Vervagen highlights vanzelf? Na het donkerder verven van je haar kan de kleur na een tijdje vervagen. Bij highlights ligt dat anders.In dat geval wordt je haar gebleekt via een chemisch proces waarbij de kleurpigmenten uit het haar verwijderd worden.
Het is per persoon verschillend, maar wij raden aan om je highlights zo rond de 8 á 10 weken bij te laten werken. Je kunt je highlights tussendoor mooi fris houden door het gebruik van de juiste zilvershampoo, of een mooie toner te laten zetten na een week of 6.
Ga je alleen voor highlights? Dan kun je het beste eens per drie maanden gaan. Als je te vaak gaat, kan het teveel gaan lijken op een volledige kleuring. 'Je wil juist contrast.
Wil je toch je highlights geregeld bij laten werken, zorg dan dat jij of je kapper alleen de uitgroei bijwerkt. Over het algemeen moet je je haar om de 6-8 weken bijwerken namelijk.
Oplossing. Was je haar een aantal keren met een diepreinigende (basische) shampoo. Dit is een shampoo met een lage pH-waarde, die de haarschubben openzet en er uiteindelijk voor zorgt dat je te donkere kleur een paar tinten lichter oogt. Een goed voorbeeld van een basische shampoo is Head & Shoulders.
Om te zorgen dat je de strepen minder ziet, helpt het om tussen de highlights ook lowlights aan te (laten) brengen. Ligt de tint van de highlights dicht bij je natuurlijke haarkleur, dan kan een verfspoeling in de kleur van je haar al voldoende zijn om de uitgroei bijna onopgemerkt te laten terugkomen.
Geblondeerd haar bruin verven
Is je haar poreus of beschadigd, dan dringt het pigment te makkelijk het haar binnen. De kleur wordt daardoor soms wel drie tot vier kleurhoogtes donkerder. Ben je echt heel licht geblondeerd, dan kun je dus als je naar bruin wilt het beste eerst beginnen met de kleur middenblond (8.0).
Was je haar de eerste 24 uur na een kleuring niet, zodat de pigmenten zich goed kunnen hechten. De pigmenten hechten zich de eerste 24 uur en als je dan gaat wassen, verlies je pigment.
Toners zijn bedoeld om je haar zo te kleuren dat hij net dat speciale karakter heeft. Als je haar net is gekleurd kan het er wat hard uit zien of het heeft nog dat licht gele bloedje van het oplichten. Vaak zie je na het zetten van highlights, babylights of een balayage dat de lijnen nog wat scherp zijn.
Highlights kunnen gezet worden over het hele hoofd of maar een gedeelte. Dit wordt ook wel Half Head Highlighting en Full Head Highlighting genoemd. Het verschil zit hem in de hoeveelheid folies die er worden gebruikt en de plaatsing van de folies.
Highlights zijn eigenlijk gewoon verfstreepjes in je haar. Deze streepjes zijn lichter dan je eigen haarkleur. Juist door een paar tintjes lichter te gebruiken dan je eigen coupe, zorgen ze voor een fris sunkissed effect. De algemene regel is dat je twee of drie tinten lichter dan je eigen haarkleur gebruikt.
Het verschil tussen highlights en balayage is de de manier van aanbrengen (met en zonder folies), de sterkte van het ontkleuren (highlights kunnen lichter door de folies) én highlights worden vanaf de hoofdhuid gezet, terwijl balayage begint vanaf 5cm of verder vanaf de aanzet.
Lichtbruin haar is mooi in combinatie met highlights in *metallic koper* of* warm brons*. Deze subtiele roodbruine tinten geven extra sprankeling aan je donkere coupe.
Een haartoner is een haarproduct met gekleurde pigmenten die je in het haar aanbrengt om ongewenste tinten in het haar te neutraliseren. De toegevoegde pigmenten en de ongewenste tinten heffen elkaar op, zodat alleen de gewenste haarkleur overblijft. Zo heft een blauwe haartoner bijvoorbeeld een oranje tint op.
Er zijn verschillende oorzaken waardoor je haarkleur snel kan vervagen. Dit kan bijvoorbeeld door de zon komen, de verkeerde shampoo, chloor of de haarverf die je gebruikt.
Ga niet te vaak zwemmen
Chloor is helemaal niet goed voor het haar en zeker niet voor gekleurd haar. Het zorgt er soms zelfs voor dat je lokken een groene ondertoon krijgen en dat wil je natuurlijk niet hebben. Een oplossing is om minder vaak te gaan zwemmen.
Je zult misschien kiezen om je haar een natuurlijke kleur te verven, zoals tinten van bruin, zwart, rood of blond. Je kunt misschien ook een kleur kiezen als felrood, blauw, paars, roze, enzovoorts. Blijf voor een natuurlijk effect binnen 1-3 tinten van je natuurlijke haarkleur.
Geblondeerd haar donkerblond verven
Als je haar al is geverfd, kan het ook langer duren om je haar te blonderen. Dit omdat je het eerst moet ontkleuren. Wil je geblondeerd haar donkerblond verven? Kies dan een tint lichter dan je eigenlijk wilt.
Je kunt je haar niet 1-2-3 asblond verven. Dit is écht te mooi om waar te zijn. Deze kleur kun je namelijk alleen maar krijgen door het eerst te ontkleuren. En dat kan alleen maar met behulp van waterstofperoxide.