Aluminiumfolie is zeer geschikt om te gebruiken als je voedsel in de diepvries wil bewaren omdat het bestand is tegen extreme temperaturen. Het voedsel blijft vers en smakelijk en er kan geen vriesbrand ontstaan.
Naast dat aluminiumfolie restjes niet luchtdicht afsluit, levert het gebruik ervan nog een gevaar op. En dat is bij zoute en zure levensmiddelen. Het aluminium in het folie reageert hier sterk op. Het lost op en komt zo in de voedingsmiddelen terecht.
Verpak de vis daarvoor goed in diepvrieszakken of -bakjes. Magere vis, zoals kabeljauw en koolvis is in de diepvries (minimaal -18 °C) zo'n zes maanden houdbaar. Vette vis (zoals zalm en makreel) en bereide vis (als kibbeling en gerookte paling) blijven ingevroren drie maanden goed.
Aluminiumfolie of "zilverpapier" is geschikt om eten koel te bewaren in de ijskast of diepvries. Maar u kan er maaltijden ook mee afdekken om ze op te warmen in de oven. Aluminiumfolie wordt geleverd in een handige dispenserdoos. Materiaal: aluminium.
Plastic huishoudfolie
Per gram is huishoudfolie zo'n acht tot negen keer minder belastend voor het milieu dan aluminiumfolie dankzij de CO2 productie.
Aluminiumfolie is zeer geschikt om te gebruiken als je voedsel in de diepvries wil bewaren omdat het bestand is tegen extreme temperaturen.
Folieverpakking is wellicht een betere keuze voor toepassingen met hoge temperaturen en voor items die maximale bescherming tegen lucht en vocht nodig hebben . Plastic verpakking is wellicht handiger en kosteneffectiever voor dagelijks gebruik en voor items die niet zoveel bescherming nodig hebben.
Zelf zeevruchten invriezen
Voorverpakken in een "klevende" wrap om een barrière of strakke "huid" rond het product te vormen. Plaats in een duurzame plastic diepvrieszak, diepvriesfolie of aluminiumfolie . Knijp zoveel mogelijk lucht uit de zak of wrap voordat u deze dichtmaakt.
Bakpapier is plasticvrij en u kunt het vouwen tot de gewenste vorm , waardoor het een geweldig materiaal is om voedsel in te vriezen. Vriest u vlees in, maar wilt u cold turkey stoppen met verspillen? Probeer dan eens slagerspapier! Dit is ontworpen om vlees en vis in te pakken en het vers en bevroren te houden.
Dingen die je beter niet kunt invriezen
Een stuk kaas, dit komt de smaak en structuur niet ten goede. Rauwe en gekookte eieren, gebakken eieren kan dan weer wel. Rauwe aardappels, deze bevatten te veel vocht.
Prik met je mes of een scherp gereedschap 10-15 gaten in de krant of het pakpapier voor isolatie . Door gaten in het papier te prikken, kunnen de droge ijsdampen door de isolatie heen dringen en de vis bevriezen.
Ons advies is om ingevroren vis maximaal 3 maanden in de vriezer te bewaren. Vries verse vis zo snel mogelijk na ontvangst in. Onze verse vis is vacuüm verpakt en kan dus zo in de vriezer. Zet de invriesdatum op de verpakking en vries de vis zo snel mogelijk in.
Productlijst houdbaarheid: brood bewaart het minst lang
Rauwe kip: 9 maand, rundvlees 6-12 maanden, varkensvlees 4 maanden. Vis: voor magere of vette vis is het anders. Voor vette vis, zoals zalm is het 3 maanden.Voor magere vis, zoals kabeljauw, is het 6 maanden.
Bakpapier gebruik je het beste als je brood, taart of koekjes gaat bakken. Of voor kaasachtige of andere kleverige etenswaren. Bakpapier heeft namelijk een antikleeflaagje, waardoor het niet blijft plakken aan de ingrediënten. Aluminiumfolie heeft dat niet.
Als je voedsel warm wil houden, is het een goed idee om het in te pakken met de reflecterende en dus glanzende kant van de aluminiumfolie aan de binnenkant. Wil je voedsel koud houden, dan is het beter dat de matte kant aan de binnenkant zit.
Ik neem aan dat je het gewoon over aluminiumfolie hebt? Aluminium is niet giftig oid. Een klein stukje kan echt geen kwaad.
Zalm kan tot drie maanden vers blijven als het ingevroren is. Voor het bewaren in de vriezer volgt u dezelfde stappen als voor het koelen, maar let u er extra goed op dat de zalm luchtdicht verpakt is in plastic en aluminiumfolie. Blootstelling aan lucht zorgt ervoor dat de vis bederft.
Hier zijn een paar methoden om in te vriezen: Maak de vis schoon en doe hem in een diepvriesbestendige ziploc-zak. Voordat u hem dichtritst, moet u ervoor zorgen dat alle lucht eruit is, of zoveel mogelijk lucht. Overweeg om de vis in aluminiumfolie te wikkelen en hem vervolgens opnieuw in diepvriespapier te wikkelen voordat u de vis invriest.
Bacteriën. Als vlees of vis snel genoeg wordt ingevroren, krijgen bacteriën weinig kans. De snelheid van het invriezen waarborgt ook de smaak en textuur van diepgevroren vlees en vis.
Plasticfolie is waarschijnlijk het meest gebruikte verpakkingsmateriaal en de op één na beste keuze voor invriezen, vooral als het product dubbel is verpakt . Deze verpakkingsmethode is vooral goed voor het verpakken van grote vissen, zoals zalm en meerforel.
Ja, het is veilig om vlees of gevogelte direct in de supermarktverpakking in te vriezen , maar dit type verpakking is luchtdoorlatend. Tenzij u het voedsel over een maand of twee gaat gebruiken, wikkelt u de verpakkingen in met luchtdichte, stevige folie of diepvriesfolie.
Rauwe of gekookte vis en zeevruchten kunnen worden ingevroren in een conservenblik of een nieuwe, met was behandelde of plastic doos .
Aluminiumfolie, diepvriespapier, plastic bakjes en plastic diepvrieszakjes helpen voedsel om de optimale kwaliteit in de vriezer te behouden . Plasticfolie alleen biedt niet genoeg bescherming, maar kan worden gebruikt om voedsel in een andere verpakking te scheiden.
Deze kunnen tegen temperaturen tot 260 graden en zijn herbruikbaar.
Veilige methoden voor het verpakken van voedsel in aluminiumfolie
Vermijd het direct inpakken van zure of zoute voedingsmiddelen in folie; overweeg in plaats daarvan glazen of BPA-vrije containers te gebruiken. Voor langere opslag, gebruik folie met een luchtdichte container of plasticfolie.