Verwarm de oven voor op 150 graden en warm de Kippie producten ongeveer 15 minuten op. Voor uitgebreidere bereidingstips kun je het beste een kijkje nemen op deze pagina.
Bereiding: De kippenpoten worden in de winkels gegrild en zijn dus kant en klaar. Enkel even opwarmen en je kunt ervan smullen! Opwarmen kan in de magnetron (ongeveer drie minuten op 800 watt in de papieren zak) of in de oven (ongeveer 10 minuten op 180 graden, uit de zak halen).
Verwarm de oven in de heteluchtstand naar 180 graden, leg de kip op de bakplaat en verwarm de kip ongeveer 15 tot 20 minuten. Ook hier geldt regelmatig zelf even controleren. Elke oven is anders. Al worden de gegrilde produkten in de airfryer en in de oven het lekkerst, ze kunnen ook in de magnetron opgewarmd worden.
Het gebruik van de Kippiepan is hartstikke eenvoudig. Twintig minuten voor je de gasten verwacht steek je de stekker in het stopcontact en zet de pan op stand 2, een beetje water toevoegen en wachten maar. Om de 5 minuten schep je de inhoud van de pan iets om en zo wordt alles mooi warm zonder dat het aanbrand.
Met bijna 30 kippiepannen moet er wel één voor jouw feestelijke gelegenheid tussen zitten. Maar wat eet je erbij eigenlijk? Bij een hapjes- of vleespan kan stokbrood, patat of aardappeltjes en sla erg lekker zijn. Wat komkommer en tomaatjes erbij.
Borrelen of dineren met de Kippiepan
Het concept van de Kippiepan is heel eenvoudig. Je haalt bij één van de meer dan vijftig winkels een pan met inhoud op. Die inhoud kan variëren van kippenkluifjes tot sateetjes of gemengde snacks, in verschillende formaten.
Of toch maar in de oven? Verwarm de oven voor op 150°, haal de kip uit de zak en gebruik vervolgens een ovenschotel. Plaats de kip in de oven gedurende 15 minuten. Extra tip: voor zowel de microgolf als voor de oven kan je braadsaus vragen!
Grill. De grill is een spiraalvormig warmte-element dat bovenin de oven is geplaatst. Het wordt zeer snel heet en biedt hierdoor een andere manier van bereiden aan dan hete lucht en conventionele stand. Grillen is vooral bedoeld om bijvoorbeeld kip, ovenschotels en vis een knapperig korstje te geven.
Verwarm je oven voor op 180°C en gaar de kipfilets dan, afhankelijk van de grootte en de dikte 10 à 15 minuten. Wanneer ze klaar zijn, haal je ze best uit de oven, draai je ze om en bedek je ze even met wat aluminiumfolie, zodat het vlees nog even kan rusten en het sap door het vlees kan stromen.
Kippenpoot of drumstick
Weet je wat het verschil is tussen een kippenbout en een kippenpoot? De bout is de gehele poot met vel, aangehechte spiermassa en rugstuk. Dat laatste ontbreekt bij de poot. Een kippenpoot past goed in de hand.
Verzadigd vet verhoogt het risico op hart- en vaatziekten. Alleen kip met vel zoals kippenpoten bevat duidelijk meer vet en dus meer verzadigd vet. Kip- en kalkoenfilet is mager vlees. Deze leveren ook minder calorieën.
ZIJN DE PRODUCTEN VAN KIPPIE HALAL? De kip in onze maaltijden, kip in saus (m.u.v. kip in cashewsaus), stokbroden, kipsaté, minisaté en kipdöner is halal geslacht. De overige gegrilde producten zijn niet halal geslacht, maar onder gasverdoving, volgens Nederlandse wetgeving.
Bedrijven die de kip laten stikken
Deze bedrijven zijn door Wakker Dier aangeschreven en blijven plofkip verkopen of geven helemaal geen antwoord: Horecaketens zoals McDonald's, KFC, Burger King, Subway, Kippie, Julia's en FEBO. Snacks van Mora, Iglo, Beckers, Van Dobben, Kwekkeboom, Sadia en Van Oers.
Ook exclusief bij Kippie: de borg van de elektrische hapjespan is slechts 15 euro. Nieuw bij Kippie! €54.
Hoeveelheid per persoon:
De kippenpoten zijn ongeveer 200 gram. Per persoon eet je 1 à 2 kippenpoten bij een maaltijd. Ben je een grote eter? Dan schep je vast wat meer op!
"Doe hem in een vacuümzak met allerlei specerijen en een beetje vocht naar smaak, en laat dat dan garen. Doordat het zo compact verpakt is - er kan dus niks uit qua smaak en vocht - blijft de kip supermals en valt het vlees van het bot. De kipfilet maak je daarmee echt botermals."
6. ALUMINIUMFOLIE OP DE BODEM LEGGEN. Sommige mensen zweren bij een laagje aluminiumfolie op de bodem van de oven om 'm schoon te houden. Niet doen, want hierdoor kun je de hitte onderaan tegenhouden of net gaan reflecteren.
Stoom (bakje heet water) in de oven dient om het laatste deel van het rijsproces (ovenrijs/bakrijs) beter te laten verlopen. In een vochtige bakruimte kan het brood nog wat langer uitrijzen, zonder dat er meteen een korst kan ontstaan.
Ja, dat kan. Op één voorwaarde: de kip moet gloeiendheet zijn, zowel de binnenkant als de buitenkant moet maar liefst 75 °C zijn. Dit kun je alleen meten met een keukenthermometer, dus haal zo'n ding in huis (ook handig voor een perfect rosé gebraad of biefstuk).
Om een aan het spit gegrilde kip opnieuw op te warmen moet je hem uit de verpakking halen en besluiten je of je hem op wilt warmen in de oven, op het fornuis of in de magnetron. Warm het vlees op tot een temperatuur van 75 °C en serveer de warme kip met je favoriete bijgerechten.
De gezondheidswebsite waarschuwt: Salmonella ligt altijd op de loer, en de besmetting van rauwe kip naar gare kip vormt ook een risico. Rauwe kip mag je van Healthline maar een of twee dagen bewaren in je koelkast, gare kip blijft max vier dagen goed.
De winkelproducten (zoals onze gegrilde producten en maaltijden) zijn over het algemeen 3 dagen houdbaar vanaf het moment van afhalen, mits je ze goed gekoeld (onder de 7 graden celsius) bewaard.
Voor de Kippiepan betaal je 15 euro borg. Deze borg krijg je terug als je de pan (schoon) inlevert bij de winkel. Tip: je kunt de pan ook thuis houden en een volgende keer enkel de schaal met inhoud bestellen!