Krieltjes Invriezen, ook wel krielaardappelen genoemd, is natuurlijk net zo goed mogelijk als het invriezen van aardappelen. Een goede methode om dit langer houdbaar te maken. Normaliter kopen veel mensen de krielaardappelen in de winkel uit de vriezer, en je kunt het eigenlijk goed vergelijken met ingevroren patat.
Re: Kun je voorgekookte krieltjes invriezen? Ja hoor, krieltjes, partjes, schijfjes, het kan allemaal!
Je kunt aardappelen op verschillende manieren invriezen. Je kunt aardappelen eerst pureren en dan invriezen, koken of frituren. Bij laatstgenoemde moet je aardappelschijfjes 4 min frituren zodat ze dichtschroeien, vervolgens laten afkoelen en in luchtdichte plastic zakjes invriezen.
Sprijd de krieltjes dan uit op een bakplaat met bakfolie belegd of doe ze in een anti-aanbak ovenschaal/braadslee. Laat ze dan bakken in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden C. ( of rond 180 graden C als je een convectieoven hebt) Rond 20 min.
Abonnee. Bij Cela Vita adviseren zij u de aardappeltjes niet in te vriezen omdat zij dan niet meer de kwaliteit kunnen garanderen welke u gewend bent. Invriezen heeft gevolgen voor de bak- en smaakkwaliteit.
Het kan maar ideaal is het zeker niet. De aardappel verliest veel van zijn smaak en neemt veel vocht op dat ijs vormt in de vriezer. Bij het ontdooien gaat de aardappel dat vocht vrijlaten en dus weer redelijk wat smaak erbij. Wanneer je het toch doet, zorg er dan voor dat ze heel goed luchtledig verpakt zijn.
De aardappelen kunnen het beste bewaard worden op een koele en donkere plaats. Hier kunnen ze wel enkele weken bewaard blijven. Bewaar ze niet te lang, want dan kunnen uitlopers (spruiten) ontstaan. Hierdoor worden de aardappelen taai en loopt het vitamine C-gehalte sterk terug.
Hoe Krieltjes invriezen? Een zak voorgekookte krieltjes kun je meteen invriezen, gewoon in de zak.
Doe de 'gewone' voorverpakte krieltjes voordat ze de pan in gaan een paar minuten in de magnetron. Dit kan vaak door wat gaatjes te prikken in de verpakking of door ze in een magnetron bakje te doen met een klein beetje water. Zet ze ongeveer 5 minuutjes in de magnetron en bak ze daarna krokant in de pan.
Krieltjes koken
Krieltjes moet je niet schillen: ze zijn zowel met als zonder schil overheerlijk. Staan er gekookte krieltjes op het menu, zet dan een kookpot met gezouten water op het vuur. Kook de krieltjes vervolgens gedurende ca. 15 minuten gaar.
Koelverse verpakte aardappelen hebben een houdbaarheid van ongeveer een week. Na opening van de verpakking wordt aangeraden om de inhoud binnen 1 dag te gebruiken. Vacuüm verpakte en gepasteuriseerde aardappelen zijn een maand houdbaar in de koelkast.
Voorgekookte verse krieltjes uit de supermarkt bak je gemiddeld 10 minuten lang op 160 graden in een voorverwarmde Airfryer. Na 5 minuten even door elkaar husselen is wel aan te raden.
Dep de aardappels goed droog en vries ze in porties in. Bevroren aardappels hoef je niet eerst te laten ontdooien, maar kun je direct verwerken in een gerecht.
In theorie zou het kunnen, maar lekkerder worden je rauwe en gekookte aardappels niet van een verblijf in de vriezer. Een aardappel bestaat namelijk voor 80 procent uit water. Wanneer een aardappel bevriest, scheidt het water zich van de zetmeelkorrels en andere voedingsstoffen.
Als je aardappels gekookt hebt, zijn ze nog 2 dagen houdbaar in de koelkast en zo'n 3 maanden in de diepvries. Het aardappelras, kooktype en de kwaliteit bepalen waarvoor de aardappel geschikt is. Er zijn verschillende soorten aardappelrassen verkrijgbaar.
Re: Huishoudvraagje - invriezen aardappelschijfjes
geen probleem, als ze eerst gekookt zijn is het het makkelijkst. AArdappelschijfjes kun je ook bevroren kopen.
Krijg je visite? Mik dan op 250 gram ongekookte aardappelen per persoon. Dit is het gemiddelde voor een volwassene. Gebruik voor een grotere eter 300 gram aardappelen.
Aardappels opnieuw bereiden
Gebakken aardappelen kun je goed opwarmen in de magnetron. Aardappelpuree in de magnetron, maar wel om de dertig seconden roeren. Patat kun je heel kort in de pan opbakken met een klein beetje boter.
Aardappelen ontdooien en bereiden
Bij het invriezen hebben we de aardappelen slecht geblancheerd, of kort gekookt. Nu eerst in de koelkast laten ontdooien, dan in kokend water gedurende ongeveer 15 minuten koken. De ontdooide aardappelen hoef je niet verder te koken als je deze op de grill of barbecue legt.
Je kunt sla maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren, maar als je het tot slasoep verwerkt verleng je de houdbaarheid tot 12 maanden.
De beste aardappelen die je kunt gebruiken voor in de Airfryer zijn Agria of Bintje. Deze zijn wat steviger en bevatten minder zetmeel dan andere aardappelen. Door teveel zetmeel worden gebakken aardappelproducten wat slapper.
Op aardappelprodukten uit de koeling staat een Te Gebruiken Tot-datum (TGT): mits gekoeld kun je ze tot dan veilig eten, daarna niet meer. Tenzij je ze meteen invriest.
Op aardappels hoeft geen houdbaarheidsdatum te staan. Gemiddeld zijn ze in huis twee tot drie weken houdbaar, maar na een tijdje treedt er wel kwaliteitsverlies op. Bewaar aardappelen altijd op een donkere plaats. Onder invloed van licht wordt de natuurlijke gifstof solanine gevormd.
Wanneer u de aardappelen namelijk bewaart in de koelkast gaat de kwaliteit razendsnel achteruit. Door de kou wordt het zetmeel in de aardappelen omgezet in suikers. Ook kunnen aardappelen niet goed tegen het vocht in een koelkast. Daar kunnen ze van gaan rotten.