Puree kun je perfect in porties invriezen! Ook ontdooien en terug opwarmen gaat gemakkelijk. Haal de puree de avond voordien uit de diepvries en laat hem in de koelkast ontdooien.
Leg dan plastic folie bovenop de puree, zo voorkom je dat er een laagje ijs wordt gevormd. Sluit de potjes ook goed af. Op die manier kan je de puree 2 à 3 maanden in de vriezer bewaren. Tip: breng labels aan op de potjes zodat je weet hoe lang de puree al in de diepvriezer staat.
Koop diepvriesetiketten en label de verpakking met datum en product. Plaats de bakjes puree achterin de vriezer bij een temperatuur van -18°C graden of lager. Maximaal 2 tot 3 maanden in de vriezer bewaren en in de magnetron opwarmen.
Verse, net gemaakte, aardappelpuree kun je maximaal 2 dagen bewaren in de koelkast. Buiten de koelkast slechts enkele uren.
Puree kun je perfect in porties invriezen! Ook ontdooien en terug opwarmen gaat gemakkelijk. Haal de puree de avond voordien uit de diepvries en laat hem in de koelkast ontdooien. Ik warm de puree op in een bodempje warme melk, op een zacht vuurtje.
Warm de puree op een zacht vuurtje voorzichtig op, en vergeet niet geregeld te roeren. Andere manieren zijn in de microgolf of in de oven, telkens met een beetje melk, room of boter er aan toegevoegd.
Hutspot kun je ongeveer twee maanden in bevroren toestand bewaren in de vriezer. In de koelkast kun je hutspot afgedekt nog twee tot drie dagen bewaren.
bereidingstip:Puree kun je van tevoren bereiden. Koel de puree dan af in een ingevette ovenschaal. Verdeel er, voordat je de puree in de oven opwarmt, klontjes roomboter over en bestrooi met wat paneermeel. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 185 °C.
Ongekookte aardappelen invriezen doe je beter niet. Gekookte aardappelen invriezen, dat kan wel. Ze blijven ongeveer een week goed. Tip: maak er eerst puree van en vries die in.
Aardappelpuree kun je, afgekoeld, ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt aardappelpuree ook invriezen en ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Zo heb je bijvoorbeeld wortelstamppot, andijvie, zuurkool, boerenkool, prei en spinazie. Een groot deel van deze stamppotten kunnen prima ingevroren worden. Aardappels kunnen doorgaans niet zo goed tegen invriezen, tenzij je ze pureert; wat het geval is bij stamppot.
Kun je geraspte wortels invriezen? Zeker, maar je kunt wortels beter in stukken invriezen. Ontdooide geraspte wortels kun je prima bij een soep of stoofschotel toevoegen.
Bewaartip voor dit product. Laat restjes altijd snel afkoelen en zet ze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Of bereid aardappelpuree uit een pak. Laat de puree afkoelen en doe hem over in een diepvries- en magnetronbestendige bakje en vries na het afkoelen in. Bewaartijd 1 à 2 maanden.
Aardappelpuree kun je, afgekoeld, ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Je kunt aardappelpuree ook invriezen en ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Zo verwarm je aardappelpuree het best in de magnetron
Bedek strak met magnetronfolie, zet de magnetron op de helft van zijn vermogen en zet 'm aan voor 1 minuut. Roer de puree om, test hoe warm hij nu is, en herhaal dit met elke keer zestig seconden op vijftig procent van het vermogen.
Verwarm de oven dan voor op 185°C. Zet de schaal eerst afgedekt met aluminiumfolie in de oven en warm het geheel in 25-35 minuten op tot flink heet. Haal de laatste 10 minuten het aluminiumfolie eraf, zodat er een korstje op komt.
Een gerecht met wortelen invriezen is ook mogelijk. Als de wortelen geblancheerd, gekookt, gestoomd of op een andere manier bereid werden, mag het zo in de diepvries.
De beste manier om groenten in te vriezen, is om ze eerst te blancheren. Dan houden ze hun vitaminen en hun kleur. Schil de wortels, snijd ze in rondjes of balkjes en blancheer ze 4 minuten. Koel ze zo snel mogelijk af (spoel ze met koud water of ijswater) en vries ze dan in kleine porties in.
Antwoord: Wortelen kunnen het beste vers gevoerd worden. Bevroren wortelen die weer ontdooien krijgen zeer snel rottingsverschijnselen, wat koliek of diarree kan veroorzaken. Het voeren van bevroren of ontdooide wortelen kan gevaarlijk zijn, dus dit kan het beste vermeden worden.
1 grote knolselder is goed voor knolselderpuree voor 4 personen. Is er nog over? Je kan het perfect invriezen!
Broccolipuree of broccolisoep invriezen is geen enkel probleem, want elk warm gerecht met broccoli kan je invriezen. Erg handig als je een portie over hebt.