Om zwanger te worden heb je als lesbisch stel een spermadonor nodig. Dan zal een van de twee moeders zwanger worden, en dus de biologische moeder zijn. Sommige stellen kiezen ervoor dat de ene moeder eerst zwanger wordt en de andere moeder daarna. De moeder die niet het kindje baart wordt de meemoeder genoemd.
Het is een methode die voor lesbische stellen met een kinderwens een uitkomst is: gedeeld moederschap. De ene vrouw levert de eicel en de andere vrouw gaat de embryo dragen. Op deze manier is het mogelijk voor lesbische stellen om een kind van elkaar te krijgen. Maar het is zeker niet zonder risico's.
Wederzijdse IVF (ook wel dubbele donatie genoemd) is vrij populair onder lesbische stellen. Maar niet alle landen staan dit type behandeling toe. Bij een dubbele donatie worden eicellen bij de ene vrouw uitgenomen, vervolgens bevrucht met donorsperma en daarna in de baarmoeder van de andere vrouw geplaatst.
Om zwanger te worden heb je als lesbisch stel een spermadonor nodig. Dan zal een van de twee moeders zwanger worden, en dus de biologische moeder zijn. Sommige stellen kiezen ervoor dat de ene moeder eerst zwanger wordt en de andere moeder daarna. De moeder die niet het kindje baart wordt de meemoeder genoemd.
De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel! Voorvocht is vocht dat uit de penis komt wanneer de man opgewonden is of seksueel gestimuleerd wordt. Voorvocht kan een heel lage concentratie aan zaadcellen bevatten. De kans op zwangerschap is klein, maar het kan wel!
Het is mogelijk om op elke dag van de maand zwanger te worden. Om zwanger te worden, moet je seks hebben op de dagen vóór en rond je ovulatie.
Een vrijpartij eindigt voor een man vaak met een zaadlozing. Tijdens zo'n zaadlozing verlaat het sperma met een flinke snelheid het lichaam en komen er miljoenen zaadcellen in de vagina terecht. Wil je zwanger worden, dan moet één van deze zaadcellen de eicel bevruchten.
Het volume van een zaadlozing (het ejaculaat) is niet altijd even groot en ligt normaal tussen de twee en zes milliliter. Een zaadlozing bestaat bijna volledig uit vocht van de prostaat en de zaadblaasjes. De eigenlijke zaadcellen vormen er nauwelijks 1 procent van.
Na hoeveel dagen nadat je seks hebt gehad je een zwangerschapstest kunt doen, is een lastige vraag. Een zwangerschap vindt in principe plaats 6 dagen na de ovulatie (eisprong). Dat is ongeveer twee weken na je laatste menstruatie. Maar voor een écht betrouwbare uitslag test je als je minimaal één dag overtijd bent.
Van alle stellen die proberen zwanger te worden is:
30% binnen 1 maand zwanger. 59% binnen 3 maanden zwanger. 80% binnen 6 maanden zwanger. 85% is binnen het jaar zwanger.
Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is. Dit kan trouwens ook gebeuren als je alleen maar friemelt met elkaar.
Wist je dat gemiddeld één op de vijf vrouwen tijdens het eerste trimester vaginaal bloed verliest tijdens de zwangerschap? In het eerste trimester komt dit vaak door innestelingsbloeding. Tijdens het innestelingsproces kan je bevruchte eicel een bloedvaatje raken.
Kan je 2 dagen na je menstruatie zwanger raken? Als je al één dag na je menstruatie vruchtbaar kan zijn, dan is je risico twee dagen na je menstruatie natuurlijk nog hoger. Gebruik je de pil?
Het korte antwoord is: dat kan.
Hadden jullie penis-in-vagina-seks zonder pil, condoom of ander anticonceptiemiddel? Dan kan zij zwanger zijn. Neem snel actie als jullie dit niet willen. En doe allebei een soa-test!
Doordat je zwanger kan zijn zonder de symptomen te ervaren, is het ook mogelijk dat je pas later erachter komt dat je zwanger bent. Zo komt het bij vrouwen voor dat ze al 8 weken zwanger blijken te zijn. Vanaf ongeveer week 12 kunnen de zwangerschapssymptomen ook afnemen.
De eerste signalen van je zwangerschap zijn: gevoelige en opgezette borsten, tepels die groter en donkerder zijn, misselijkheid, vaak moeten plassen, trek in eten op vreemde momenten en sneller moe zijn. Het komt allemaal door nieuwe hormonen!
vermoeidheid;gevoelige en/of gezwollen borsten; vaak moeten plassen; innestelingsbloeding (doorbraakbloeding die optreedt wanneer een bevruchte eicel zich in de baarmoeder innestelt).
Voorvocht voorkomt dat zaadcellen bezwijken onder invloed van de eventueel achtergebleven urine.Het neutraliseert de pH.Hierdoor hebben de zaadcellen meer overlevingskans. Daarnaast werkt voorvocht bij de geslachtsgemeenschap als natuurlijk glijmiddel.
De betrouwbaarheid wordt uitgedrukt in percentages: bijvoorbeeld 'de kans op zwangerschap is 0,1 procent (0,1%) per jaar'. Dit betekent dat als 1000 vrouwen één jaar lang het voorbehoedmiddel gebruiken, er gemiddeld één van die vrouwen toch zwanger wordt.
Meestal is de eisprong twee weken voor de menstruatie. In de periode vóór de ovulatie tot en met de dag van de ovulatie kun je het best om de dag vrijen. Bij een cyclus van 28 dagen gaat het om de dagen 10 tot en met 15 na het begin van de laatste menstruatie. De drie dagen rond de eisprong ben je het vruchtbaarst.
Je hoeft dus niet elke dag te vrijen rond de eisprong, maar het mag natuurlijk wel. Als jullie elke twee tot drie dagen seks hebben, is de kans groot dat er op het moment van de eisprong levende zaadcellen in de baarmoeder zijn. Doe dit tot je zeker weet (of vermoedt) dat de eisprong achter de rug is.
Bij 1 op de 10 paren wordt uiteindelijk geen oorzaak gevonden.Van deze paren blijft in Nederland ongeveer 5 procent uiteindelijk ongewild kinderloos. De leeftijd van de vrouw is een zeer belangrijke factor bij het wel of niet zwanger raken. De medische term voor onvruchtbaarheid is infertiliteit.
Van alle vrouwen die proberen zwanger te worden, is 30 procent binnen 3 maanden in verwachting, 70 procent binnen een half jaar en ruim 80 procent na een jaar.Na 2 jaar is 90 procent zwanger. Mocht je na een jaar nog niet zwanger zijn dan kan de huisarts je, als je dat wilt, doorverwijzen naar een gynaecoloog.