Reacties. Ja, met gel-, acryl- en harsnagels kun je bijna alles doen, doe alleen bij het gebruik van agressieve schoonmaakproducten even huishoud- of latex handschoenen aan. Je kunt er dus mee in chloor- en zeewater.
Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels.
Mag je zwemmen met acrylnagels? Je mag gerust zwemmen met acrylnagels, dit kan absoluut geen kwaad. Het enige wat er kan gebeuren is dat je kunstnagels beginnen te verkleuren door langdurig contact met chloor die in het water aanwezig is.
Hoewel het niet krimpt, kan acryl niet te heet gewassen worden, niet in de felle zon worden gedroogd en ook niet in de droger. Acryl is relatief goedkoop te produceren, maar niet duurzaam. Acryl smelt als het vlam vat en is daardoor minder brandveilig.
Even een uurtje uitharden, wat betekent niet douchen, afwassen etc.., en voila, manicure klaar! Blijven ze goed zitten?
Allergie. Sommige mensen kunnen niet tegen kunstnagels vanwege een allergie. De stoffen in de gelnagel of acrylnagel wekken een allergische reactie op. Ook de lijm, die gebruikt wordt om kant-en-klare kunstnagels te bevestigen, kan een allergische reactie veroorzaken.
Knip kunstnagels nooit, ze kunnen dan barsten! Behalve dat dit erg pijnlijk kan zijn, is dat ook heel slecht voor uw natuurlijke nagels. De enige verantwoorde manier om kunstnagels korter te maken is vijlen. Trek Acrylnagels, Gelnagels of Gellak nooit van uw nagels af.
Acryl, of polyacryl, is een sterke en zachte synthetische vezel die veel op wol lijkt. In tegenstelling tot wol, is acryl isolerend. Als het warm is, kan transpiratievocht niet naar buiten. Je kan er dan inderdaad van gaan zweten.
Polygel aanbrengen lijkt erg op het aanbrengen van acryl. Het grootste en belangrijkste verschil is dat je langer kan modelleren, polygel hardt namelijk pas uit onder de UV/LED lamp. De polygel vloeistof gebruik je om er voor te zorgen dat de polygel niet aan je penseel blijft kleven, zo kan je makkelijker modelleren.
Polycarbonaat is 250 keer sterker dan glas van dezelfde dikte en daarmee vrijwel onbreekbaar. Hierdoor is polycarbonaat altijd een goede keuze bij het kiezen voor een lichtkoepel. Acrylaat is qua materiaal 25 keer sterker dan glas en heeft daarmee dus een stuk lagere slagvastheid dan polycarbonaat.
Je kunt niet zeggen dat acryl beter is dan gel of andersom ,het heeft voornamelijk met voorkeur van de nagelstylist te maken. Gel is flexibeler waardoor de nagel makkelijker meebuigt en dus minder snel breekt. Acryl is daarin tegen veel harder en sterker.
Na het plaatsen van een nieuwe set kunstnagels blijven ze gemiddeld tussen de 3-4 weken mooi zitten. Ze zijn dan in balans, goed opgebouwd en sterk. Je eigen natuurlijke nagel blijft groeien onder de kunstnagel. Tussen de 3-4 weken ontstaat er uitgroei bij de nagelriem.
Ja, met gel-, acryl- en harsnagels kun je bijna alles doen, doe alleen bij het gebruik van agressieve schoonmaakproducten even huishoud- of latex handschoenen aan. Je kunt er dus mee in chloor- en zeewater. Plaknagels zijn veel kwetsbaarder, maar gaan er ook niet af door zeewater, wel door stoten of blijven haken.
Vermijd lange periodes in het water (zwemmen, schoonmaken, in bad zitten), gebruik je nagels nooit als gereedschap (tandenstoker, schroevendraaier …) en ga niet aan de lak trekken als het loslaat, want dan kun je je natuurlijke nagel beschadigen.
Voordelen van zeewater voor de huid
De natuurlijke mineralen in zeewater hebben een antibacteriële en ontstekingsremmende werking. Dit zorgt ervoor dat wondjes sneller genezen en huidirritaties en puistjes minder worden. Zwemmen in zeewater kan ook voordelen bieden voor mensen die last hebben van lichte acne.
Gaat u regelmatig onder de zonnebank? Dan kunnen uw kunstnagels verkleuren. Vraag dan om een UV-topcoat om deze verkleuring tegen te gaan.
In tegenstelling tot wol kan deze stof echter met een stuk minder voorzorg gewassen worden. Kleding van acryl kan namelijk in het gewone wasprogramma op 30 graden worden. Let er wel op dat je het niet te heet wast, want dan krimpt het acryl. Ook met strijken moet je uitkijken.
Gelnagels blijven minder lang mooi dan acrylnagels. Om ongeveer elke drie weken moeten de nagels bijgewerkt worden. Na elke laag moeten de nagels onder de UV-lamp. Hierdoor neemt het veel tijd in beslag.
Kun je gel en acryl ook combineren zodat je de positieve dingen van gel (het makkelijker aanbrengen omdat de gel zich makkelijk verpreid) en van acryl (harder, waardoor hij minder snel breekt). Dus dat je het acryl bijvoorbeeld door de gel mengt voor je het aanbrengt.
Wol, acryl, polyester en viscose zijn erg gevoelig voor pluisjes. Wanneer je het stuk draagt en wast ontstaat er wrijving en bijgevolg dus loshangende bolletjes en pluisjes. Voorkomen is beter dan genezen!
Acryl/Polyacryl
Dit is een sterke, zachte vezel die veel op wol lijkt, is bestand tegen slijtage en wordt veel gebruikt in sokken, sjaals en truien. Plus: net als wol, heerlijk warm en krimpt niet. Min: pilt snel. Wasadvies: 30 of 40 graden wassen, niet in felle zon laten drogen en niet in de droger.
Natuurlijke kledingvezels, zoals katoen en linnen, ademen over het algemeen het beste. Daar zweet je het minst in als het warm is. Katoen is een ademde stof en neemt vocht op. Nadeel is wel dat de stof op een gegeven moment gaat plakken als je veel zweet.
In de kleine ruimte tussen je natuurlijke nagels en acrylnagels kunnen zich snel bacteriën ophopen. Ook kan dit tot (besmettelijke) schimmelgroei leiden. Een van de redenen waarom zorgprofessionals vaak geen acrylnagels mogen gebruiken! Het verwijderen van de acrylnagels kan nadelig zijn voor je huid.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
Acrylnagels zijn wel zeer stevig, maar daardoor ook minder buigzaam. Wanneer je de nagels hard stoot kan dit voor breuken zorgen. Bij het aanbrengen komen er veel vervelende chemische geuren vrij. De nagels hebben weinig glans.