Zowel audio- als video-oproepen via Signal zijn eind-to-eind-versleuteld.Audio- en video-oproepen worden ondersteund op alle platformen waarop de Signal-app gestart kan worden - Android, iOS en Desktop.
Ga naar 'Chats' en zoek de persoon op die u wilt videobellen; Klik de persoon aan die u wilt videobellen en klik rechtsboven op het camera-icoontje (naast het telefoon-icoontje); Als de ander opneemt, begint het gesprek.
Videobellen is een fijne manier om elkaar op afstand te 'zien'. Nog een voordeel: je belt elkaar gratis via internet, dus het kost je geen belminuten. Het is misschien wel even wennen om jezelf op een scherm te bekijken.
Maar voor degenen die overwegen om WhatsApp te verlaten, wat is de betere keuze: Signal of Telegram? Uit recent onderzoek naar apps voor beveiligde berichtenuitwisseling blijkt overtuigend: Signal heeft standaard betere privacy- en beveiligingsfuncties dan Telegram.
In Signal zit zo'n online status-functie niet ingebouwd. Niemand kan zien of jij momenteel in Signal zit en of je online bent. De kans op gestalk is daardoor een stuk minder. Als bonus kun je in Signal zelfs de typindicatoren uitschakelen.
Signal is een chat- en bel-app waarmee je versleuteld kunt communiceren met andere gebruikers. De applicatie werkt vergelijkbaar met WhatsApp, maar versleutelt met eind-tot-eind-encryptie al je gesprekken zodat niemand (inclusief de makers) ze af kan luisteren.
Controleer je internetverbinding
Videobellen vraagt veel van de netwerkverbinding. Een goede basis is cruciaal. De meest voorkomende oorzaak van problemen bij het videobellen is de internetsnelheid en/of kwaliteit. Over het algemeen zijn kabelnetwerken stabieler dan draadloze verbindingen.
Via internet kun je gratis bellen en groepsgesprekken voeren via diensten als Skype, Viber en WhatsApp. Online bellen naar alle vaste en mobiele nummers is mogelijk, tegen gunstige tarieven en soms gratis.
Met WhatsApp-videobellen kun je jouw familie en vrienden op afstand tóch even face-to-face spreken. Deze mogelijkheid is gratis en werkt heel makkelijk.
Met het videobellen verstook je gemiddeld 20 megabyte per minuut, ofwel zo'n 1,2 gigabyte per uur. Let op: Het gaat hierbij nog om een bèta-versie van de functie. Mogelijk wordt de functie nog bijgewerkt en gaat het dataverbruik op een lager moment omlaag.
Geschikte app kiezen
Over het algemeen geldt: hoe gevoeliger de informatie die je via het scherm bespreekt, hoe belangrijker het is dat de app die je gebruikt voor videobellen goed beveiligd is. Let er bijvoorbeeld op dat de gesprekken worden versleuteld. Dat is extra veilig, want zo kan niemand meeluisteren.
WhatsApp biedt dezelfde mogelijkheid, maar dan met 'slechts' acht mensen. In de meeste gevallen zal dat genoeg zijn, maar de optie om meer mensen toe te voegen blijft fijn. De persoon die in een FaceTime-groepsgesprek aan het woord is, komt groter in beeld te staan dan de andere deelnemers.
Beeldbellen is snel, makkelijk voor je klanten (zij bepalen het tijdstip) en net zo persoonlijk. Voor het bespreken van complexe onderwerpen kan video zelfs persoonlijker of duidelijker zijn dan een fysieke afspraak, omdat je documenten of je scherm met klanten kunt delen.
Bellen via wifi kost hetzelfde als bellen via het mobiele netwerk van je provider. De gebelde minuten staan dan ook gewoon op de rekening van je provider. Voor bellen via wifi worden geen extra kosten berekend. Heb je bijvoorbeeld een abonnement met 100 belminuten, dan kun je die gebruiken voor het bellen via wifi.
Met spraakoproepen bel je gratis naar je contacten via WhatsApp, ook als ze in een ander land zijn. Voor spraakoproepen wordt gebruikgemaakt van de internetverbinding op je telefoon in plaats van je belminuten.
Als iemand je belt via WhatsApp terwijl je al in een WhatsApp spraak- of videogesprek zit, ontvang je afhankelijk van het soort gesprek een melding. Je kunt dan kiezen om het gesprek te beantwoorden of te weigeren.
Een videochat werkt volgens hetzelfde principe als bellen met een telefoon met als verschil dat je elkaar kan zien. Hiervoor gebruik je de camera van je computer of smartphone. Buiten een computer of smartphone heb je ook een stabiele internetverbinding nodig.
Chatdiensten als WhatsApp en Signal zijn standaard versleuteld en dat zou aftappen onmogelijk maken voor politie en inlichtingendiensten.
Om te zien wie van je vrienden Signal gebruikt, tik je op het icoontje rechtsboven (iOS) of rechtsonder (Android). Je ziet nu een lijst van contacten die ook een Signal-account hebben.
Signal is een platformonafhankelijke versleutelde berichtenservice die is ontwikkeld door de Signal Foundation en Signal Messenger LLC. Het gebruikt het internet om privé- en groepsberichten te versturen. Ook het versturen van spraakberichten, afbeeldingen, video's, en andere bestanden is mogelijk.