Maar maagdenvlieshersteloperaties zijn omstreden. Vooral omdat er fysiek niets te herstellen valt. Maagden hebben namelijk geen vlies dat dichtzit, maar een plooi, die niet per se zichtbaar verandert na de eerste keer seks. Ook is het niet zo dat maagden altijd bloeden bij de eerste keer.
En je maagdenvlies groeit ook zeker niet terug. Dit hoorde je misschien wel eens in de kleedkamers op school, maar is complete onzin. Wel kan de boel allemaal meer gaan ontspannen bij het gebrek aan activiteit. En zal je bij je volgende vrijpartij misschien wat meer gestimuleerd moeten worden.
Een hymenoplastie is een eenvoudige ingreep om een gescheurd maagdenvlies te herstellen of een maagdenvlies te bouwen waar er geen was. Het is belangrijk om te weten dat het herstel van het maagdenvlies je je maagdelijkheid niet teruggeeft.
Aan het maagdenvlies kun je zien of je nog maagd bent. Het maagdenvlies kan gemakkelijk beschadigd worden door gymnastiek of een tampon. Het maagdenvlies zit diep in de vagina en wordt niet gepasseerd als de penis maar een klein stukje wordt ingebracht.
Als een meisje geen maagd meer is en dat wil verhullen, kan ze ervoor kiezen om een maagdenvlieshersteloperatie uit te laten voeren. Dan wordt er een hechting gezet waardoor ze 'strakker' wordt en eventueel bloedt tijdens haar huwelijksnacht. De ingreep duurt ongeveer 30 minuten. Kosten zijn zo'n 1000 euro.
Het maagdenvlies is een mythe
Wel is het niet echt een vlies dat de vagina-ingang afsluit, maar een soort kraagje rond de ingang van de vagina. Er moet er dan ook niets doorprikt of gescheurd worden. Er bestaan maagdenvliezen in alle vormen en maten. Het randje kan glad of gekarteld, dik of dun, soepel of stug zijn.
Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is. Dit kan trouwens ook gebeuren als je alleen maar friemelt met elkaar.
Niet echt een ding. Uit cijfers blijkt dat er meer mannen dan vrouwen maagd zijn in Nederland. Gemiddeld 20 procent van de mannen tussen de 21 en 25 heeft geen orale seks of geslachtsgemeenschap gehad. Bij vrouwen in dezelfde leeftijd is dat 15 procent.
In het kort: Bij een contactbloeding heb je last van bloedverlies tijdens of na het vrijen. Veel voorkomende oorzaken zijn vaginale droogheid, een ontsteking aan de baarmoedermond of wondjes door bijvoorbeeld ruig seksueel contact of een ontmaagding. Vaginaal bloedverlies kan worden veroorzaakt door chlamydia.
In de Koran staat dat een vrouw voor het huwelijk geen seks mag hebben, dus zij moet maagd blijven tot het huwelijk. Ook geldt dit door de man. De eerste keer hoeft natuurlijk niet gelijk op de eerste avond na de bruiloft plaats te vinden, het belangrijkste is dat het kersverse koppel hier beide aan toe is.
Clara Meadmore, geboren in Schotland, leefde in Egypte, Canada en Nieuw-Zeeland, alvorens ze 40 jaar geleden zich settelde in het Engelse Cornwall.
Het is heel normaal dat er momenten zijn in het leven dat je minder zin hebt in seks. Maak er dus niet meteen een probleem van. Vaak gaat minder zin in seks vanzelf over, maar sommige mensen hebben lange tijd helemaal geen zin in seks of hebben nog nooit een seksueel verlangen gehad en zijn bijvoorbeeld aseksueel.
De gemiddelde leeftijd waarop meisjes hun maagdelijkheid verliezen is 15, 16 jaar. Een rondvraag op een Nederlandse tienerwebsite toont aan dat meisjes minder seksueel actief zijn als algemeen wordt gedacht. 43 procent van de ondervraagden is er nog maagd.
Je immuunsysteem verzwakt
Seks versterkt het immuunsysteem. En dat systeem komt goed van pas in deze tijden. Tijdens seks maak je namelijk antilichaampjes aan die bacteriën en infecties buiten de deur houden. Als je langere tijd geen seks hebt dan staakt dit proces helaas en gaat je immuunsysteem omlaag.
Als een man tot vier dagen geen zaadlozing heeft, komt dat de spermakwaliteit en de kans op bevruchting ten goede. Maar duurt de onthouding langer, dan stijgt de kans op DNA-schade in de spermacellen. Over het geheel genomen lijkt het erop dat seks beter voor je gezondheid is dan geen seks.
Is de seksdrang van mijn partner normaal? Een normale hoeveelheid bestaat dus niet. De seksdrive is iets persoonlijks en als je genoeg seks hebt om zelf met een tevreden gevoel je leven te leiden, dan zit alles goed. Voor de een is dat drie keer per week, en voor de ander weer eens in de twee weken.
Je kan aan het maagdenvlies niet zien of iemand seks heeft gehad. Ook een dokter kan dit niet zien. Zelfs als je vaak seks hebt gehad, kan het maagdenvlies nog intact zijn. Bloeden tijdens de seks hoeft niet te komen door een beschadiging aan het maagdenvlies.
Blijkbaar kan het zomaar gebeuren dat je bepaalde spieren in je bekkenbodem aanspant tijdens de seks zonder dat je dit bewust door hebt, waardoor je tijdens of na de seks pijn hebt en dus ook wellicht uitgescheurd bent.
Wanneer je als meisje opgewonden, vochtig en ontspannen bent, doet de eerste keer meestal geen pijn en heb je niet of nauwelijks bloedverlies. Wist je dat de meeste meisjes niet bloeden tijdens of direct na hun eerste keer? Als je toch bloedt, komt dat meestal door de spanning.
Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017. In 2012 was dat 14,4 jaar.
Maagden zijn gevoelig en menslievend. Ze stellen zich gereserveerd op, waardoor ze ook afstandelijk kunnen overkomen. Een Maagd cijfert zichzelf makkelijk weg en neemt soms te veel verantwoordelijkheid op zijn schouders.
Van de 25-jarige mannen is 32% nog maagd. En bij de vrouwen is dat 22%. Toch rust er een enorm taboe op de maagdenstatus onder jongeren.
Diepe penetratie is belangrijk als je zwanger probeert te worden, want het sperma komt zo dieper in de baarmoederhals terecht dan bij oppervlakkige penetratie. De volgende houdingen kunnen daarbij helpen: Op z'n hondjes: bij deze houding zit je op handen en knieën voor je partner.
Wanneer vrijen om zwanger te worden? Om zwanger te worden is het meestal genoeg als je ongeveer om de 2 tot 3 dagen vrijt. Vaker kan ook, maar is niet nodig. De zaadcellen blijven een paar dagen leven in de baarmoeder.
Het maagdenvlies zal meestal vanzelf scheuren of oprekken door het uitoefenen van bepaalde sporten (paardrijden, fietsen, turnen), masturbatie, tampongebruik of geslachtsgemeenschap. Gebeurt dit niet spontaan, dan kan een arts het maagdenvlies oprekken of klieven.