Katoen is op zich goed te verven, toch zijn de resultaten met hydrofiele doeken wisselend. Bij sommige hydrofiele doeken lukt het goed, bij andere weer niet. Deze wisselende resultaten hebben te maken met de bewerking die de stof krijgt om het hydrofiele karakter in de stof te krijgen.
Creëer je eigen studio met hulp van Decoverf green screen verf. De kleur is uitermate is geschikt voor de bewerking van video-opnames met de Chromakey-techniek. Met 1 blik green screen verf kun je 7m2 schilderen. We adviseren minimaal 3 lagen aan te brengen voor de beste dekking.
De zijplanken zijn van hardhout- Maranti, en de bovenkap is standaard van aluminium. Als verf gebruiken wij de professionele 'De Vos' verf, waarmee de markies twee keer wordt gegrond en vervolgens gelakt. Het doek wordt op maat gesneden en in banen aan elkaar genaaid. Daarna wordt de markies bekleed.
Ja, het is mogelijk om te schilderen zonder dat je hoeft te schuren. Je hebt een aantal speciale primers die direct kunnen worden aangebracht. Omdat je niet hoeft te schuren ben je een stuk sneller klaar met je verfklus. Je hoeft hierbij alleen de ondergrond heel goed te ontvetten (gebruik hiervoor Universol).
Uw screens schoonmaken doet u met een zachte spons. Schoonmaken van screens moet gebeuren met een zachte spons en een niet-agressief schoonmaakmiddel. Gebruik bijvoorbeeld groene zeep. U kunt groene zeep in een vaste of vloeibare variant krijgen bij de supermarkt, bijvoorbeeld van het merk Driehoek.
Gewone (grond)verf hecht niet op gladde oppervlaktes zoals glas. Hier heeft u een speciale hechtprimer voor nodig. Deze zet zich goed vast aan de ondergrond voor een goede hechting.
Acrylverf is een goede keuze als je snel en gemakkelijk aan de slag wilt met het verven van glas, terwijl glasverf meer geschikt is als je op zoek bent naar een duurzamer resultaat met patronen en designs.
Dit kan glas zijn in alle vormen en soorten. Van transparant tot melkglas en van een raam tot een wijnglas: eigenlijk kun je alle soorten glas beschilderen. Voor het beschilderen van glas heb je de juiste verf nodig. De meest gebruikte soorten zijn glasverf en acrylverf.
Een verf voor op glas is er in twee soorten. Je hebt de keuze uit verf op terpentine- en waterbasis. De eerste is geschikt voor buiten en de laatst genoemde is beter geschikt voor binnen, omdat je daarmee minder last hebt van de typische verflucht. De verf op terpentinebasis kun je goed gebruiken voor buiten.
De meeste muren zijn onregelmatig of hebben een sterk zuigende werking. Wil je er op een mooie, egale manier verf op aanbrengen, dan zul je wat voorwerk moeten doen. Muren voorstrijken zorgt ervoor dat de zuigende werking van de muur een stuk minder wordt en dat de absolute hechting beter wordt.
Om een muur egaal en streeploos te verven is het de kunst om niet te hard op je verfroller te drukken. Breng eerst voldoende verf aan en verdeel deze vervolgens met de roller.Tot slot kun je in een richting afrollen, bij voorkeur van boven naar beneden.
Acrylverf kun je in principe op elke ondergrond gebruiken.Denk hierbij aan papier, doek, houtwerk, aardewerk en diverse soorten ander materiaal. Ook kun je met behulp van acrylverf diverse schildertechnieken toepassen/nabootsen, waardoor deze zowel geschikt is voor beginnende als professionele schilders.
Houd er wel rekening mee dat u uw screens niet kunt oprollen als zij nog nat zijn. Laat uw screens na een regenbui daarom eerst drogen voordat u ze weer ophaalt.
Regen is geen enkel probleem voor screens. Het is wel belangrijk om ze na een regenbui te laten drogen voor je ze weer omhoog rolt. Rol je ze nat op, dan kunnen ze niet goed drogen en blijven ze lang nat. Voorkomen dat je screens nat worden is dus niet nodig, maar wel handig.
Als uw screens of ritsscreens piepen en kraken, kunt u het mechanisme zelf smeren. Dit kunt u doen met PTFE spray. Deze spray versmeert uw doek niet zoals kruipolie wel doet. Let er wel op dat u overtollige spray direct weghaalt, om uw screen schoon te houden.
Een prettige muurverf is Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, een langzaam drogende muurverf met een fraai mat uiterlijk. Tevens is deze muurverf zeer geschikt voor plafonds. Ook Sigma Perfect Matt is aan te raden. Deze muurverf is ideaal voor muren en plafonds en draagt goed bij aan een mooi egaal en streeploos resultaat.
Zorg ervoor dat er voldoende verf op je roller zit, en plaats je roller voorzichtig op de muur. Een muur verven zonder strepen doe je door niet té hard op je verfrol te drukken en door van boven naar beneden te rollen.
Vers stucwerk heeft een sterke zuigende werking, waardoor het belangrijk is om voorstrijk aan te brengen. Als je dat niet doet zal de muur waarschijnlijk gaan vlekken en zal de kleur bovendien niet mooi egaal zijn. In plaats daarvan valt het niet mee om het schilderwerk er mooi op aan te brengen.
Let op, bij het aanbrengen van muurvoostrijk moeten glimmende vlekken en lekstrepen / zakkers worden voorkomen. Dit kan door niet teveel muurvoorstrijk aan te brengen, dit moet volledig in de ondergrond dringen. Wanneer teveel wordt aangebracht kunnen glimmende vlekken in eindresultaat ontstaan.
Of 1 of 2 keer voorstrijken nodig is, hangt dus af van de ondergrond die je wilt gaan schilderen. Een pas gestucte muur onttrekt veel vocht uit de verf en voorstrijk aanbrengen op stucwerk, is dan ook zeker nodig.
Zorg dat de ruit vet- en stofvrij is, alsof je de ramen zou lappen. Plak vervolgens delen af die je onbeschilderd wilt laten. Houd een spons bij de hand, hiermee kun je misstappen nog corrigeren voordat de verf opdroogt. Gebruik speciaal voor glasverven gemaakte borstels om de verf aan te brengen.
Maak het oppervlak schoon: Het glas moet schoon, vetvrij en droog zijn. Gebruik afwasmiddel of vetoplosser en warm water. Werk met handschoenen om geen nieuwe vingerafdrukken achter te laten. Plak het glas af: Plak alle plekken die je niet wilt schilderen af met schilderstape.