Paracetamol (eventueel in combinatie met coffeïne) voor pijnstilling en koorts kan gedurende de gehele zwangerschap worden gebruikt. Andere middelen voor pijnstilling kunnen effecten hebben op de zwangerschap, met name in het derde trimester.
Eigenlijk is paracetamol de enige pijnstiller die je absoluut veilig kunt gebruiken als je zwanger bent. Je mag zelfs 3000 mgr per dag. Dit zijn 6 tabletten van 500 mgr. Het is het beste om bij de eerste dosis meteen twee tabletten te slikken.
Voor zwangere vrouwen geldt: Paracetamol is de meest veilige pijnstiller tijdens de zwangerschap; Weeg het gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap altijd af tegen de ernst van de klachten.
Voor de behandeling van pijn tijdens de zwangerschap is paracetamol het eerste keus middel. Als paracetamol onvoldoende werkt, kan de zwangere in het eerste en tweede trimester af en toe kort NSAID's gebruiken. De middelen diclofenac, ibuprofen en naproxen zijn binnen NSAID's de eerste keuze.
Foliumzuur en vitamine D. Het is van belang om vanaf het moment dat je zwanger wilt worden tot 10 weken zwangerschap dagelijks 400 microgram foliumzuur te slikken. Ook is het advies om tijdens je hele zwangerschap elke dag 10 microgram vitamine D te slikken.
Hoe lang ben je zwanger? Daar zit je dan, je tuurt naar die 'streepjes' of dat 'plusje', die aangeeft dat je zwangerschapstest positief is. Je bent dan minstens 3-4 weken zwanger, maar het kan ook langer zijn. Dit is afhankelijk van de duur van je menstruatiecyclus en het moment van de bevruchting.
Zwanger, ibuprofen en andere NSAID's wordten afgeraden.
Bijvoorbeeld wanneer paracetamol onvoldoende pijnstilling biedt. Gebruik NSAID's nooit zonder overleg met je verloskundige of arts!
Thee, kruidenthee en koffie zonder suiker staan in de Schijf van Vijf. Deze dranken zijn gezond om te drinken, ook als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Het advies is om voor de zekerheid niet meer dan 2 kopjes koffie te nemen. Dat advies geldt ook voor cafeïnevrije koffie.
Er zijn geen schadelijke effecten gevonden van de paracetamol op je ongeboren baby of op jou als zwangere.
Wat gebeurt er als je 8 paracetamol slikt? Er zijn geen negatieve lichaamseffecten wanneer je op één dag 8 paracetamol tabletten van 500mg slikt. Dit is namelijk de aanbevolen maximale dagelijkse dosering voor volwassenen, verspreid over meerdere momenten van inname.
Als u meerdere weken meer dan 5 tabletten van 500 mg per dag gebruikt kan dit schadelijk zijn. U heeft dan een kleine kans op schade aan lever, nieren en/of bloed. Gebruik per dag niet meer dan in de bijsluiter staat. Dit is niet goed voor uw lever.
Het is een reactie van je lichaam om te vechten tegen een ziekteverwekker. Koorts tijdens verkoudheid of een griepje kan meestal geen kwaad tijdens de zwangerschap. Echter kan koorts ook duiden op gevaarlijke infecties, zoals toxoplasmose of CMV. Dan kan het wel gevaarlijk zijn.
Omdat NSAID's en aspirine op het hele lichaam werken, leiden ze mogelijk tot een abnormale innesteling, die een miskraam wordt. Paracetamol daarentegen werkt alleen op het centrale zenuwstelsel, waardoor het waarschijnlijk geen effect heeft op het embryo, aldus de auteurs.
Als je zwanger bent, kun je last hebben van zware hoofdpijn. Zeker in het eerste trimester en ook in het derde trimester komt het veel voor. Hoewel een zware hoofdpijn je compleet kan uitschakelen, is het niets om je zorgen over te maken.
Vooral in het eerste trimester van de zwangerschap krijgen veel vrouwen last van hoofdpijn. Meestal is dit spanningshoofdpijn. Je herkent spannigshoofdpijn aan het zeurende gevoel aan beide kanten van je hoofd.
Bij 1 kuur met Mifepreston en Misoprostol isde kans op een miskraam 50-80%. Meestal merkt je na een paar uur iets, maar dit kan ook een paar dagen duren. De baarmoeder begint dan samen te trekken zoals bij een menstruatie en je verliest bloed.
Zwangerschap De veiligheid van Strepsils tijdens de zwangerschap is niet vastgesteld, het gebruik ervan wordt daarom niet aangeraden. Borstvoeding De veiligheid van Strepsils tijdens de periode van borstvoeding is niet vastgesteld, het gebruik ervan wordt daarom niet aangeraden.
U kunt dit medicijn beter NIET gebruiken als u zwanger bent of binnenkort wilt worden.
De meeste stellen kiezen ervoor om de zwangerschap nog even geheim te houden tot na de twaalfde week zwangerschap. Na het eerste trimester is namelijk het grootste gevaar op een miskraam geweken, want 80% van de miskramen vindt plaats in de eerste 12 weken van de zwangerschap.
Als je zwanger bent, geeft de test BOVENDIEN aan hoelang je al zwanger bent; 1-2, 2-3 of meer dan 3 weken (3+).
Het is als 2 testen in 1. Eerst wordt het zwangerschapshormoon met meer dan 99% nauwkeurigheid opgespoord vanaf de dag dat je menstruatie zou moeten beginnen. Als je zwanger bent, geeft de test BOVENDIEN aan hoe lang je al zwanger bent; 1-2, 2-3 of meer dan 3 weken (3+).