Laat de worstenbroodjes eerst op kamertemperatuur komen, leg daarna de worstenbroodjes 8 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Als de worstenbroodjes nog bevroren zijn dien je deze 14 minuten in een voorverwarmde oven op te warmen.
Verwarm de oven voor op 170°C. Na ongeveer 8 minuten in de oven zijn de worstenbroodjes heerlijk warm en krokant. Het opwarmen kan op een bakplaat of rooster in het midden van de oven.
Worstenbroodjes hoef je niet te ontdooien, en kun je direct 12 tot 13 minuten opwarmen in oven of airfryer. De oven moet voor verwarmd worden op 175 graden. Ontdooi je de broodjes eerst, en dat doe je dan in de koelkast, hoeven de broodjes nog een minuut of 8 opgewarmd worden.
Ja, je kunt worstenbroodjes invriezen, dat is geen enkel probleem. Het is wel belangrijk dat je de worstenbroodjes in een zakje in de vriezer bewaart, tegen het uitdrogen.
Het worstenbroodje is ontstaan als een manier om vlees langer houdbaar te maken door het in deeg te rollen en te bakken. Het wordt traditiegetrouw vooral gegeten tijdens kerst (na de mis) en met carnaval. Het worstenbroodje kan zowel warm als koud worden gegeten.
In tegenstelling tot wat velen denken kunt u pas gekocht worstenbrood het beste in de koelkast leggen om ze hier bewaren. Leg worstenbrood bij voorkeur dus niet in de voorraadkast of kelder. Dit kan het worstenbroodje een stuk taaier maken. De koelkast houdt de broodjes ook koel.
Worstenbroodjes hoef je niet te ontdooien, en kun je direct 12 tot 13 minuten opwarmen in oven of airfryer. De oven moet voor verwarmd worden op 175 graden. Ontdooi je de broodjes eerst, en dat doe je dan in de koelkast, hoeven de broodjes nog een minuut of 8 opgewarmd worden.
Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.
De (hete lucht) oven voorverwarmen op 185 oC. Product afbakken gedurende 20-23 minuten op 200 oC. Wij raden u aan de exacte baktijd even zelf uit te proberen. Het bereidingsadvies geldt voor zowel bevroren als ontdooid product.
De meeste mensen zijn te porren voor een worstenbroodje met… mosterd! Deze scherpe saus staat op de tweede plaats, met 11%. Daarna volgen curry, mayo en ketchup.
Magnetron. Uiteraard kan je altijd nog sneller ontdooien: in de magnetron (op de ontdooi-stand) of in lauwwarm water. Dit is echter minder efficient (het kost energie en water) maar het is wel sneller. De magnetron is ook een veilige manier omdat de straling vna een magnetron schadelijke bacteriëen kan doden.
In de microgolfoven (5 à 10 minuten)
In de magnetron kun je vlees ontdooien binnen de 5 of 10 minuten, maar je moet voorzichtig zijn. Gebruik bij voorkeur de ontdooistand: wanneer je het vlees ontdooit op een te hoog vermogen, zullen er al stukjes beginnen te garen en dat is niet de bedoeling.
Rol de bollen uit tot een ronde plak en vorm de worstenbroodjes. Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Als je bekend bent met Brabant dan ken je de worstenbroodjes vast ook wel. De broodjes kun je kant-en-klaar kopen en even opwarmen in de oven, maar hoe leuk om ze eens zelf te maken? De worstenbroodjes krijgen een twist door de broodjes af te toppen met sesam- en maanzaad.
Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, voor een hete lucht of airfryer verwarm je voor naar 160° Celsius. Pak de saucijzenbroodjes losjes in met aluminiumfolie. Leg de saucijzenbroodjes in het midden van de oven. Na ongeveer 15 minuten zijn je saucijzenbroodjes weer heerlijk warm.
Als u de worstenbroodjes hetzelfde weekend nog gaat eten, kunt u ze gerust buiten de koeling bewaren.
bevroren: ±18 min. ontdooid: ±14 min. Hoe houd ik saucijzenbroodjes warm? Verwarm de oven voor naar 180° Celsius, voor een hete lucht of airfryer verwarm je voor naar 160° Celsius.
De gehaktstaven laten zich goed invriezen. Het vouwen van de saucijzenbroodjes kun je dan doen op het moment dat je ze wilt eten, je moet bladerdeeg namelijk niet ontdooien en opnieuw invriezen. Alleen met zelfgemaakt bladerdeeg kun je de volledige saucijzenbroodjes ongebakken invriezen en binnen drie maanden afbakken.
Zet de oven op 150-175 graden en leg het koude saucijzenbroodje er circa 6-8 minuten in. Dan is de korst lekker krokant en de worst (lauw)warm. Magnetron: Nooit de magnetron gebruiken, want dan worden de broodjes slap.
U kunt worstenbroodje echter al bevroren opwarmen. Om bevroren worstenbroodjes op te warmen moet de oven echter tot circa 170 graden Celcius worden voorverwarmd. Hierna kunnen de worstenbroodjes voor circa 13 minuten lang opgewarmd worden.
Bak de bollen in een op 200°C voorverwarmde oven in 20 à 25 minuten goudbruin.
Het brood is ongeveer vijftien centimeter lang en is gevuld met een worst van gehakt. In tegenstelling tot het saucijzenbroodje en het Belgische worstenbrood is het Brabants worstenbrood niet van bladerdeeg, maar van zacht witbrooddeeg gemaakt.
Wij raden u aan om de worstenbroodjes (2 of meer stuks) op een temperatuur van 200 graden Celsius te bakken voor vier minuten of langer. Dit hangt af van hoe warm u de broodjes wilt hebben.
Bestrijk de worstenbroodjes met een losgeklopte eidooier en bak ze af in de Airfryer. De baktijd is 15 minuten op 170 graden.
Wil je worstenbroodjes warm maken of verse croissants weer krokant krijgen? Bak ze dan 3 minuten op 180 graden af. Er is wel een uitzondering. Diepgevroren croissant en chocoladebroodjes moeten volgens de verpakking op 185 graden.