiker in je bloed beschadigt je bloedvaten. Als je al lang aan diabetes lijdt en niet goed behandeld wordt, kan het verhoogde suikergehalte in je bloed alle kleine bloedvaatjes in je lichaam aantasten. Dat kan gevolgen hebben voor je hart- en vaatstelsel, ogen, nieren, zenuwstelsel en voeten.
Deze kunnen veel vet of fructose bevatten, wat ook weer invloed heeft op de bloedglucose. Let op: drink suikervrij. Dus geen frisdrank, chocomel, yoghurtdrankje et cetera. Wel thee en koffie (zonder suiker uiteraard), rivella en ice tea (zonder suiker).
Een andere optie is om een dessert te kiezen dat uw bloedsuikerspiegel niet laat stijgen (of dat u veilig en met mate kunt eten). Onze collectie diabetesvriendelijke desserts omvat cheesecake, chocoladepudding, custardtaart met vers fruit en koekjes .
Snoepjes zoals koekjes kunnen toegevoegde suikers bevatten, waardoor de totale hoeveelheid koolhydraten die u eet toeneemt. 5 Het is echter prima om koekjes te eten:Als een incidentele traktatie en in kleine hoeveelheden . Inbegrepen bij maaltijden om u te helpen binnen uw limiet te blijven .
Met de benodigde korst, boter en suiker zijn taarten een gevaar voor de bloedsuikerspiegel . Beperk de portie door een plak aan tafel te delen met een familielid. Pompoentaart is een gezondere keuze dan pecantaart, die drie keer zoveel calorieën kan bevatten.
Wil je voor wat minder calorierijk en vet gaan? Dan zijn de appeltaart en kwarktaart de beste keus.
Een snoepje, een ijsje, een koekje en chips kun je zeker nog eten. Let op wat, wanneer en hoeveel je snoept.
Het gebruik van suikervrij gebak, koekjes en chocolade wordt sterk afgeraden omdat er veel vet verwerkt wordt in deze producten. Door de huidige inzichten in diabetes mellitus is het gebruik van gewoon gezoete producten zoals gebak, koekjes en chocolade toegestaan.
Glucosewaarden ouderen mogen tussen de 6 en 15 mmol/l zijn.
De levensverwachting van mensen van 45 jaar met diabetes type 1 leven is gemiddeld 13 jaar lager dan mensen zonder diabetes. Voor een 45-jarige met diabetes type 2 is dat gemiddeld 4 jaar lager. Als mensen ouder worden blijft er een verschil in levensverwachting tussen deze groepen bestaan, maar dit wordt wel kleiner.
Het gebruik van suiker laat het bloedsuiker snel stijgen, de suiker in de bloedstroom hecht zich aan het collageen in de huid. Het collageen wordt hierdoor stijver en minder elastisch. De huid wordt minder soepel waardoor eerder rimpels kunnen ontstaan. Hoe meer suiker hoe sterker het effect.
Iets kleins is bijvoorbeeld een koekje, stukje chocolade, zoet beleg of een lepel ketchup. Ook kun je maximaal 3 keer per week iets groters kiezen buiten de Schijf van Vijf, zoals een stuk taart, een zakje chips of een glas frisdrank.
In het BMJ Open-artikel bedroeg het gemiddelde suikergehalte in cakes 36,6 g/100 g , met een grote variatie in suikergehalte tussen verschillende categorieën cakes.
Kortom: Zowel een halve taart in één keer als iedere dag een stuk taart, past niet in een gezonde voeding. Taart is een traktatie dus dat eet je niet dagelijks maar bij uitzondering. Een stuk taart bevat te veel calorieën, verzadigd vet en suiker om iedere dag te eten.