Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Ja, met gel-, acryl- en harsnagels kun je bijna alles doen, doe alleen bij het gebruik van agressieve schoonmaakproducten even huishoud- of latex handschoenen aan. Je kunt er dus mee in chloor- en zeewater. Plaknagels zijn veel kwetsbaarder, maar gaan er ook niet af door zeewater, wel door stoten of blijven haken.
Het is alleen iets minder leuk voor je nagels. Of beter gezegd: voor je nagellak. Sommige mensen zeggen dat dit door al het chloor komt, maar eigenlijk is water an sich de boosdoener. Water zorgt er namelijk voor dat je nagels sneller breken en broos worden, en hierdoor blijft je nagellak minder goed zitten.
nee hoor van het douchen en in bad liggen laat je acryl niet los. Niets aan het handje dan.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
PAS OP MET WATER
Wanneer je lang achter elkaar met je handen in het water zit, bijvoorbeeld tijdens afwassen, zwemmen, douchen of in bad gaan, veranderen je nagels van vorm.
Vermijd lange periodes in het water (zwemmen, schoonmaken, in bad zitten), gebruik je nagels nooit als gereedschap (tandenstoker, schroevendraaier …) en ga niet aan de lak trekken als het loslaat, want dan kun je je natuurlijke nagel beschadigen.
Op het moment dat je veel in de zon zit of regelmatig onder de zonnebank gaat, kan de gellak verkleuren door de UV-straling. Maar ook door haarverf, agressieve schoonmaakmiddelen, zonnebrandcrème met een Tanner, dagcrème met bronzers, chloor of zout water en ga zo maar door kunnen een verkleuring aan de gellak geven.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Meestal moeten gelnagels na een drietal weken bijgewerkt worden. De nagels krijgen dan terug een gellaag tot aan de nagelriemen.
Veelvoorkomende oorzaken van loslatende of gebarsten gelnagels zijn: Foute voorbereiding van de natuurlijke nagel. Foute toepassing van de producten. Te veel vijlen van de nagelplaat.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Manier 1: Waterstofperoxide en soda
Dip het watje een beetje in de mix en dep het op jouw nagel en onder de bovenkant van jouw nagel, dus het stukje dat uitsteekt. Jouw nagel is dan een beetje nat en laat het 3 minuten inwerken. Spoel het dan af met warm water. Herhaal dit elke 6 weken voor een goed resultaat.
Zo krijg je gele nagels
Nicotine en teer komen in de buurt van je nagels en zorgen voor een verkleuring. Ook mensen met een verslechterde longfunctie hebben meer kans op gele nagels, hoe dit komt is niet precies duidelijk.
Product loopt sneller uit
Uiteraard hebben ze zon en de warmte ook invloed op je producten. Wanneer je werkt met gel, heb je daar vast iets van gemerkt. Gel, en ook gellak, loopt sneller uit bij hogere temperaturen. Wanneer je werkt met acryl, zal je merken dat het product sneller is uitgehard.
Gellak is al jaren zeer populair maar toch stappen ook veel mensen over van gellak naar BIAB. Het grootste verschil tussen deze twee behandelingen zit hem in de stevigheid. Gellak is al zeer sterk maar BIAB geeft net dat stukje extra wat sommige mensen willen waardoor de nagels minder snel breken of scheuren.
BIAB nagels zijn dikker dan gellak, maar dunner dan acryl nagels. Acrylnagels zijn soms beschadigend voor de eigen nagels en moet eraf gevijld worden. Gellak blijft niet altijd 2-3 weken zitten. BIAB nails zijn daarom de perfecte combinatie van acrylnagels en gellak.
Voor een optimale hechting van de gel nagellak met de natuurlijke nagel hebben wij de volgende tips van de professionals; # Zorg ervoor dat je minimaal een uur voordat je gaat lakken niet in aanraking met water bent geweest. # Ben je in bad of onder de douche geweest?
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Een van de meest voorkomende oorzaken van het loslaten van gellak is te dik lakken. Gellak moet altijd in hele dunne laagjes worden aangebracht, hoe dunner hoe beter. Eigenlijk moet je zorgen dat er bijna geen lak aan je kwastje zit. Ieder laagje moet apart uitgehard worden.