Kijken we puur naar de vraag of je van jezelf moet houden om een relatie te kunnen krijgen, dan is het antwoord simpel. Namelijk: nee. Ook als je jezelf niet volledig accepteert, niet veel zelfvertrouwen hebt of jezelf domweg “stom” vindt, kun je best een relatie met iemand aangaan.
Mensen die van zichzelf houden, houden zich vast aan hun eigen ervaringen. Weten zelf wat goed is en denken niet zwart/wit of goed of slecht. Zij weten dus dat ze aan zichzelf moeten werken zonder dit erg te vinden. Ze begrijpen dat fouten maken menselijk is en dat ze van hun fouten kunnen groeien.
Het lijkt erop dat een gebrek aan liefde, zorg, aandacht en respect in de kindertijd de oorsprong kan zijn van een laag gevoel van eigenwaarde. Andere mogelijke oorzaken zijn onder meer overbeschermende ouders, het niet hebben van duidelijke grenzen en cultuur.
Jezelf analyseren is goed, maar houd je focus positief. Je krijgt net zoveel inzicht door je sterke kanten te bestuderen, als door je zwakke kanten te accepteren. Wat je goed vindt aan jezelf is de voorbode van wie je wilt worden. Het is de belofte wie je kunt zijn.
Dat je over je grenzen heen gaat, heb je zelf tijdens de relatie niet altijd door. Omdat je zo eager bent, om zijn liefde te krijgen. Maar wanneer je achterom kijkt, zie je dat je over je grenzen heen bent gegaan. Je stelt jezelf helemaal ten dienste van je partner stellen, waardoor je jezelf helemaal kwijt raakt.
Een kus op de wang toont dat hij affectie voor je voelt, hij is graag bij jou. Deze zoen is niet romantisch maar drukt gevoelens van vriendschap uit.
Dit is een relatie waarbij beide partners bereid zijn om 100% van zichzelf te geven, wat er ook gebeurt. Als je echt van iemand houdt, moet je er niet aan denken of je aan het geven bent of aan het nemen, maar je moet langs beide kanten bereid zijn om te geven, te geven, te geven en dan nog wat meer te geven.
Signaal 2: Hij/zij wil je steeds vaker zien
Een van de manieren waarop je een relatie verder brengt, is door elkaar vaker te zien. In diegene zijn hoofd is er hoop dat je tijd en zin hebt om af te spreken. Hiernaast is er ook de hoop dat als jullie elkaar meer zien, dat er meer gevoelens komen.
Zelfliefde is het waarderen van jezelf. Hierdoor doe je dingen die zorgen voor fysieke, geestelijke en spirituele groei. Eigenliefde is dynamisch, het groeit door wat je in je leven doet en denkt. Wanneer je ook je minder goede kanten kunt accepteren, met compassie naar jezelf kunt kijken, voel je je blijer.
Luister naar je gevoel, zet je angsten aan de kant, volg liefde en doe wat het best voelt. Liefde voelt altijd goed, dus doe dat. Als je iets hebt gedaan wat je niet meer kunt goedpraten, maak dan vanaf nu een andere keuze. Kies vanaf nu voor liefde.
Tijd en aandacht
Afgezien van de eerste tijd van verliefdheid, gaat het daarna nooit meer helemaal vanzelf. Je moet er aan werken, er tijd en aandacht aan geven. Alles wat aandacht krijgt wordt groter en daarmee zullen je gevoelens ook weer terugkomen.
Moet ik verliefd zijn om een goede relatie te hebben? Nee, dat moet niet. Relaties groeien vaak uit verliefdheid, maar dat hoeft niet. Een relatie kan ook met vriendschap beginnen.
Overweeg of de ander je liefde waard is of niet.
Liefde vereist een grote emotionele investering. Hoewel van iemand houden niet altijd een kwestie van keuze is, kan het de moeite waard zijn om te kijken naar de connectie die je met een bepaalde persoon hebt en nadenken hoe je liefde voor diegene je kan beïnvloeden.
Je lichaam, je hersenen raken er erg aan gewend om deze gedachten te hebben. Het blijven denken aan die persoon is dus een verslavende gewoonte geworden omdat jouw hersenen gewend zijn aan deze “gedachtenwegen”. Dit is een puur fysieke gewenning en fysieke verslaving.
Uit meerdere onderzoeken blijkt dat je onderbuikgevoel één van de belangrijkste dingen is in een relatie. Misschien nog wel belangrijker dan je gevoel voor hem. Dus als je het gevoel hebt dat jullie een goede match zijn, speelt dit een grote rol in of jullie lang en gelukkig samen zullen blijven.
Elke man zal met al die dingen over zichzelf waar hij trots op is pronken. Hij zal bijvoorbeeld zware dingen voor je tillen, met zijn vaardigheden pronken of gewoon super beleefd tegen jou en de mensen om je heen zijn, gewoon zodat hij indruk op je kan maken.
'Mannen zijn vaak een beetje bang om vrouwen te corrigeren, maar er zijn veel meer plekken dan down under waar mannen aangeraakt willen worden. De borstkas en het gezicht zijn zijn ook gevoelige plekken, en de ballen, natuurlijk. '
Vrouwen die in staat zijn om positief te blijven en zich niet alleen te richten op hun fouten zijn zeer aantrekkelijk. Zelfs als een man faalt of iets probeert en het gaat niet goed, zullen ze nadenken over wat er de volgende keer moet gebeuren en op een positieve manier handelen.
Hij vertoont onzekerheid in zijn lichaamstaal
Een verliefde man is erg onzeker (al zou hij dat zelf nooit toegeven). Een man die verliefd op je is probeert constant indruk op je te maken. De hele tijd speelt de volgende gedachte door zijn hoofd: “Ik hoop echt dat zij me leuk genoeg vindt.”
Hoe meer je van jezelf houdt, hoe meer liefde je uitstraalt en verspreidt. Je straalt liefde uit waardoor je mensen aantrekt. Hoe meer jij van jezelf houdt, hoe beter je de liefde van anderen kunt ontvangen. Hoe meer jij van jezelf houdt, hoe oprechter je liefde voor anderen kunt voelen.
God is liefde (1 Joh. 4:8) en hij leeft in jou. (1 Joh 4:12) Jezelf liefhebben is dus God binnenlaten. Door anderen als jezelf lief te hebben komt Liefde in persoon in je wonen, hoe vet?!
Wat kun je er zelf aan doen? Je zelfvertrouwen kun je vergroten door activiteiten te ondernemen en jezelf aan te moedigen door te denken dat je het zult kunnen (positieve gedachten over je kans van slagen). Na afloop kun je jezelf een complimentje geven over het zelfbehaalde resultaat of over je inzet.