Ja, over het algemeen kan ondergoed in de droger worden gedroogd.
Droog de sokken niet in een droger. De beste manier om te drogen is het door ze aan een waslijn te hangen. Als je het in de droger stopt, kan de machine de stof uitrekken en de elastische vezels in de sokken verzwakken. De warmte veroorzaakt pluizige bolletjes waardoor de sok er niet meer zo fris en fruitig eruitziet.
Wat mag wel in de droogkast? Ideaal voor in de droger: handdoeken, beddengoed, washandjes en katoenen ondergoed. Als je twijfelt, check dan het label van je kleding.
Katoen: gebruik dit programma om katoen, ondergoed en linnen te drogen. Zware stoffen: voor het drogen van zware stoffen op hoge temperatuur, zoals spijkerbroeken of uniforms. Handdoeken: drogen van badhanddoeken. Persen: droog kreukvrije katoenen stoffen, synthetische stoffen, kousen.
Het liefste was je katoen niet heter dan 60 graden en soms zelfs niet heter dan 40 graden.Ga je ondergoed gemaakt van synthetische stoffen wassen?Dan kun je deze het beste op 30 graden wassen.
op hoeveel graden kun je sokken wassen? De meeste sokken was je op 40 graden. Houd alleen wel rekening met de kleuren: witte sokken en zwarte sokken samen wassen is niet zo'n goed idee, maar je kunt je sokken wel prima samen met een zelfde kleur ondergoed wassen.
Je kunt je ondergoed gerust samen wassen met je sokken of handdoeken.
Of het nou een zwarte jeans is of een mooi indigoblauw exemplaar: spijkerbroeken houden niet van drogers. Door de hoge temperaturen van de droger kan je broek gaan krimpen. Dat geldt ook voor een stretch jeans: in de droger smelten de elastaanvezels in de broek samen.
Katoenen beddengoed, handdoeken en theedoeken zijn dus geen probleem, en mogen gewoon in de droger. Handdoeken worden bovendien lekker zacht wanneer je ze in de droger doet.
De temperatuur in de trommel tijdens het drogen is geheel afhankelijk van het droogprogramma dat je hebt geselecteerd. Bij condensdrogers en luchtafvoerdrogers kan de temperatuur oplopen tot wel 75 graden. Bij een warmtepompdroger wordt de lucht echter niet warmer dan 35 graden.
Tip 1: kijk op het wasetiket
Deze geven aan of je was in de droger mag en hoe je deze het beste droogt. Een vierkant met een rondje en een kruis betekent dat je wasgoed niet in de droger mag. Droog dit voorzichtig op een wasrek. Een vierkant met een rondje en één stip betekent: drogen op een lage temperatuur.
Katoen is beter bestand tegen een wat hogere temperatuur dan andere soorten kleding, waardoor je het veilig kunt drogen in de droger.
2. de beste manier voor sokken drogen
De algemene regel is: sokken hang je bij voorkeur te drogen aan de lijn: zo voorkom je een gekrompen of uitgelubberde sok. In plaats van de waslijn kun je ze ook over het randje van de centrale verwarming hangen.
sokken zonder katoen: 30 graden max.sokken met katoen en gekleurde sportsokken: 40 graden max.witte sportsokken: 60 graden max.
Sokken en ondergoed drogen sneller als je ze niet tussen sweatshirts en jeans hangt. Gebruik hiervoor de houders voor klein wasgoed. Hoe beter je je kleren in de machine centrifugeert, hoe sneller ze in de was zullen drogen.
#8 Steek je zwarte broek niet in de droger
Je zwarte broek slijt een stuk sneller wanneer je die in de droger doet. De trommel van de droger zorgt in de eerste plaats voor extra wrijving. Daarnaast zorgt de hitte er ook voor dat je broek kleur verliest.
In principe kunnen alle kledingstukken die op een hoge temperatuur (60 graden of hoger) gewassen mogen worden, ook in de droger. Soms is het heel fijn om textiel in de droger te kunnen stoppen.
Aan de lucht laten drogen
Of je favoriete shirt in de droogkast mag, lees je op het waslabel, maar onthou dat drogen aan de lijn steeds de beste optie is als je wilt voorkomen dat je kledingstuk krimpt. Het is bovendien de meest energievriendelijke manier om je kleding te drogen.
Houd lichte en donkere kleuren goed gescheiden. Felle, warme kleuren zoals paars, rood, oranje en zelfs geel mag je samen wassen. Groen kan bij blauw. Nieuwe kleding of stukken waarvan je niet wilt dat de kleur verbleekt was je maar best met de hand.
Je spijkerbroek wassen: tips & tricks
Was zoveel mogelijk dezelfde kleuren tegelijk; blauw bij blauw, zwart bij zwart. Was een witte jeans nooit met zwarte of bonte kleding samen. Draai je jeans binnenstebuiten om de kleur te behouden.
Maar in de meeste gevallen helpt het al door vaker je ondergoed en kleding te verschonen. Wat wel onhygiënisch is, dat iedereen aan het einde van de dag wel een klein beetje ontlasting in hun ondergoed heeft zitten. Daarom moet je toch elke dag je ondergoed verschonen.
Droog de sokken niet in een droger. De beste manier om te drogen is het door ze aan een waslijn te hangen. Als je het in de droger stopt, kan de machine de stof uitrekken en de elastische vezels in de sokken verzwakken. De warmte veroorzaakt pluizige bolletjes waardoor de sok er niet meer zo fris en fruitig eruitziet.
Katoenen ondergoed kun je rustig op 60 graden wassen. Maar voor zijde en wol wordt koud water geadviseerd. Synthetisch ondergoed mag niet gewassen op temperaturen hoger dan 40 graden.
Nadat je je ondergoed in gebruik hebt genomen, kun je het blijven wassen op 40 graden. Bij licht vervuild ondergoed is dat prima. Maar zitten er gebruik vlekken in je ondergoed, kies dan voor 60 graden zodat het echt hygiënisch schoon wordt.